radecki Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 czy na dzien dzisieszy [02.03.04 :D] oplaca sie jeszcze kupowac radka9500 64mb z mozliwoscia odblokowania potokow ?? mam na mysli czy pojszaleje na nim w doomie3 czy hl2 i tego typu nowych (czytaj jeszcze nie wydanych) grach ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Czy się opłaca to zależy czy masz kase i jaka jest reszta konfigu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radecki Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 kase bym znalazł :D moge kupic takiego radka za 543pln moj config: Celeron 2.0 (od bidy wystarcza) 256DDR 333 VIA jakaś s3 savage 3d 32mb (to najwieksza porażka) czy lepiej zamiast tego 9500 wziac 9600 128mb (128b)?? pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 W 9600 sie nie pakuj. Co prawda na tej Celinie mozesz zapomniec o jakims pozadnym graniu z AA i Anizo, a za 550 jak masz okazje modowalnego (jest gwarancja moda bez artefaktów??) to biez. Przynajmniej ja bym tak zrobil gdybym nie mial swojego za 500 zl kupionego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Ja mam tak: Na GPU jest ten cooler: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radecki Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 powiedziano mi tak: `w tych kartach mozna odblokowac 4 dodatkowe potoki i przerobic ja na 9500pro, ale gwarancji na to nie dajemy` wiec chyba nie daja tej gwaracjii ale zawsze moge pojsc i w ciagu 5 dni wymienic i zworca mi kase (tak mnie zapewniono) mozna wziac ta karte, zobaczyc czy bez artefaktow dziala jako 9500pro jezeli dziala to zostawic, a jeżeli nie to im odnieść :D aha i jeszcze jedno pytanie, otóż czy jezeli pojawia sie gry wymagajace vga z 128mb to trzeba bedzie sie pozbywac tej karty i szukac czegos z 128mb?? nie chce być natrętny ale, to bylby zakup na pare lat wiec musze sie upewnic... pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 szlak by to ja przykleiłem radiator............... As you can see above, just resolder the resistor at position 2-3 to 1-2 and your Radeon 9500 will be modded into a Radeon 9700. However, you can also see resistors number 4,5 and 6, not seen on the other site...why are these resistors numbered? Numbering is the key when talking about more R300 tweaking, that is to say, the products based on this core (like the Radeon 9500) can be tweaked to enable FireGL features. Here you can see another R300 core shot, this time from the ATI FireGL M1. What are the differences compared to the normal Radeon R300 core? Are there any differences? Yes, there is a difference! You will find that the Radeon 9xxx series has a resistor at position 4-5, while the FireGL has one at position 5-6. Though some bios work still needs to be done, this tweak unleashes even more of the R9500's great potential.(thanks to Florin for translation) :twisted: do dzieła panowie chce zobaczyć fireGL przypominacie sobie ?? no to bach stało się coprawda nei do końca lle jest bliski szczęścia :twisted: Dziś po rozmowie z AJDAHO byłem zły że nie udało mi sie przekroczyć 17000 w 3DMarku2001 i postanowiłem moja karte przerobic na FireGL :!: Zadanie wcale nie jest proste bo te rezystory (7kohm) są wielkości młodej pchły :] żeby to polutować trzeba mnieć nielada wprawe, albo stacje lutowniczą na gorące powietrze :lol: , do tego przykleiłem radiator na termopoxa :!: heheh ale dla chcącego nic trudnego zerwać to to zaden problem ale wyczyścić rdzenia do końca się nie dało :| Niby wylutowanie rezystora nie powinno byc ciężkie ale jak zwykle musiałem cos spartolić... mianowicie za mocno przycisnołem lutownice i jak cyna puściła Pan SMD poszybował na podłogę i weoło podskakując znikł mi z oczu :evil: mało krew mnie nie zalała, dużo razy powturzyłem ciach mać ;) , jak tu szukać czegoś co jest