keiename Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 brac brac i jeszcze raz barac jak sie pamieci kreca tak jak napisal ten koles to miodzio karta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 a ja mam pytanko, czy kos wie jak ta blaszke zdjac z radka ? blok mi nie przylega dobrze, karta zmodowana juz czeka i zliczyla przez ta blaszke pierwszy powazny pad, myslalem ze karta juz do kosza, ale ozyla :) w najblizszych dniach okaze sie ile wyciagne z samsungow 2,8 vmem i vgpu zrobione :) po cichu licze naponad 350 na pamieciach i 400 na rdzeniu , lepiej nie zapeszec wiec ciiicho :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 powaz ja delikatnie na ktoryms rogu i oderwij tylko uwazaj zeby nie przyrysowac okolic rdzenia bo jak przerwiesz jakas sciezke to karta do smieci. Spokojnie 400 wyciagniesz ;) ja na Silencerze cisnalem 450 a tez po zmianie chlodzenia moze do 475 dojde albo i wyzej ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Wiec jednak sie oplaca tego 9500@9500Pro ... Ale czy te 64MB nie bedzie waskim gardlem tej karty? I czy w ogole jest mozliwe ze koles ma 15 NOWYCH kart 9500@9500Pro jak ich nie ma od 1,5 roku w sklepach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 no wlasnie probowalem podwazac i nic, trzyma bardzo mocno moim zdaniem warto kupic, a to ze 64ramu to pryszcz gralem w hl2 na tej karcie z wlaczonym frapsem, i bylo 80-120 klatek 1024x768 high wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 shim jest przyklejony na kazdym boku, trzeba sily przylozyc ale nie moze sie omsknac to czym podwazasz, no albo proboj oderwac na kazdym boku i wtedy zejdzie. Bierz 9500, wciagnie nosem tego 9550 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 no to po pierwszych testach jestem, tzn kumpel u ktorego jest moja karta gpu 450 na 1,75V mem 330 jeszcze bez moda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 ladnie GPU poszlo, u mnie 450 robi przy 1,87 :| ale na powietrzu, teraz woda i pelt w weekend bedzie zapodany to powinno pozwolic na prace przy nizszych napieciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenzo-71[PL] Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Witam, czy komus udalo sie zrobic softmoda na Catalystach 5.3 ?? Pozdrawiam.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorbaczof Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Witam Mam problem ponieważ jak podkręcam powyżej 320MHz na GPU nie ma juz prawie żadnej różnicy w punktach w 3dMarkach a karta kręci się na 390MHZ ale różnica między 310MHz to moze z 200 punktów w 3DMarku2001. Czym to jest spowodowane, może ktoś wie? Karta to 9500 64MB 8 potoków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyli Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Koniec mozliwosci karty. Jaki masz procek? Ja jakiej fsb? ile i jakiego ramu? Sama karta to nie wszystko. Wydaje mi sie ze tu waskim gardlem jest wlasnie CPU lub ram ktore nie nadazaja za dostarczeniem swiezych danych to grafy. Aloha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorbaczof Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Procek Athlon Barton 200*11 ram 512MB Hynix D43. Jakis najgorszy sprzet to nie jest. Podkręce procka na 220*11 i sprawdze czy to wina malego fsb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 gdy podlacze antene to pojawiaja sie biale paski na ekranie(zaklucenia)antena to kablówka,juz byly kiedys takie tematy,ale w wyszukiwarce nie moge znalezc,powiedzcie czy jest jakas mozliwosc(oprocz odlaczania za kazdym razem kablowki)zeby zniwelowac te pasy?podłączam przez s-video w karcie i euro w tv kabel kupilem gotowy 10m. z gory dzieki za pomoc. zauwazylem jeszcze gdy dam ntsc-m to prawie tych paskow nie widac,ale telewizor zaczyna "głosniej piszczec" bo sie rozdzielczosc zwiekza,tv to sony kupiony 2 lata temu płaski kineskop etc.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 moja odpowiedz do pierwszego posta n a tej stronie karta dziala u kumpla bez problemu:(( a cogorsza jego sprawna karta (9550) tez nie dziala u mnie i dzieje sie z niom to samo co wczeniej z 9500:(( co jest?? juz mi rence opadaja a geforce 2MX dziala bez zazutu super stabilny i wszystko ok tak samo jak wczesniej z GF3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 (edytowane) gorbaczof a jakich sterow uzywasz :?: bo ja na omegach 4.11 przy ustawieniach 300/300 i procu 11*210 robie >14.5k a jak wrzuce na GPU 370 to wyniczek roznie do >15.5k wiec byc moze wina sterownikow u ciebie bo zmiana taktwania o 80Mhz to duzo jak na grafe i daje to kopa :) Fidel