keiename Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 glupie pytanie, czy jadro r9500 jest tak samo kruche jak Athlonow/Duronow :?: I czy ewentulane ukruszenie ma wplyw na OC oraz jakosc obrazu (jakies artefakty, kropki przy nie kreconej karcie) :?: A i jeszcze odnosnie r9500 i 8 potokow. To u mnie ladnie chodzi ale czasami w grach widac serie malych kropek ktore nie pasuja do otoczenia, najwiecej widzialem w NFS:Under. W CS sa ale nie na kazdej scianie, raz sa raz nie ma raz jest malo raz jest duzu :P kurde to te 4 dodatkowe potoki sa w 100% sprawne czy troche mniej:?: Wezcie pomozcie czlowiekowi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Jadro jest delikatne i mozna je ukruszyc, ma to wpływ na dalsze działanie np moze zaczac sie strasznie grzac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 a te kropki :?: kurde bo to jakos cos nie tak :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madx21 Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 te kropki ja mam karte odblokowana od maja i jest wszystko ok tzn 8 potokow i nie ma artefaktow ale istnieja takie niebieskie kropeczki na calym ekranie, lecz nie wystepuja zawsze i nie w kazdej grze. W grach w scenach o bardzo ciemnym tle. Sa to takie drobinki ze zeby je zobaczyc trza przyblizyc sie do monitora na ok 20 cm (17") ale sa widoczne. Do tej pory mialem to chyba w 3 grach na 50 :). Ostatnio na commandos 3 na statycznej planszy (menu). Gra natomiast nie wykazywala tego bledu lub nie byly one wogole widoczne. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 no dobra to sie jeszcze pobawie omegami a jak nie to wale, pare kropek jeszcze nikomu nie zaszkodzilo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Mam ókrószone jondro w radq i nic. Działa jak przedtem 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 keiename podaj wyniki w 3dmarku 2001 i 03 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 2001SE -> ~13k 2003(z patchem 340) -> 4272 Karta: 276@376/275@303 Na rdzen zapodalem Athlonowego titana :D Wszytko na procu podkreconym do 2Ghz (12*167). Szkoda mi dysku na wyzsze PCI. Zaraz wezme stary dysk i zobaczymy co potrafi ten Radek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 keiename twoj radeon jest 128bitow ?? napisz troche wiecej o swoim radziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Power Color Radeon 9500 128Mb Ram Hynix 3.3ns Taktowanie standardowe 275/270 Szyna 128-bit :( Omegi pozwalaja na odblokowanie dodatkowych 4 potokow, co prawda po operacji obraz w grach nie jest w 100% "czysty" ale ilosc anomalnych kropek jest rozna (w roznych grach/testach) wiec sie nimi nie przejmuje, nie zwracam na nie uwagi. Na rdzen zapodalem Athlonowego Titana. Na pamiatkach radiatorki Coolermastera. (Jak ktos udostepni miejsce na serwerze to zapodam foty). Dzieki Titanowi rdzen dal sie podkrecic do 376 (max ~390). Powyzej zwiecha w 3dMarku2001SE. Pamieci nie daja sie lepiej podkrecic :( Max to jakies 310 :( Chyba bez Vmem moda nie da rady nic wiecej. Testy odbywaja sie na AXP1700+@2400+ (12*167). Wyniki jak powyzej. 2001SE -> ~13k 2003 -> 4272. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 moją karte zmodowałem driverami omega. Wszystko chodzi ok, rzdeń karty kręci sie do 390, tylko pamieci chdzą słabiej (312), dlatego myślałem o zmianie biosu, ale nie wiem jak to zrobić.Zmiana Biosu nic ci nie da, tylko V-Mod tak jak w moim przypadku... U mnie pamięci idą na 370 MHz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bat Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 ostatnio widzialem na ebay.de radki sapphire 9500 gold za ok 100euro,pamiec w ksztalcie litery L przy chipie, da sie z nimi cos zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryoga Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Ta ja kupilem 2 radki sapphire 9500 gold 256 bit, oba sie zmodowaly :) jedyn yartefakt to kropka w stalym meijscu ktora sie usuwa banalnei wylanczajac hierarhical z, na fabrycznych ustawienaich w 3dmark2003 2800 po modzie i podkreceniu 5400, mysle ze warto ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyfer1981 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 no witam :] .... dorwałem HIS Radeon9500 128MB Hynix 3.3ns :] i okazało się że jest modowalny omegami na R9500Pro :twisted: ale szyna 128-bit ... hmm jak na kartę za 580zł to zajebiście ... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 A co może być przyczyną tak złych osiągów? Mam radka jak w opisie i w 3DMarku 2001 na procku 2.66 mam tylko 11849 :( W 2003 jest tylko 3318 ... nie wiem co jest winne że jest tak mało. Liczyłem na jakieś 14000 :( a tu nic z tego jeszcze link z ostatniego sprawdzainu: http://service.futuremark.com/compare?2k1=7302335 Winda nowa zainstalowana, więc czysty system ...pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Na początek sorex, jeśli nie za bardzo na temat, ale nie chciałem nowego tematu zaczynać na forum, gdyż częściowo się pokrywa. Mam Radka Sapphire 9500 z elegancko odblokowanymi potokami. Chodzi na 330/660, ale słyszałem , że na lepszym chłodzeniu rdzeń może pójśc w okolice 400Mhz.Właśnie zastanawiam się nad kupnem chłodzenia. Pamięci mam 3,3ns Hynixa - na ile idą takie pamiątki ? Niech ktoś napisze z własnego doświadczenia na ile się udało je walnąć.Zamonotwane mam na nich radiatorki aluminiowe OCZ :D . No i jeszcze jedna kwestia - czy 300W zasilacz wyrobi na to wszystko co mam w configu? ( w planach mnożnik x12) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 A ja chcialem zapytac czy ktos robil V moda na core i mem bez lutowania.A ja chcialem zapytac czy ktos robil V moda na core i mem bez lutowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiDVB Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 A ja wlasnie kupilem Saphire 9500 i podobno chodzila na 8 potokach a u mnie kicha male kwadraty lataja na ekranie i co teraz moge cos z niego jeszcze wycisnac pamiec jest 256 bitowa. Moze inny bios w niego wpakowac??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazar Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Witam! mam pytanko: Aby radka 9500 zmodować na 9700 z 256bitowymi pamiątkami nie mogą one być w rzędzie tylko w kształcie litery L? z góry dzięki! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiDVB Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 ja radek 9500 ma pamieci 256 bit i uklad L to mozna go omegi robia go na 9700 i odblokowywuja dodatkowe potoki jak radek 9500 ma pamiec 128 bit i uklad pamieci w rzadku to mozna go przerobic na wersje pro a nie na 9700 tak mi sie wydaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 ja radek 9500 ma pamieci 256 bit i uklad L to mozna go omegi robia go na 9700 i odblokowywuja dodatkowe potoki jak radek 9500 ma pamiec 128 bit i uklad pamieci w rzadku to mozna go przerobic na wersje pro a nie na 9700 tak mi sie wydaje i tak wlasnie jest.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazar Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 witam! mam pytanko - czy radka 9500 128 mb firmy Power Color mozna zmodowac na radka 9700? Nie wiem czy ten radek ma 256bitowe pamiątki. z góry dzięki! Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Nie można bo pamięci ma w rzedzie a nie w kształcie literki L... poczytaj trochę wyżej o tym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 A ja chcialem zapytac czy ktos robil V moda na core i mem bez lutowania.A ja chcialem zapytac czy ktos robil V moda na core i mem bez lutowania. Zrobilem vmoda core bez dotykania lutownica :), moze zrobie moda pamieci ale to juz nie zalezy ode mnie, karta nie jest moja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 A co może być przyczyną tak złych osiągów? Mam radka jak w opisie i w 3DMarku 2001 na procku 2.66 mam tylko 11849 :( W 2003 jest tylko 3318 ... nie wiem co jest winne że jest tak mało. Liczyłem na jakieś 14000 :( a tu nic z tego jeszcze link z ostatniego sprawdzainu: http://service.futuremark.com/compare?2k1=7302335 Winda nowa zainstalowana, więc czysty system ...pomocy Na mój gust po części winna jest płyta, jak widać chodzisz na AGP X 4 a to ma wpływ na wynik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Ciekawe ,aby Radka 9500 puścić na rdzeniu ażna 390 MHz co trzeba miećza chłodzenie ??? Freonem ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 standardowe.... :) moj szafirek tak biegal na zwyklym coolerq, troche sie grzal, wiec dalem mu wody teraz chodzi na 400, wiecej bez vmoda nie zrobi.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Ciekawe ,aby Radka 9500 puścić na rdzeniu ażna 390 MHz co trzeba miećza chłodzenie ??? Freonem ???? Nie wiem mój na 375 chodzi na standardowym chłodzeniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 moj na zmienionym colerku 380 bez bolu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Ciekawe ,aby Radka 9500 puścić na rdzeniu ażna 390 MHz co trzeba miećza chłodzenie ??? Freonem ???? Nie trzeba, wystarczy Arctic VGA Silencer i 400Mhz powinno być. Na Allegro gość po 115 zeta sprzedaje, moim zdaniem warto. http://allegro.pl/show_item.php?item=19020808 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...