wielkości 4 ziarenek piasku :| olałem sprawe, po czym wylutowałem drugi już bardziej ostrożnie :D pomierzyłem mierniczkiem karte i rezystorek a następnie starałem się przez dobrą godzine przylutować to maleństwo spowrotem (obeceni mam już technieke :P ) wlutowałem go w pozycji 9500PRO 9700. Ale zonk bo nie mam na dziś dzien takiego rezystora i jedyne co mi pozostało to zdać się na to że karta wstanie bez wymuszenia trybu pracy jako FireGL czy też Radeon Family ;) no i nie myliłem się karta wstałą bez zająknięcia windows zainstalował odrazu swoje badziewne sterowniki od 9500 :( po czym ja zmieniłem na FireGL X1 :] ale kupa i to wielka poniewarz karat na tych sterownikach ma tylko 4 potoki renderujące :| kibel jakich mało trzeba mi biosu od X1 :twisted: i rezystorek musi się pojawić :P aha zainstalowac sterownik ręcznie trzeba było bo inaczej sam się nie chiał zainstalować :| reasumując operacja guzik dała bo brakuje mi biosu i rezystorka smd 7kohm jeśli jest ktoś kto jest mi w stanie pomudz w tej sprawie prosze o kontakt na GG 2795556 lub mail hq12@o2.pl ps niema to jak overclocking :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 niestety z kartą jest coś nie halo napiernicza afektami że asz strach niewiem co jest grane tz domyślam się że chodzi o ten brakujący rezystor :twisted: musze go kupić jak najszybciej wygląda to w 3D tak jakby pamięć była przetaktowana, a w 2d też się wali ale bios jest z 425/770 niepowinna ale tzrzaska afekty trza lutować :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr Szpadel Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 niestety z kartą jest coś nie halo napiernicza afektami że asz strach niewiem co jest grane tz domyślam się że chodzi o ten brakujący rezystor :twisted: musze go kupić jak najszybciej wygląda to w 3D tak jakby pamięć była przetaktowana, a w 2d też się wali ale bios jest z 425/770 niepowinna ale tzrzaska afekty trza lutować :lol: Człowieku, po co od razu chwytałeś za lutownicę? Nie mogłeś RivaTunerem na FireGL przerobic? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 po to żeby zrobić to co wielu uwarza za nierealne do wykoniania :twisted: a path riva tunerem zwyczjnie u mnie nie działa :!: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekas Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 po zainstalowaniu omegi i odblokowaniu 8 potokow w grach mam artefakty. i tak sie zastanawiam czego to jest wina, chlodzenia karty? pamieci? a moze jakby zainstalowac jakis lepszy radiator i went. na rdzen to by pomoglo? czego to jest wina. zasilacz w miare trzyma napiecia. czy da sie cos tu jeszcze poradzic czy to taka sztuka po prostu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 sądze że należy mi się kontener grolsha za co zrobiłem i czego dzięki temu się dowiedziałem................. mianowicie te rezystory 7 kohm są wogule nie potrzbne do prawidłowego funkcjonowania karty..... one wyłącze wymuszają tryb pracy karty :!: dziś rano wluowałem tam rezystory w pozycji FireGL i 8x1 5 kohm liczyłem na to że zwiększy się napięcie i karta będzie się lepiek podkręcać nic bardziej mylnego.... afekty były nadal (jakby z niedowoltowaniej pamięci z tąd ten pomys na 5 kohm) afekty te powodował rezystor wymuszający prace jako 8x1 sądze że wina leży po stroni biosu karty gdybym wgrał bios od 9500PRO czy też 9700PRO wszystko byłoby normalnie :!: niesprawdziłem jedynie czy karta będzie wymuszała instalowanie drv od FireGL jeśli rezystor jest w tej pozycji, sądze z resztą że byłoby to bezcelowe poniewarz drv opierają się na informacji z biosu :roll: tak więc mam obecnie 9500 w versji unlock :twisted: czyli bez tych rezystorów :twisted: jeśli mam działać dalej potrzbuje dużej liczy biosów, i piva coby się ręce przy lutowaniu tych pcheł nie trzęsły ;) :P :D :lol: postuluje jeszcze raz o nadsyłanie biosów do mnie na hq12@o2.pl pomożecie sami sobie dzięki temu :!: biosy jakie najchętniej bym ujżał to od kart FireGL X1, 9500 PRO, 9700 PRO dobrze gdyby miały odpowiednią pamięć czyli infineon 3.0ns (iloś ma raczej małe znaczenie byłem świadkeik spalenia się dwuch kostek pamięci na karcie mx400, karta działała z tym że miała o te 2 kostki pamięci mniej :D ) jednego jestm pewnien pamięc nie może mieć niższego czsu dostępu jak 3.0ns bo karta po zflahowaniu może przez to niewstać, mniej obawiam się tego że karta niewstanie przez to że nie będzie wspierać timingów ustawionych dla hynixów np 3.6 podejżewam nawet że może się dzieki temu lepiej podkręcać :!: potrzebuje również namiary na edytor biosów bardzo dokładny podający niemalże wszystkie informacje takie jak nazyw timingi itd :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 po zainstalowaniu omegi i odblokowaniu 8 potokow w grach mam artefakty. i tak sie zastanawiam czego to jest wina, chlodzenia karty? pamieci? a moze jakby zainstalowac jakis lepszy radiator i went. na rdzen to by pomoglo? czego to jest wina. zasilacz w miare trzyma napiecia. czy da sie cos tu jeszcze poradzic czy to taka sztuka po prostu? Widocznie te ktore odblokowales sa walniete... Wroc do standardu (x4), albo lec do sklepu i blagaj o wymiane! :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid80 Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 No i kupilem radeona9500 w komputroniku włozyłem do kompa wystartowałem i ZONk win nie wstaje wyskakuje info o braku pliku w system32??? hmmm Spakowałem karte i wysłałem do servisu dzisiaj wróciła z adnotacją że opisan usterka nie wustapiła aż boje sie ja wkadac do kompa co jesli znów bedzie to samo ?? :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Forum na dziady schodzi. A może byś tak najpierw odinstalował stare stery od NVidii :?: albo wogóle system od nowa postawił a później stękał :?: Nic dziwnego ze sie system wykrzaczył skoro nie ma sterów. F8->tryb awaryjny->wywal stery od NV->reset->stery od radka->welome to home Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 słuchaj odkręć procesor i wtedy ją podłącz :P to było spowodowane tym że karta ciągnie mase prądu i procesor zazwyczaj się gorzej podkręca wtedy :D Hipo ten błąd o którym on mówi jest spowodowany niestabilną pracą CPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid80 Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Oj oczywiście że procesor był na defaultowych ustawienich a stery od NV też wywaliłem wcześniej nie wiem co było powodem błędu mam chiefteca 420w więc powinien dawać rade nie zauważyłem aby forum na psy schodziło a moze źle patrzę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid80 Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 No i po kłopocie Radeon zainstalowany okazało sie że jedna z kosci pamięci wszystko psuła po wyjeciu jej jest ok :P Tylko ja chce mieć je obie :x hmm poradźcie cos jedna 333 druga 400 moze to dlatego ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpresspl Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 A mi sie udalo oblokowac potoki :] Potoczki odblokowane 272 KB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 http://www.themexp.org/listings.php?type=vs tylko niepotrafie tego u siebie zainstalować :/ robiąc to ręcznie niezałączają im sie ustawienia :? help me :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 przepraszam Panów, ale mam pytanie sprzedaje właśnie mojego GF4 Ti 4200 i radiator Zalmana i chce za kasę kupić RADEONa 9500 z możliwością odblokowania reszty potoków, czy ktoś może mi powiedzieć gdzie takowej karty szukać po dobrej cenie? najlepiej do 600 zł, na allegro patrzyłem, ale może ktoś ma jakieś lepsze oferty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 