psz3mo Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 @Luk3 jak myślisz czemu ona tyle kosztuje?? bo to Medion a Mediony, zwłaszcza 9800 bardzo często sdychały przy normalnym uzytkowaniu i nikt nie chce ich kupić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Lecą ceny- nie da się ukryć. Np ja nie przypilnowałem tej aukcji: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=104416721 i mogę sobie pluć w brodę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) DOBRA ZDANIE PRZEMKA ZNAM a moze ktos jeszcze sie wypowie czy MSI 9800pro dla megion to jest shit ? ? @ mech!n a co ty byś robił z tym radkiem no chyba że nie masz obecnie nic na AGP :P a jeżeli nie tamto to zainteresuj się tym : http://www.allegro.pl/item104468631_okazja..._gwar_fvat.html http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...2entry2148102 EDIT: kurde nikt nie podejmuje tematu tego mobilnego 9600 :/, a co do 9800 "MSI dla mediona" mam 2 niepochlebne opinie (PRZEMKA I GOśCIA W TEMACIE 9800) i na tym koniec i obie osoby "słyszały" że one się sypią ekmh, w sumie dużo bym nie zyskał i tak na tej karcie nie da sie poszaleć z rozdziałką już ( NIESTETY ) więc 9500pro nie wyglada tak źle w sumie ... dzis w temp 25*C grałem 3-4godz w fear na ustawieniach po 10 Mhz niżej niż z sygnaturki i żadnych problemów- dobre chłodzonko zrobiłem :razz: ... Edytowane 25 Maja 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 DOBRA ZDANIE PRZEMKA ZNAM a moze ktos jeszcze sie wypowie czy MSI 9800pro dla megion to jest shit ? ? @ mech!n a co ty byś robił z tym radkiem no chyba że nie masz obecnie nic na AGP :P a jeżeli nie tamto to zainteresuj się tym : http://www.allegro.pl/item104468631_okazja..._gwar_fvat.html Najlepiej zapytaj w topicu o 9800 tam Ci najszybciej odpowiedzą :) a może coś takiego: http://www.allegro.pl/item105786839_okazja...ark03_bcm_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Pewnie porobił bym marki, odpicował opis i sprzedał z zyskiem B) . Tudzież sprzedał bym moją (herc9800) dopóki ma jeszcze jakąkolwiek wartość i przeczekał na tej 9500PRO do czasu zmiany platformy na PCIE (raczej odległa perspektywa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) wziałem 9500 z allegro, niby nie miala sie wogóle modowac na 9700 ...a jednak i teraz w starym kompie mam mocniejszą grafe niz w nowym :/ az załuje ze mam PCIE. czy wynik ~4400pkt w 3dMarku 03 na kompie No 2 z 9500 z podpisu (jak na razie stary windows i tylko przeinstalowane Omegi) jest rozsądny? jednak nie jest idealnie, zauwazyłem w jednym momencie (na plecach tej laski z mieczem w 3dMarku 03 co z golumnami walczy) bardzo delikatną szachownicę, jaśniejsze i ciemniejsze obszary - arty najpewniej ale w niczym to zupełnie nie przeszkadza (poza tym obraz żyleta), pytanie tylko czy nie zajade karty w ten sposób? moze bezpieczniej puszczac ja na 4 potoki? Edytowane 27 Maja 2006 przez welyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) ja widzialem juz 9500 "modowalne" które sypały artami w windzie, widziałem takie co w 3D się kaszaniły dopiero i takie co chodziły marku 03 i 1/3 gier dobrze a w 2/3 niet więc czy radek jest modowalny czy nie to można dopiero powiedzieć po przetestowaniu go 10 grami opartymi na różnych silnikach z 90% pewnością MOIM zdaniem oczywiście :] 8] karty nie zajedziesz na 8*1 :) nie sądze znowu IMO ale tak na zdrowy rozsądek czemu miałaby się skaszanić :] a no racja z tym "zasilaczem" zasugerowalem sie tym taganem :P z 1. kompa Edytowane 28 Maja 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 bo padnie mu zasilacz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crassx Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 mam taki problem mianowicie radek po zmodowaniu wychodzi z aplikacji 3d do windowsa i wywala błąd (z gier i 3dmarków). Mam zainstalowane najnowsze omegi, próbowałem zmodować za pomocą rivatuner caty 6.5 ale się nie dało (miałem nadal 4 potoki). Wie ktoś moze które catalysty da się w ten sposób przerobić?? A może są inne drivery z softmodem? z góry thx za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) za mało info dajesz : co z tym agp 4* i 2* czy format był ? jaki masz w końcu zasilacz ? co rozumiesz przez modowanie? czy przed "modowaniem" też wyskakiwał bład ? jaki to bład ? itd :] edit: w