Sys@k Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 mam bardzawo nietypowo wielgasny oblesny problem w riva tuner skonczyla mi sie skala, jak ja zwiekszyc Core:415Mhz i chce wiecej !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Jeśli się nie mylę, ATiTool (http://atitool.ocfaq.com) w wersji do 0.15 miał spore mżliwości podkręcania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 ok sciagne i potestuje. ale wolal bym RivaTuner przerobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Ktos zna jakis sklep gdzie maja jeszcze, pewne modowalne R9500 do 8 potokow? oczywiscie moga byc drozsze niz normalnie. dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Mi sie taki myk dzieje z tym radkiem 9500 kupionym na tweak.pl ze kiedy ktos zmieni status na gg to robia mi sie artefakty a pare razy calkowicie ekran czarny i elementy mapki kwadratowe na tym i restarta musialem walnac. Tak sie zastanawiam czy to jest normlane ?? Jak na gg nikt nie zminia statusu to sie nic nie dzieje. Siedze na 98SE sprobuje zmienic na XP a jak sie tak dalej bedzie dzialo to chyba pasuje to reklamowac nie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Wiem ze bydgoskim oddziale "Logos" mozna sie dogadac z gosciem ze sklepu, ja swojego R9500 (8x1 - 380/650) kupiłem za 520! Chyba warto? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Ja w nowootwartym sklepie na AGHu w Krakowie kupiłem za 505. A gdyby dzień wcześniej mieli to miałbym za 495 :/ A najlepsze jest to że gość powiedział że mogę do bulu wymieniać... dostali ze 20 kart więc miałem w czym wybierać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Ja w nowootwartym sklepie na AGHu w Krakowie kupiłem za 505. A gdyby dzień wcześniej mieli to miałbym za 495 :/ A najlepsze jest to że gość powiedział że mogę do bulu wymieniać... dostali ze 20 kart więc miałem w czym wybierać :) To miales full wypas, ale ja za 520 zł miałem juz przetestowaną szt., wydaje mi sie ze lepiej dorzucic te 20 zł i miec juz swiety spokoj. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 ati tool jest dupny często ustawia jakieś dziwne częstotliwośći i mi wtedy afektami wali, pozatym jak się przełącza z 2D 3D gamma mi spada i nic nie widze, to dalnie powarzny probem bo ten zaj... progarm romi tak jak console opuszcze :evil: a pod RT jest all ok tylko core bardziej niz na 411 pogonić się nie da :/ tez bym mu coś tam zmienił żeby dało rade bardziej to z tym stausem na gg to norma na mojej poprzedniej karcie było tak że mi sę obraz pulpitu z Q3 nakładał w czego efekcie widziaęłm przez ściany <lol> taki wal hack :} ale klaciało także się grać nie dało no i gama spada :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 pr 1.32 excessiveplus bro club cfg, w nic się nie bawie na AAx4 tez mi smiga cały czas 142fps (com_maxfps) przy okazji zapraszam na www.excessiveplus.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Jak dla mnie ATI Tool jest jak najbardziej OK, znalazł optymalne częstotliwości, tyle, że przy nich karta jest wolniejsza niz przy niższych - trza by jeszcze jkias benchmark jednoczesnie robic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michals_27 Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Ktos zna jakis sklep gdzie maja jeszcze, pewne modowalne R9500 do 8 potokow? oczywiscie moga byc drozsze niz normalnie. dzieki www.esc.