Skocz do zawartości
slim

ATI Radeon 9500

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam na swoim R9500@9700 pamięci Infineon 3,0ns i kręcą się do 640MHz. Ile da zamontowanie 8 osobnych dobrych radiatorków na każdą kośc pamięci co do mozliwości O/C?

mam te same pamieci z radiatorami maxymalnie poszly na 660MHz

hehe a pomyslec ze niektore hynixy 4 ns. kreca sie tez na 660:D :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam na swoim R9500@9700 pamięci Infineon 3,0ns i kręcą się do 640MHz. Ile da zamontowanie 8 osobnych dobrych radiatorków na każdą kośc pamięci co do mozliwości O/C?

mam te same pamieci z radiatorami maxymalnie poszly na 660MHz

hehe a pomyslec ze niektore hynixy 4 ns. kreca sie tez na 660:D :lol:

Jeśli poczytałeś troche o radkach to powinieneś wiedzieć że wszyskie kary na infeonach mają obniżone napięcie dla pamięci stąd one nie chcą się kręcić. A po vmodzie idą spoko na 740MHz, ja dobiłem do 750 ale miałem sokpanego vmoda więc niewykluczone że poszły by na więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

zmodowalem Sapphire Radeon 9500 atlantis 128mb 256bit (zloty cooler, 830zl gielda w warszawie) do 9700pro albo i wiecej ;) (385/303 - chlodzenie fabryczne tylko pasta arctic ceramiqe :) 5200 w 3dmarku;) ), jest tylko 1 malutki artefakcik taki sam w dwoch kartach ktore kupilismy z kumplem, zarowno na omegach jak i catalysach po modze pojawia sie malutki zmieniajacy kolory kwadracik (1mmx1mm) (przyjmuje kolory tekstur czesto np na scianie jest neiwidoczny ale jak ze sciany sie przesunie na niebo to jest w kolorze sciany;)) w lewej gornej (lub prawej u kumpla;)) ale blizej srodka czesci ekranu, szczegolnie to denerwuje na jasnym tle np niebo (ciagle mysle ze granat we mnie leci:D) co prawda da sie przyzywyczaic ale moze ktos ma pomysl jak to usunac?:)

bylbym wdzieczny za pomoc:)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm antyalaissing nie pomaga nawet najwiekszy, hierarhical z wylanczany 3drage tez nie, zmiana agp strenth na EA tez nie, ale w ustawienianch agp strenth jest duuuzo ustawien wiec moze tedy droga, ktos zna jakies ustawienia agp streanth w biosie? bo na EA mi sie wieszalo :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIemożliwe, chba że masz zrobionego moda hardwar'owego.

BO w takim wypadku jelsi jesscze masz zmodowany bios to zawsze będzie aktywne 8 potoków.

W innym przypadku to bardzo dziwne jest :0NIemożliwe, chba że masz zrobionego moda hardwar'owego.

BO w takim wypadku jelsi jesscze masz zmodowany bios to zawsze będzie aktywne 8 potoków.

W innym przypadku to bardzo dziwne jest :0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi