GenghisKhan Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Ja mam na swoim R9500@9700 pamięci Infineon 3,0ns i kręcą się do 640MHz. Ile da zamontowanie 8 osobnych dobrych radiatorków na każdą kośc pamięci co do mozliwości O/C? mam te same pamieci z radiatorami maxymalnie poszly na 660MHz hehe a pomyslec ze niektore hynixy 4 ns. kreca sie tez na 660:D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 kucyk jak zrobiles moda, daj jakis link plis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=35585 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Ja mam na swoim R9500@9700 pamięci Infineon 3,0ns i kręcą się do 640MHz. Ile da zamontowanie 8 osobnych dobrych radiatorków na każdą kośc pamięci co do mozliwości O/C? mam te same pamieci z radiatorami maxymalnie poszly na 660MHz hehe a pomyslec ze niektore hynixy 4 ns. kreca sie tez na 660:D :lol: Jeśli poczytałeś troche o radkach to powinieneś wiedzieć że wszyskie kary na infeonach mają obniżone napięcie dla pamięci stąd one nie chcą się kręcić. A po vmodzie idą spoko na 740MHz, ja dobiłem do 750 ale miałem sokpanego vmoda więc niewykluczone że poszły by na więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryoga Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Witam zmodowalem Sapphire Radeon 9500 atlantis 128mb 256bit (zloty cooler, 830zl gielda w warszawie) do 9700pro albo i wiecej ;) (385/303 - chlodzenie fabryczne tylko pasta arctic ceramiqe :) 5200 w 3dmarku;) ), jest tylko 1 malutki artefakcik taki sam w dwoch kartach ktore kupilismy z kumplem, zarowno na omegach jak i catalysach po modze pojawia sie malutki zmieniajacy kolory kwadracik (1mmx1mm) (przyjmuje kolory tekstur czesto np na scianie jest neiwidoczny ale jak ze sciany sie przesunie na niebo to jest w kolorze sciany;)) w lewej gornej (lub prawej u kumpla;)) ale blizej srodka czesci ekranu, szczegolnie to denerwuje na jasnym tle np niebo (ciagle mysle ze granat we mnie leci:D) co prawda da sie przyzywyczaic ale moze ktos ma pomysl jak to usunac?:) bylbym wdzieczny za pomoc:) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 sprobuj moze podciagnac Antyaliasing Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Niestety masz uszkodzony/e potoki ale taki arfekt to mały pikus wiec nie zwracaj na to uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryoga Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 hmm antyalaissing nie pomaga nawet najwiekszy, hierarhical z wylanczany 3drage tez nie, zmiana agp strenth na EA tez nie, ale w ustawienianch agp strenth jest duuuzo ustawien wiec moze tedy droga, ktos zna jakies ustawienia agp streanth w biosie? bo na EA mi sie wieszalo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nozgul Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Witam. Czy slayszal ktos o modzie 9500 na 9600?? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 nozgul: niemozliwe, to zupelnie inne chipy :) BTW jak ty wykreciles swoja grafe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 275@540 ? looool :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 275@540 ? looool :Don chyba cos calkowicie po@#$al w oznaczeniu swojej grafy, chodzi chyba o 275/270(540)@400/320(640) ale LOL niezgorszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaya Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Mam Sapphire 9500 Atlantis 128mb 256bit(złoty cooler) Jak go przerabiam na 9700 to wychodzą zielone kropki na całym ekranie (tylko). I co z tym zrobić? :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 masz urabane potoki; nie zmodujesz karty na 9700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nozgul Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 1 to rdzen a 2 to pamiec, i tak: 275x400@540x640 - rdzen: 275 na 400, i pamiec 540 na 640. za sle oznaczenia sorki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Witam. Czy slayszal ktos o modzie 9500 na 9600?? pozdrawiam W jakim celu chcesz to zrobić ?? przecież 9600 to padło w porównaniu do 9500, zajmij się lepiej o/c karty :D będziesz mial z tego większy pozytek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 niezle modowac karte na gorsza niz przed modem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nozgul Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 9600 pro wychodzi w testach lepiej, niz 9500 podkrecony zegarowo jak 9600 pro. Chyba ze cos opuscilem :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 wszystko sie zgadza ale przeciez nawet jesli zmodujesz 9500 na 9600 to co wyjdzie??? karta szybsza od 9700 czy 9500Pro??? ...chyba nie ps zreszta to gadanie jest bez sensu bo i tak nie mozna modowac na 9600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Ja mam wykręconego 9500 tak jak w podpisie i we wszystkich markach i aquamarkach dorównuje podkręconemu 9600pro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 kucyk: ale twoj 9500 jest dosc specyficzny :) masz memy na 370 wiec to samo daje duuuzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Na 9600Pro też pamięci są wysoko taktowane, nie zapominaj o tym, 9500 standardowo ma memy na 270 a na 9600 na 300. Jak byćzapuścił obie karty na tych samych zegarach to 9600 moze iść do lasu na grzyby :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 mam takie pytanko, mam radka jak w podpisie i po zainstalowaniu zwyklych sterownikow (4potoki) pojawia sie szachownica, myslalem ze tylko przu odblokowanych 8 potokach moze cos takiego byc, w czym jest problem??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 NIemożliwe, chba że masz zrobionego moda hardwar'owego. BO w takim wypadku jelsi jesscze masz zmodowany bios to zawsze będzie aktywne 8 potoków. W innym przypadku to bardzo dziwne jest :0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 NIemożliwe, chba że masz zrobionego moda hardwar'owego. BO w takim wypadku jelsi jesscze masz zmodowany bios to zawsze będzie aktywne 8 potoków. W innym przypadku to bardzo dziwne jest :0NIemożliwe, chba że masz zrobionego moda hardwar'owego. BO w takim wypadku jelsi jesscze masz zmodowany bios to zawsze będzie aktywne 8 potoków. W innym przypadku to bardzo dziwne jest :0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 karta pochodzi z komputronika i nie jest wykrywana przez system jako 9700 wiec bios odpada i mod hardwarowy raczej tez... a kwas pozostaje :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Hipo: nie sposob sie nie zgodzic, jednak chyba krecony 9500 polozy kreconego 9600... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Hipo: nie sposob sie nie zgodzic, jednak chyba krecony 9500 polozy kreconego 9600... carloss: a sciagales cooler? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartix Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Witam Mam mozliwosc kupienia karty "Power Color R9500 ULTRA 128MB 256BIT 300MHz". Czy ktos moze wie czy te karty nadaja sie do modowania ??? Wszedzie czytam o Sapphire ale nikt nie pisze o Power Color. Co robic kupowac czy nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 bartix --> modowalna ! Tylko bedziesz kupowal w ciemno, to mozesz trafic na sztuke ktora po zmodowaniu bedzie miala artefakty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...