sumie w twoim wypadku nie ma co sie silić na te 8 potoków, nie wiem co to jest nie przychodzi mi nic do głowy poza nietypowymi objawami walniętych potoków :sad: edit: stery proponuje omegi 38221 Edytowane 3 Czerwca 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crassx Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) A więc tak: - agp mam 4x (musze przestawiać za każdym razem WPCREDITem jak zmieniam drivery) - przed zmodowaniem (4pp) jest w porządku - po zmodowaniu (8pp) po kilku minutach wywala mnie do windowsa i pojawia się okienko że aplikacja została zamknięta, lub następuje restart kompa - z tego powodu wymieniłem zasiłke na fortrona 350 ale to nic nie pomogło :mur: - próbowałem omegi najnowsze i wcześniejsze, a tera zainstalowałem catalysty 6.4 + podmieniony plik z softmodem ati2mtag.sys z http://www.techpowerup.com/softmod/downloads.php to mam 8pp ale coś się pochrzaniło bo włączam cod2 > błąd directx włączam 3dmark > brak obsługi texture filltering i tak po koleji wszystkiego, 3dmark01 to samo - directa mam 9.0c - ściągam tera z http://www.techpowerup.com/softmod/downloads.php te drivery z sofmodem może będzie ok chociaż wątpie właśnie że o 8p warto jest powalczyć bo dają mi niezłego kopa np. w 3dmarku szczególnie w 2 i 3 teście fpsy dość znacznie mi podskoczyły średnio o 5-10 fps edit: próbowałem te omegi i d*upa naprawde nikt nie jest w stanie mi pomóc :wisielec: hm trudno jade na 4pp :sad: a tak wogóle to dziwna sprawa bo to wina potoków chyba nie jest Edytowane 3 Czerwca 2006 przez crassx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) mam pytanie, czy warto wymienic radeona gb9550 128mb 128bit na radka ati 9500 64mb i chyba 128bit z mala doplata? chodzi mi glownie o to ze ma tylko 64mb. nie wiem czy to nie jest noz w plecy przy nowych grach. oczywiscie nie oczekuje jakiegos super skoku wydajnosci bo tak nie bedzie ale chociaz troche wiecej fps by sie przydalo radek dziala ok na odblokowanych potokach Edytowane 7 Czerwca 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) skoro dziala ok to będzie ok moim zdaniem 64 mega wystarczy do rozdzielczości w której ten radek mógłby chodzić w nowych grach @wheelerfan popieram np. na 9550 512 ram przy dobrej optymalizacji w fear było na styk zmieniłem na 9500 pro i kiszka haczyło jak diabli zanim nie dokupiłem ( patrzyłem tylko poglądowo 4 raz nie chciało mi sie całłłej przechodzic ) poprostu na 9500 pro można ustawić deczko wyżej detale i brakło ramu na mobo z kolei hitman nr 4 (blood money) nie jest już tak ramożerny i wygląda na to że jemu wystarczyłoby w zupełności 512 ram - ale ta gra jest dziwna nie jest zła ale jest dziwna pod wzgl. wymagań :) Edytowane 7 Czerwca 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 skoro dziala ok to będzie ok moim zdaniem 64 mega wystarczy do rozdzielczości w której ten radek mógłby chodzić w nowych grach Byle by Ci RAMu nie zabrakło. Ofkoz tego na Mobo, nie tego na grafie. Ja mam takiego radka o jakiego pytasz i z 512 Mb Ramu na pokładzie chwilami go nieco brakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) wheelerfun a mógłybś podać jakiś tytuł nie wiem hl-2 np i do jakiej rozdzielczości starcza ramu na tej grafie ? fajnie by było sie dowiedzieć czegoś takiego osobiście podejrzewam że do 1024*768 nie powinno być problemów :] @przemek from bydgoszcz specjalnie wybrałem taki tytuł zeby karta dźwigała go bez problemu i nawet 512 ram bez problemu dało rade a pokazały się ewentualne braki w ramie grafy np w rozdziałce 1600*1200:D a w fear przydaje sie dużo ramu np 512 na grafice ( palit 6600 512 ram ), albo szybki ram czytaj 256 bit na grafie pokroju 9700 ( moje własne doświadczenia ) ale to dlatego że ta gra potrafi to wykorzystać czytaj. lepiej na tym chodzi, w CoD 2 ten wspomniany wyżej palit już nie jest równożędny ( mocniejszy od ) 6600 Gt ps. wszystko zalezy od checi posiadaczy 9500@pro 64 mega inaczej niczego sie nie dowiemy :P Edytowane 7 Czerwca 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 w hf2 jeszcze nie powinno brakować ale np w f.e.a.r to każdej karcie brakuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Nie mam niestety hf2. Nie ma gdzieś jakiegoś dema, żeby sprawdzić?? Edytowane 7 Czerwca 2006 przez wheelerfan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) o