raki Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 No, więc tak jak już gdzieś wspominałem założono mi stałe łącze jakieś 2 tyg temu i od ok 5 dni. co sie je.bie. Za każdym razem gdy dzwonie do swojego providera zgłosić awarie to przyjeżdzają i resetują serwer i wszystko śmiga jak powinno, ale tylko przez ok 12 godzin... Dzisiaj sie to powtórzyło wiec znowu zadzoniłem i powiedzieli mi że przyjadą dopiero w poniedziałek, więc z sasiadem poszliśmy do piwnicy i wyłączyliśmy zasilanie w całym bloku na ok 3 sekundy i wszystko znowu działa!! Powiedzcie mi dlaczego po resecie serwera wszysko wraca do normy, al tylko na kilkanaście godzin... Dodam że serwer jest postawiony na Linuxie!!! Z góry dzieki za POMOC!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Powiedz coś więcej o łączu. I jaka dystrybucja na serwerze? Z moich doświadczeń wynika, że przy dużym obciążeniu sieci rh/mdk sobie zwisały po prostu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Coś wiecej o łączu...? A co byś chiał wiedzieć.. ja w tej chwili pisze od kumpla bo u mnie nadazl nie działa... Tym razem zgonili wine na kabel... dzisiaj go zmienili a jutro mają dokończyć robotę!!! JUZ MAM DOSYĆ TEJ FIRMY! A łącze ... www.alfa.pl opcja 256... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Firma jak firma. Daj im szanse :P. Chociaz ja strasznie nie lubie takich samochwalstw - z reguly jak ktos duzo mowi malo robi. Pozatym znalazlem literowke na stronie tytulowej :P. W dodatku zdenerwowal mnie sposob kontaktu - mail lub komorki grrr. I jeszcze jedno - nie moge otworzyc linka "komputer za grosze" -jezeli jak wynka z opisu to jest p200. To zrezygnuj bo napewno wala w hu... i chca jedynie zagarnac ile sie da osob :). To tyle. Jak mi cos jeszcze przyjdziedo glowy to dopisze. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek^ Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Ja tez tak mam. Z tym ze raz na jakies 5 dni trzeba zresetowac serwa. A dzieje sie tak dlatego ze ja mam lacze radiowe i antenty przestaja sie widziec. Po resecie wszystko działa przez ok. 5 dni i znowu zwis. Najciekawsze jest to ze admin nie wie jak ta usterke wyeliminowac. Ale nie narzekam - lepszy rydz niz nic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Jeśli linux to w ogóle nie powinno się restartować. A na pewno już nie co 5 dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Ja tez tak mam. Z tym ze raz na jakies 5 dni trzeba zresetowac serwa. A dzieje sie tak dlatego ze ja mam lacze radiowe i antenty przestaja sie widziec. Po resecie wszystko działa przez ok. 5 dni i znowu zwis. Najciekawsze jest to ze admin nie wie jak ta usterke wyeliminowac. Ale nie narzekam - lepszy rydz niz nic :)No to witam w klubie... ja też mam łącze przez satelite... Tylko że u mnie juz nawet reset nie pomaga... byli wczoraj i wzieli serwer do firmy i narzie ich nie widać... heheh też nie wiedzą co sie dzieje :-) :twisted: :evil: Naszczescie dzisiaj wyjezdzam na ok tydzien wiec przestaje sie tym przejmowac do czasu powrotu z Zakopanego... :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Ja sie juz niewypowiadam na swego providera wrrrrrrrr www.komputersat.pl POLECAM 160 userow na 2 mbitach polpaka wsio latalo na xp teraz chyba czesc sieci ale nie ma innej mozliwosci jak narazie trza siedziec cicho :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 kurczaki powiedzcie czy da rade jakos to obejsc bo nie mogem dostac sie na zadnego ftp ( interia onet czy wp ) laczy sie ale juz nic nie sciaga wrrr kurcaki provider zablokowal porty powrotne czy jak ??? PLIS HELP ME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niunio Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 hm pogadaj z nim moze odblokuje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 hm pogadaj z nim moze odblokuje :wink:a inaczej nie da rady pewnie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...