Skocz do zawartości
slim

ATI Radeon 9500

Rekomendowane odpowiedzi

No to patrz

1405619[/snapback]

"9700pro z pełnymi 8 potokami renderującymi, poprzez sterowniki OMEGA"

Stery Omegi moga tylko odblokowac dodatkowe potoki. Szyny nie da sie odblokowac. To juz smierdzi. Ta karta to zwykly 9500 z 256bit'owa szyna w ktorym odblokowaly sie bez problemu potoki. Ze to nie 9500PRO widac odrazu po wygladzie karty. 9500PRO ma inny PCB, inny uklad pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to byly wlasnie jedne z pierwszych 9500 256 bit ktore modowaly sie w 99% na 9700, to sa pewne sztuki, Ati sztbko je wycofalo z produkcji, zaden walek, jedyne to kit ze to jest 9500 pro, gosc sie moze niezna albo robi to celowo hhe, wkazdym badz razie super karta

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Na początu napiszę, żeby nikt się nie czepiał, że czytałem pierwszą stronę...

Chodzi mi o zmodowanie catalystów 5.4 riva tunerem tylko, że postępując zgodnie z instrukcją z pierwszej strony nie moge znaleźć czegoś takiego jak "open patch script" bo zdaje się mam jakąś nowszą wersje programu (mam v2.0 RC 15.4).

Mógłby ktoś po krótce opisać jak to zrobić?? Omegami robiłem ale są problemy z kilkoma gierkami i wogóle jakoś tak dziwnie jest...

z góry dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czecho chłopaki, mam problema :wink: Mam karte FIC Radeon 9500 non-PRO 277/270(540) przerobioną na 9500PRO 366/335(670). Na 9700 przerobić sie nieda z powodu pamiątek :( (Wiadomo pamięci w lini prostej nie w L. ) A problem jest taki, wiem ze pamiątki mam Infineon tylko........ własnie niepamiętam jaka szybkosc a niechce odrywać radiatorków :P zgrałęm biosa na dysior i niewiem czy niema tam gdzies zapisanej szybkości :P Jak co dopomóżcie bo chce wgrac innego biosa a niechce zdupcyć grafiki :P szkoda mi jej wkońcu osągnąłem 17k w 3Dsmarku 2001SE. W niedalekim czasie chce sie jeszcze zabrac za Vmem'a moze pamiątki pójda na ponad 700 :P Aha ma ktoś FICa ze zrobionym Vmodem rdzenia?? Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamieci Infineona byly nawet 3.6ns

Dowiedzialem sie ostatnio, ze wlasnie takie mam na Herculesie R9500Pro (@#$#@%^!#@! j*****#$$ mac)

Jezeli masz byle jaka karte grafiki PCI to nie ma klopotu. Jezeli zwalisz flashowanie to sobie odpalasz kompa na karcie PCI i w dosie wgrywasz kolejnego biosa. A dla bezpieczenstwa mozesz sobie zgrac oryginalnego na dysior (do tego samego katalogu gdzie masz atiflasha) komenda:

partycja:\katalog_z_atiflashem\atiflash -s 0 xxx.org

Legenda:

partycja - dysk na ktorym masz atiflash (c:, d: )

katalog_z_atiflashem - co tu tlumaczyc

atiflash - komenda odpalajaca sam program

-s - parametr ten powoduje zapisanie terazniejszego biosu w katalogu w jakim sie znajdujesz (czyli tam gdzie jest atiflash)

0 - parametr mowiacy o karcie graficznej na AGP

xxx.org - mozesz sobie nazwac to jak sie Tobie podoba: kopia.org, stary_bios.org (obojetnie)

potrwa to 5 sek.