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 szlak by to ja przykleiłem radiator............... As you can see above, just resolder the resistor at position 2-3 to 1-2 and your Radeon 9500 will be modded into a Radeon 9700. However, you can also see resistors number 4,5 and 6, not seen on the other site...why are these resistors numbered? Numbering is the key when talking about more R300 tweaking, that is to say, the products based on this core (like the Radeon 9500) can be tweaked to enable FireGL features. Here you can see another R300 core shot, this time from the ATI FireGL M1. What are the differences compared to the normal Radeon R300 core? Are there any differences? Yes, there is a difference! You will find that the Radeon 9xxx series has a resistor at position 4-5, while the FireGL has one at position 5-6. Though some bios work still needs to be done, this tweak unleashes even more of the R9500's great potential.(thanks to Florin for translation) :twisted: do dzieła panowie chce zobaczyć fireGL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Mam doświadczenie z tymi [ciach!]ami bo w swoim radku przelutowałem :D wiec mozesz podesłać mi karte, już grzeje lutownica (transformatorówka 50W :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 eee nic nie rozumiem niby ja mam wysłac karte 8O a ty odkleisz mi radiator na termopoxa przyklejony z zwiększoną dawką utwardzacza 8O skoro przelutowałeś to powiedz ile dało przerobienie karty na fireGL czy to sie opłaca ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr Szpadel Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 eee nic nie rozumiem niby ja mam wysłac karte 8O a ty odkleisz mi radiator na termopoxa przyklejony z zwiększoną dawką utwardzacza 8O skoro przelutowałeś to powiedz ile dało przerobienie karty na fireGL czy to sie opłaca ? heh, a po co chcesz przelutowywać, użyj RivaTuner! Opłaca się, jeśli np. robisz coś w 3D :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 bo widzisz umnie soft mod niedziała albo coś źle robie, pozatym wole pobawić sie lutownicą.... no i przecierz robie coś cały czas w 3D, gram :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 HQ12 Żarty sobie stroje :lol: w sumie to ja przelutowywałem ten rezystorek malutki bo próbowałem sprzętowo odblokować potoki, niestety jak i po soft tak samo i po hard modzie karta nie działała poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Pierwszy zakup karty okazal sie tragiczny, tak jak wspomnialem po mod czarny ekran. Karte oddalem, niestety ten sklep nie mogli mi zapewnic pewniaka, wiec zamowilem w sklepie online. Od 4 dni testuje grafe, dziala wspanialem. Pelne 8 potokow bez najmniejszego blednego pixela. Dodatkowo karta kreci sie wspaniale: core: 380 czyli o 105 MHz wiecej mem: 650 czyli o 110 MHz wiecej Za 600zl karta chodzi cudownie, niewatpliwie jest to najlepsza karta w dziale wydajnosc/cena/jakosc. Poprzednia karta to R9600@pro lite, nawet sie nie umywa do nowej (starszego) 9500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rockhead Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Witam! Nabylem karte modowana radeona 9500@9500pro i chcialbym sie dowiedziec jak moge na standardowym chlodzeniu bawic sie w jej podkrecanie bez strachu o to ze ja uszkodze?Tzn. nawet Radlinkerem ale najlepiej co ile robic skoki na pamieciach i jadrze i jak poznac ze to juz max ile moge z niej wyciaganc?Czy podkreconej karty zywotnosc spada i czy podkrecona moze byc caly czas? Pozdrawiam i z gory dziekuje za rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 5-10Mhz w góre... restart, test 3D Markiem i powtarzasz od początku. Zwiększasz na zmiane core/mem. Gdy masz zwiechy w Marku to zmniejsz o kilka Mhz core, jak zobaczysz artefakty to zmniejsz na pamieciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Witam! Nabylem karte modowana radeona 9500@9500pro i chcialbym sie dowiedziec jak moge na standardowym chlodzeniu bawic sie w jej podkrecanie bez strachu o to ze ja uszkodze?Tzn. nawet Radlinkerem ale najlepiej co ile robic skoki na pamieciach i jadrze i jak poznac ze to juz max ile moge z niej wyciaganc?Czy podkreconej karty zywotnosc spada i czy podkrecona moze byc caly czas? Pozdrawiam i z gory dziekuje za rady http://atitool.ocfaq.