ile wiem to dema nie ma :c są tylko trailery :/ nie masz to trudno pozostaniemy w niewiedzy :] @bobson37 odnoszę wrazenie że nie mówisz całej prawdy badź pomijasz istotne szczegóły tzn co poprzedziło skaszanienie karty na jakim to kompie i co z nia robiłeś wcześniej czy posiadasz orginalny bios ... czy podkręcałeś karte zmieniałeś chłodzenie na jakie w jaki sposób nie zapomnij o zasilaczu itd Edytowane 8 Czerwca 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) WItam, mam w domku radeona 9500 128 mb inf 3.3 ns 256 bit, jednak mam z nim maly problem. Obraz jest ok, nie ma zadnych artow jednak po zainstalowaniu sterownikow (cat 6,4 i omegi 2558) komp po zainicjowaniu sterownikow wiesza sie lub wylacza sie obraz(cat 6.4). Wgralem inny bios, okazalo sie ze nawet wersje starsza od teog co byl w karcie, jednak dalej jest to samo. Czy ktos ma moze jakis pomysl czy da sie cos zrobic z tym fantem czy jest juz po karcie? Pozdro Edytowane 8 Czerwca 2006 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 a próbowałeś starszych sterów?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Omegi na catach 4.3 - zawis pc. Bez sterownikow z karta jest wszystko ok, odpalilem jakims fuksem nawet il2, wlaczylem encyklopedie i podglad na samolotu, rwalo bardzo mocno ale obraz byl ok w 3d. Nie wiem co sie dzieje podczas instalacji sterownikow;/. Luk3 - odnosisz zle wrazenie. Karte kupilem na allegro jako nie sprawdzona. A ze byly to grosze to sie skusilem. Co do zasilacza to smigal on z duzo mocniejszymi kartami niz 9500. Sprawdzalem karte w swoim kompie z siga. Edytowane 8 Czerwca 2006 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Luk3 - odnosisz zle wrazenie.nie no :blink: wcale nie zgadłem że coś jest nie tak :wink: ja bym pchał do niej biosy az by zaskoczyła albo rzucił za psem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) zgadam sie z luki3m, katuj aż wstanie, a jak nie to: 1. podejdź do okna 2. otwórz je 3. odsuń się na kilka metrów, trzymając karte w dłoni 4. rozpędź się 5. zamachnij się 6. podbiegnij do okna 7. wyrzuć kartę przez okno 8. popatrz gdzie doleci, ewentualnie krzycz gdyby ktoś stał na torze lotu 9. zamknij okno 10. odpal kompa i o niej zapomnij ;) Edytowane 8 Czerwca 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 No ale jakie biosy? Sprawdzałem bios orginalny i wyglada na to ze nie bylo nic grzebane ale moge sie mylic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 dużo biosów :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 patrz tylko na czas dostępu i rodzaj memek i po krzyku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 http://www.techpowerup.com/bios/ szukajac tutaj znalazlem tylko 1... Znacie jakies inne bazy biosow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) A Ja w ciagu minuty znalazłem z 7 :] tu właśnie http://www.techpowerup.com/bios/ nie wiem według jakiego klucza szukasz jest conajmniej kilka biosów do non pro 128 mega infeon 3,3 ns , troche do 64 megowych , w cholere do takich gdzie memki to hyniksy etron-tech, samsony albo nieznane 3,3 ns , infeony 3,0 ns tak ze do sprawdzenia z tamtąd masz ze 20 biosów ja nie znam większej bazy edit: rzeczywiście myliłem się nie nie jesteś ślepy :] jest tam dokładnie 1 bios :] który ma dokładnie te memki z takim czasem dostępu i ilościa pamięci, pomijając fakt ze na allegro niesprawdzone = popsułem a ty to teraz kupisz frajerze , i zakładając małą wartość karty można by jednak załadować bios z infeonami 3 ns albo od karty 64 megowej albo od karty z pamięciami innego producenta ale o czasie dostępu 3,3 ns - it's up to u :] Edytowane 9 Czerwca 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) Nadal widze tylko jeden od sapphire, non pro 128 mb 3.3 ns infineon. Wskarz mi te 6 pozostałych bo chyba jestem slepy.... Edytowane 9 Czerwca 2006 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Ja mam pytanko do Wheelerfan'a - mam podobnego Radka, też 9500@PRO, 8 potoków odblokowanych Omegami, też 64 MB z tym że przy 340 / 68 mam 4300 punktów w 3d03, a Ty widze mas sporo więcej przy niższych taktowaniach. WTF ;] Jakiś inny bios czy jak ? Jeśli inny - to jaki polecacie? Mają pozmieniane timingi ? A co do HL-2 - też nie wiem bo nie testowałem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...