A wgranie chyba potrafisz przeprowadzic. Jezeli nie to sie za to juz lepiej nie zabieraj albo daj znac jeszcze na forum to poprowadzimy za raczke (chociaz pewnie milion razy juz bylo - szukaj)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamieci Infineona byly nawet 3.6ns

Dowiedzialem sie ostatnio, ze wlasnie takie mam na Herculesie R9500Pro (@#$#@%^!#@! j*****#$$ mac)

Jezeli masz byle jaka karte grafiki PCI to nie ma klopotu. Jezeli zwalisz flashowanie to sobie odpalasz kompa na karcie PCI i w dosie wgrywasz kolejnego biosa. A dla bezpieczenstwa mozesz sobie zgrac oryginalnego na dysior (do tego samego katalogu gdzie masz atiflasha) komenda:

partycja:\katalog_z_atiflashem\atiflash -s 0 xxx.org

Legenda:

partycja - dysk na ktorym masz atiflash (c:, d: )

katalog_z_atiflashem - co tu tlumaczyc

atiflash - komenda odpalajaca sam program

-s - parametr ten powoduje zapisanie terazniejszego biosu w katalogu w jakim sie znajdujesz (czyli tam gdzie jest atiflash)

0 - parametr mowiacy o karcie graficznej na AGP

xxx.org - mozesz sobie nazwac to jak sie Tobie podoba: kopia.org, stary_bios.org (obojetnie)

potrwa to 5 sek.

A wgranie chyba potrafisz przeprowadzic. Jezeli nie to sie za to juz lepiej nie zabieraj albo daj znac jeszcze na forum to poprowadzimy za raczke (chociaz pewnie milion razy juz bylo - szukaj)

1422822[/snapback]

Jasne ze było wszystko to po milion razy, potrafie zgrywac i wgrywac biosy, co za problem, a oryginała mam juz na dysiorze, zawsze zanim sie za cos wezme robie kopie zapasową. Tylko tu jest własie problem ze niemam karty PCI :/ ani nikt z kumpli nie ma takich haśpli.

Z tymi pamiątkami jest własnie ból, bo wiem ze te kości były 3.0, 3,3 i 3,6 !! Obawiam sie że mam te ostatnie :/ No nic, jutro oderwe i flash poleci :P

Coś mnie ciagnie do Vmodów GPU i pamiątek :P Niestety mam hu***ą rękę do lutownicy, bede musiał do kogos z tym isc :( Mam nadzieje ze pamiątki wtedy mi śmigną chociaż na 700 :lol: a GPU na 390-400 bo cos kiepsko mam (max 366), pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grafe na PCI to mozesz na allegro za grosze kupic ;) co do Vmodow to ja sobie kupilem na allegro lutowniczke, moze nie jakis mega wypas ale cienki grot ma i dobrze sprawdza sie w zabawie w mody. Jak ci pamieci bez modow leca 670 to watpie zeby to byly 3.6ns a jesli sa to super egzemplarz ci sie trafil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to masz jeszcze jedna mozliwosc.

Mozna sobie poradzic nawet bez dodatkowej karty PCI.

Musisz miec dyskietke startowa win98.

Tam robisz autoexec.bat (i tak juz powinien byc to tylko edytujesz) ze sciezka dostepu do katalogu z plikami atiflash`a (wszystkimi oczywiscie) i biosem-kopia.

Wpisujesz w autoexecu ta linijke odpowiedzialna za wgranie biosa

a:\katalog\atiflash -p -f 0 kopia.org

I nawet na niedzialajacej karcie zostanie wgrany bios.

Po jakims czasie robisz restart i gotowe. Mozesz pozniej nastepny bios probowac. Nie wyjdzie znow z FDD i tak do skutku.

P.S. stawiam krate wódy, ze nie masz 3.6ns

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko było by spoko ale naped dyskietek se kupić musze :P mój mi wysiadł :] no to spoczko jak jest taki sposób, lajcik sofcik :] a narazie czasu niemam na te radiatorki :/ matura......... no comment we wtorek na spokojnie se wszystko zrobie i bedzie gites :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Na początu napiszę, żeby nikt się nie czepiał, że czytałem pierwszą stronę...

Chodzi mi o zmodowanie catalystów 5.4 riva tunerem tylko, że postępując zgodnie z instrukcją z pierwszej strony nie moge znaleźć czegoś takiego jak "open patch script" bo zdaje się mam jakąś nowszą wersje programu (mam v2.0 RC 15.4).