A ja miałem chyba największego farta w życiu... Miałem wczesniej R9500, tylko ze wyskakiwały niespodzianki po odblokowaniu potoków. Sprzedałem ją, a że w międzyczasie uleciało troche kwoty, musiałem kupić taką samą (na giełdzie - wiedziałem, ze nie będą działać potoki, bo tam sprawdzają wszystkie karty - z działającymi 8-potokami kosztuje ~100zł więcej). Kupiłem słabszą (Hercules na Hynixie 3.3) i...z ciekawości zainstalowałem stery Omegi - niespodzianka, potoki 100% sprawne, wszystkie testy przechodzi malinowo (4k w 3dmark2003). Jedynym minusem było to, że musiałem starego, wysłużonego Codegena wymienić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 przepraszam Panów, ale mam pytanie sprzedaje właśnie mojego GF4 Ti 4200 i radiator Zalmana i chce za kasę kupić RADEONa 9500 z możliwością odblokowania reszty potoków, czy ktoś może mi powiedzieć gdzie takowej karty szukać po dobrej cenie? najlepiej do 600 zł, na allegro patrzyłem, ale może ktoś ma jakieś lepsze oferty? Giełda w Wawie - 590-600 za Herculesa, 100% działające potoki. Gwarancja, kabelki itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaman84 Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 Witam Ja kupilem www.esc.pl jakies 4 dni temu za 530 zl + przesylka 25. Potoki sie odblokowaly bez najmniejszych problemow. jeszcze kilka sztuk chyba maja. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid80 Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Soft mod sie udał zero artefaktów jedynie jedna mała czarna kropeczka w prawym dolnym rogu ekranu :lol: bez podkręcnia 10200 3Dmark2001SE 2780 3Dmark03 kurde czy ktoś wie dlaczego na 2 kościach ramu nie chce sie komp uruchomić??? Pamieci są ok bo na innej grafie chodza obie tylko na tym radku jedna sie buntuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FunkyKoval Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 ja mam radeona 9500 tylko ze 64mb i udalo sie odblokowac dodatkowe potoki nie ma szachownicy karta smiga ladnie tylko mam problem ze w wielu grach gra sie wiesza wyskakuje VPU Recovery i czasami da sie grac dalej a czasami nie karta nie jest podkrecana nie wiem czemu sie tak dzieje moze wy pomozecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 FunkyKoval: wyłącz to dziadostwo (VPU Recovery) w ustawieniach karty (pulpit>ppm>ustawienia>zaawansowane>VPU Recover) i będziesz miał święty spokuj ! poszukaj wcześniej - było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FunkyKoval Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 ale jak wylacze to mi sie komp zwiesza wtedy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Panowie, piszcie na temat proszę. To nie topik o grach, o drutmodach itd. Potem użytkownicy narzekają, że muszą czytać paredziesiąt stron, gdzie połowa informacji jest nie związana z tematem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbdrag Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 ati 9500 64mb 3.0ns zakupiony w ESC computers płyta gigabyte ga7-dxe na chipsecie amd 761 procesor amd 2100mhz wynikw 3dmark 03 wersja 330 to tylko 2150p po podkręceniu do 336 rdzen 320 pamiec wynik 2500p. jak dla mnie to porażka ale co zauważyłem iż w 3 damarku 03 gdy konczy się jeden test a za chwile ładuje się drugi test, mam krzaki na ekranie a powinien byc przez ten moment czarny ekran w tescie z zółwiem 4 razy spadają klatki do zera i tak jest przez 5-8 sek czy wy na tych kartach takich jak ja macie podobne zjawiska . karta niemodowalna na 8 potoków bo są krzaki. i tak sie zastanawiam czy niemam uszkodzonej karty graficznej zastanawiają mnie bardzo te krzaki przez ten moment i tak nawet jest wgrach np:nfsu. prosiłbym posiadaczy takich samych kart o odpowiedz czy też tak mają.pozd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...