Makiol Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Witam! Miesiąc temu sprzedałem na allegro płytę główną MSI na chipsecie kt266. Kupującu płytę otrzymał, sprawdził, zapłacił i wystawił pozytywa. Trzy dni temu przysłał maila z zapytaniem, czy mógłby płytę zwrócić, bo spaliła mu ona procka Athlon XP 2000+. Wywnioskował to z tego, że w czasie późniejszej pracy z tą płytą na Duronie 1300, zauważył w biosie wahania napięcia vcore - powinno być 1,75v, a wahania był od 1,76v do 1,79v... Chciałbym zatem spytać, czy winę za uszkodzenie tamtego procka ponosi płyta??? Czy tolerancją Atholna na skoki napięc pozwala mu pracować mimo wahań czy raczej skoki te doprowadziły do uszkodzenia procesora?? Moim zdaniem: po pierwsze: odczyt w biosie może nie być aż tak precyzyjny i wahania te nie są winą płyty a słabej precyzji czujników... Po drugie człowiek ten używa zasiłki Codegen, który raczej nie cieszy się dobrą opinią. Ja uzywam Chieftec'a 360W DF i jest to raczej pewny punkt mojego kompa. Po trzecie, może akurat przypadek losowy sprawił, że człowiek ten zakładając akurat tego procka na moją płytę nie posmarował dobrze rdzenia, bądz źle założył radiator, po czym winą za uszkodznie obarczył płytę... Napiszcie co o tym sądzicie... Pzdro 4 all.... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 IMO jak plyta byla dobra tzn ze on ja zje...psuł moze przez codszita moze przez zle zalozenie coolera to mi wyglada na jego ewidentna wine. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 popieram. sprawdził, działało więc nie jesteś winny.popieram. sprawdził, działało więc nie jesteś winny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 zgadzam się z tym co napisał LPC, przecież sprzedałeś gościowi płytkę miesiąc temu, więc jakby była walnięta to by już dawno to zauważył, niemasz obowiązku zwracać mu kasy, albo wymieniać płytki (chyba że na aukcji napisałeś że dajesz na nią gwarancję :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha_bn Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 NIezrozumiale jest dla mnie tylko dlaczego zakladales dwa tematy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 NIezrozumiale jest dla mnie tylko dlaczego zakladales dwa tematy :D nawet 3 makiol daj znac moderatorowi zeby usunol 2 pozostałe bo zasmiecaja forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha_bn Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Ostry syfiur :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 bo spaliła mu ona procka Athlon XP 2000+ jesli tak powiedzial to pozdro dla kolezki :lol: wina nie twoja, ale czy plyta sie nie uwalila to nie wiadomo. gwarancji zadnej nie dawales, nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Po pierwsze to z tymi MSI na KT266 zawsze byly problemy i napewno nie jest to idealne MoBo dla AXp. Moim zdaniem po czesci wina moze lezec po stronie zasilki,wiec nie jestes zobowiazany uwzgledniac jego pretensji A ty Mucha przestan sobie nabijac licznik debilnymi komentarzami :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 DO MUCHA!!!!!!!!! Niewidzialem jeszce żeby ten forumowicz napisał coś sensownego,zawsze takie głupie teksty którymi nabija sobie liczbe postów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 DO MUCHA!!!!!!!!! Niewidzialem jeszce żeby ten forumowicz napisał coś sensownego,zawsze takie głupie teksty którymi nabija sobie liczbe postów. Dokładnie masz 100% racje!. Mnie już wk#*$@ ten gość :evil: Jak widać niektórzy nie dorośli do tego by być uczestnikami tego forum i podnieca ich widok większej ilości cyferek pod nick'iem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 DO MUCHA!!!!!!!!! Niewidzialem jeszce żeby ten forumowicz napisał coś sensownego,zawsze takie głupie teksty którymi nabija sobie liczbe postów. Dokładnie masz 100% racje!. Mnie już wk#*$@ ten gość :evil: Jak widać niektórzy nie dorośli do tego by być uczestnikami tego forum i podnieca ich widok większej ilości cyferek pod nick'iem. Popieram, on jeszcze nic sensownego nie napisał a tylko wszędzie wstawia swoje bezsensowne komentarze. Nich ktoś wreście coś z tym zrobi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zari Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 DO MUCHA!!!!!!!!! Niewidzialem jeszce żeby ten forumowicz napisał coś sensownego,zawsze takie głupie teksty którymi nabija sobie liczbe postów. Dokładnie masz 100% racje!. Mnie już wk#*$@ ten gość :evil: Jak widać niektórzy nie dorośli do tego by być uczestnikami tego forum i podnieca ich widok większej ilości cyferek pod nick'iem. Popieram, on jeszcze nic sensownego nie napisał a tylko wszędzie wstawia swoje bezsensowne komentarze. Nich ktoś wreście coś z tym zrobi. RACJA! Chlopak na maxa przegina! A zeby nie robic tak jak on (idiotycznymi komentarzami posty nabijac) powiem szczerze, ze moim zdaniem wine ponosi zasiłka ale nie ona sama, bo wątpliwe jest ze proca AXP spalil na vcore 1.75 czy nawet 1.8. Moim sdaniem koles nie zadbal o chlodzenie (tak jak bylo to mówione spalil proca przez zero pasty i byc moze zle nalozenie coolera - polak potrafi hie hie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Makiol, napisałeś: "sprawdził, zapłacił i wystawił pozytywa." więc na początku płyta była na pewno sprawna i masz na to dowód w postaci pozytywnego komantarza na Allegro. Wg mnie albo sam spalił procka (jak piszesz) albo wcale nie spalił, a chce się pozbyć tej płyty i kupić coś innego. Ja bym mu żadnych pieniedzy za płytę nie oddawał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makiol Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Wielkie dzięki wszystkim, którzy odpowidzieli na moje pytanie!!! Pozdro dla wszystkich... - dla tych co nabijają licznik bezsensownymi komentarzami też... hehe :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 ja na moim chieftecu mam wieksze wachania... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...