ciezko powiedziec... moze po prostu twoja plyta nie lubi radkow :P bo raczej jedynie ona moze powodowac ta przykra reakcje na karty ATI. Edytowane 11 Marca 2005 przez keiename Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 ale duzo osub ma radki na IC-7 9800 i inne i im to dziala:(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Panowie potrzebuje rady kupilem ta karte http://allegro.pl/show_item.php?item=44153163 jak widac gosc nawet ok same pozytywy, opis git wiec sie skusilem i to byl moj blad, karta doslownie sra szachami i kropkami w grach i markach na 8 potokach, odpisalem do goscia ze nie chce tej akrty licytowalem karte z 8 potokami a nie 4, napisalem ze chce kase na konto, tyle ile mu wyslalem plus koszt wysylki do niego i wtedy mu wysylam grafe, i finito, jesli nie to policja i allegro. Co mam robic? gosc moze sie wymigiwac. Doradzcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorbaczof Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Sterowniki to omegi 2576 ja osiagnalem 14,5tys ale na 225*11 na procu i 380/320 na karcie. I to z przekroczylem 14tys to tylko zasługa procka. Bo na 200MHz to osiaga niecałe 13,5tys. Zmienie sterowniki i zobaczę czy bedzie różnica. Co do postu o allegro to musisz do niego zadzwonic i gadaj na temat wysyłki za pobraniem. Ewentualnie dogadaj sie niech ci zwróci częśc kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 bobson37 -> lepiej zadzwon bo mailami to sie typol migac. Widac ze jest wpozadku (same pozytywy) to moze nie bedzie robil problemow. gorbaczof -> umnie na omegach 4.11, procu 11*210 i grafie 300/300 bez wlaczania high performance w sterownikach robie >14.5k, jak wrzuce na rdzen 400 to juz robi sie >15.5k. Zobacze te omegi 4.11 i stery do mobo bo nie sama grafika marki zyja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) Kurde narazie mi ulzylo, zadzwonilem, potem gg i mam wyslac w pon za pobraniem i on pokrywa koszty i cala kwote ktora zaplacilem, dziwne jest to ze szachownica mowi jednoznacznie ze potoki sa walniete, gosc twierdzi ze u niego chodzilo gites, ma pozytywy same i sam niew iem czy myslal ze trafi an laika i opyli karte czy faktycznie tak bylo jak mowi. Edytowane 12 Marca 2005 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Bobson37 trzeba bylo skorzystac z linka ktory podawalem 40 zlotych drozej i nowka 9500@9500Pro Nowka 9500@9500Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 gdzie jest przycisk od dodawania skryptu?? bo ja go jakos nie moge znaleść:( jest to moja ostatnia deska ratunku:() Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) LK - teraz tak kupie :wink: zamieszczam filmik jak wygladaly te szachownice, jakze piekny i darmoy bajer dostalem do swojego radka :blink: :wink: 7mb, potrzebny quick time codec http://unix5.20host.pl/~bobson/overclocking/100_0617.rar Edytowane 12 Marca 2005 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorbaczof Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Zmienilem sterowniki i troche wzrosło. Jakich ustawień timingów używacie żeby mieć najlepsze wyniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 ja nie mieszalem w timingach pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 albo moze ktos wie jak zrobic softmoda na catalystach?? bez riva tunner albo w riva tunner bo ja za hu. nie moge:(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 chyba gdzies na poczatku tego tematu jest opisane jak sie moduje riva tunerem. (o ile dobrze pamietam pierwszy post) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho103 Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 ASUS A9550GE jest poprostu boski :D podkrecalem go podkrecalem az skonczylem z 250/400 na 485/622 -przechodzil 3dmarki 01 i 03 bez artow ale juz mi sie nie chcialo dalej krecic -on chyba nie ma ograniczen :wink: niby pamieci szajsungi 5ns ale wymienilem sie z kumplem bo chcial zobaczyc czy to mozliwe wykrecic tak ta grafe i dal mi swojego Sapphira 4ns wynik na jednakowych zegarach 250/400 byl dosc dziwny bo jego karta byla duzo gorsza a po podkreceniu obu na 300/450 roznica byla jeszcze wieksza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 ten temat chyba nie jest o twojej karcie:P a co do rivy tunnera to robie tak jak tam pisze i nic dalej pokazuje ze mam 4x1:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 a sproboj moze jakis starszych omeg :?: ucho103 a za przeproszeniem co nas obchodzi jakis tam 9550 :?: nasze radki wciagaja nosem te twoja "boska" grafe :twiested: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...