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcink Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 A czy podmiana BIOS`u mogła by pomóc. Bo niewiem czy niektóre karty nie są zablokowane za pomocą biosu. Bo ja mam takie objawy, że w momencie kiedy karta po zalogowaniu zmienia tryb to się zawiesza (tak jakby zaczeły działać zmodowane sterowniki). I podejrzewam że być może jest to wina BIOSU który niepozwala na modowanie kart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Nie wiem czy nie za dużo tych fotek, ale co tam :wink: Oto mój RADEK: Śliczny, prawda? :twisted: Jak widać, na rdzeniu siedzi Titan Majesty V a na pamięciach i zasilaniu pocięty radiator od PII. Wentylator z tyłu obudowy wyciąga powietrze znad karty. Szczególnie obniżył temp. tego ostatniego radiatora (przyklejonego do płytki). Czekają go jeszcze V-mody i zmiana radiatorka na zasilaniu. Zdjęcia trochę kiepawe, bo robione komórką :lol: (Sagem MYX-6 jakby kto pytał). ------UPDATE------ LINK do mojego postu z opisem "jak to zrobić"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 omg jesteś geniuszem chyba albo ja wybitną <span style="color:red;">[ciach!]</span>łą kurde powiedz jak ty to zrobiłeś że tak zamocowany cooler na gpu nie przeszkadza tobie we wsadzeniu karty do AGP ?? 8O 8O 8O 8O mam RDA bez "+" i musiałem spiłowac cooler o ponad 10mm żeby nie zawadzał o sloty PCI............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 u mnie wygląda to miej więcej tak http://picserver.org/view_image.php/T60C8N1RLV9 musiałem spiłowac do tej żółtej krechy, to jet mniej więcej wyskokość slotów AGP i PCI bardzo jestem ciekaw jak ty to zrobiłeś.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 omg jesteś geniuszem chyba albo ja wybitną <font color="#FF0000">[ciach!]</font>łą kurde powiedz jak ty to zrobiłeś że tak zamocowany cooler na gpu nie przeszkadza tobie we wsadzeniu karty do AGP ?? 8O 8O 8O 8O mam RDA bez "+" i musiałem spiłowac cooler o ponad 10mm żeby nie zawadzał o sloty PCI............. heh, trzeba go było przesunąć o te 10mm ;) Poza tym aż tyle u mnie nie musiałem przesuwać :? Cooler nie siedzi dokładnie centralnie na rdzeniu (jest lekko przesunięty w stronę "od AGP"), ale w praktyce nie ma to wpływu na temperature. Te piłowanie o którym piszesz musiało być cholernie męczące. Poza tym szkoda tak ładnego coolerka. Ale spox. Mógłbyś tylko zamieścić jakąś fotę - ciekaw jestem jak tobie to wyszło. P.S. Dodałem link w moim poście powyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 zdjęcia są w tym samym topicu do którego link podałeś (po środku strony nr 6) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Kupilem Radeona 9500 [hercules 3.0ns infenion] Wszystko niby ok... ale jak tylko rusze go leciutko powerstripem to w 3dmark2003 wyskakuje malutkie kwadraciki na krawedziach obiektow [nie dooze, tak bardzo nie przeszkadzajace ale widoczne!!] Kwadraciki pojawiaja sie takie same nie wazne czy to 280/280 czy to 320/320... i tez bez znaczenia czy z odblokowanymi potokami lub nie...Najgorsze jest to ze nawet po zmianie wszystkiego na default znowu te kwadraciki wyskakuja... Z tad moje pytanie: czy takie cos moze uwzglednic gwarancja [karta testowana na 2 kompach, rooznych sterach] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeuseta Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Gwarancja powinna to objac. W koncu to nowa karta i zle renderuje grafike. Po drugie to wie ktos moze czy istnieje jeszcze jakis sklep gdzie mozna kupic sprawnego 8-potokowca? Pozdro ps. Jak zrobiles Vmoda na procku?Mam ta hugową wersje z napieciem do 1,75 i wyrzej wykrecic nie moge :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...