Mógłby ktoś po krótce opisać jak to zrobić?? Omegami robiłem ale są problemy z kilkoma gierkami i wogóle jakoś tak dziwnie jest...

z góry dzięki za pomoc

1421633[/snapback]

To jak pomoże ktoś?

prosze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z jakimi gierkami masz problem na omegach :?: u mnie jedynym jaki znalazlem to ze dri3vr nie chcial chodzic na 4.11 i musialem przesiasc sie na 5.2 i wszystko dziala.

1424871[/snapback]

przedewszystkim pro evolution soccer 4: jak juz sie odpala mecz to pojawia sie pierwsza klatka i wszystko staje, czasami monitor pstryka tak jakby sie odswiezal. Czytalem ze jeszcz mieli tak z fifami. Dzialalem na omegach 2.7.costam i na 3.ktorychs pierwszych, jak zainstalwoalem najnowsze to mi wogole pokazywalo ze mam 4 potoki tylko. A i robi sie jeszcze tak ze jak zainstaluje na 8 potokow to przez kilka minut po starcie systemu komp jest zamulony (nie wykrywa grafy w benchmarkach i grach, okna klatkuja przy przesowaniu itp) i dopiero po jakims czasie tak jakby sie odswiezy ekran i niby ok dziala, ale nie we wszystkim. Wiec chcialbym jeszcze sprobowac riva tunerem i jak bedzie to samo to zasilke zmienie chyba... A na 4 potokach wsio ok. I potoki mam raczej sprawne bo zadnych artow nie wyczailem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zajedobry codegen 300W...

mysle ze to wszystko wyjasnia, ale wszystko prawie procz tego PES4 chodzi, wiec mysle ze to moze byc przez stery bo gra nie jest przeciez wymagajaca

Aaaa i jeszcze nfsu2 dziwnie sie zachowuje bo na najwiekszych ustawieniach chodzi tak samo jak na najmniejszych (tzn ostro przycina).

Edytowane przez czaro9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"szef" 360 wystarczy?

moj sprzet to athlon 2000+, ecs jakis tam kt400, 256MB 333mhz, LG RW, Barracuda 40GB 7200, no i radek 9500 64RAM @ (mam w koncu nadzieje) PRO.

Gdzie taki zasilacz tanio dostac? na allegro widzialem po niecale 140, chyba dobra cena?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiscie bym Ci polecil Chiefteca 350W, ten z 12CM wentylem. On jest zrobiony przez Delte, wiec chyba nic wiecej nie trzeba dodawac :twisted: Ja testuje go wlasnie od paru godzin (tylko, ze prosto od Delty, ale to jest dokladnie ten sam) i musze powiedziec, ze jestem zachwycony. Ciagnie to co mam w podpisie duuuzo lepiej niz ten HuntKey 400W ! 12V ma 11,98, a w Stresie 11,96-11,97 !!! (oczywiscie miernikiem!) Ja jestem zachwycony poprostu ! Ale sory za OT. Poprostu chcialem sie wygadac troche, a przy okazji moze troche pomoglem w wyborze :wink: A! I jeszcze WOGOLE go nie slychac z 20cm !!! B)

EDIT:

Jaki fartuch ! :D (patrz post nizej) :D

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykorzystujesz tylko blad 3DMmarka01. Kieds bylo o tym glosno. Nic specjalnego.

1428367[/snapback]

Widac musialem zmulic gdy o tym mowiono :D Moglbys mi dac jakiegos linka, albo krotko wytlumaczyc jak to sie robi ? Nie moge zabardzo znalez, bo nie wiem pod jakim haslem szukac :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przepraszam ze zadam takie pytanko ale juz dawno nie mam 9500@pro i zaniedbalem ten temat. chciałbvym wiedziec jakie macie teraz najwyzsze wyniki w 3dmarkach 2k1 i 2k3 bo z tego co pamiatam i pewnie niektorzy z was byłem w czołówce i chiałbym zobaczyć czy moze jeszcze jestem:D (taka cicha nadzieja)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi