tarpaN Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 btw, skąd wezme do swojej bios :| o tym nie pomyślałem... http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=63752 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Silencer dotarł... czekam jeszcze na radiatory... jutro pozakładam i potestuje bo idę opijać magisterkę kumpla :) Narazie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Silencer dotarł... czekam jeszcze na radiatory... jutro pozakładam i potestuje bo idę opijać magisterkę kumpla :) Narazie :)Tylko tego Silencera gdzie nie przepij :!: :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudumaster Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Silencer dotarł... czekam jeszcze na radiatory... jutro pozakładam i potestuje bo idę opijać magisterkę kumpla :) Narazie :)Tylko tego Silencera gdzie nie przepij :!: :P kurde silenter tu silenter tam holera czy on na pewno jest taki dobry??? bo powiem szczerze ze mam tego zalmana i se leży na półce bo karta przygotowana do sprzedarzy i jestem z niego o tyle dumny ze chodzi cicho a jedyny szum to mam na włąsne życzenie tzn... jak dodam wentyl ... are U sure ze silenter to taki genialny wyczyn???? bo jesli tak to kto chce zalmana zm80c :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Silencer dotarł... czekam jeszcze na radiatory... jutro pozakładam i potestuje bo idę opijać magisterkę kumpla :) Narazie :)Tylko tego Silencera gdzie nie przepij :!: :P kurde silenter tu silenter tam holera czy on na pewno jest taki dobry??? bo powiem szczerze ze mam tego zalmana i se leży na półce bo karta przygotowana do sprzedarzy i jestem z niego o tyle dumny ze chodzi cicho a jedyny szum to mam na włąsne życzenie tzn... jak dodam wentyl ... are U sure ze silenter to taki genialny wyczyn???? bo jesli tak to kto chce zalmana zm80c :D Hmm. Jeśli mam być szczery to na standardowym chłodzeniu miałem nie wiele niższe wyniki. Ale cichy jest to fakt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 teraz mam na pokladzie bartka M 2500+ @ 12*200@1.7V i oto rezultaty: 2k1 +1392punkty http://service.futuremark.com/compare?2k1=7864042 - teraz juz jest chyba ok. jak na karte 128bit ;] 2k3 +89punktow 4853 link usuniety, bo jest juz wyzszy wynik nizej - spodziewalem sie wiekszego wzrostu, ale co tam ;] EDIT wyniki z 12,5*200 czyli 2500mhz. proc wstaje na 12,5*210@1.7V, ale nie moge uzyskac stabilnosci przez mobo lub pamieci :/ a tak byloby wiecej. http://service.futuremark.com/compare?2k3=2578929 http://service.futuremark.com/compare?2k1=7864674 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 kurde Niemiec niezle ci ten proc idzie, moj robi 220x11,5@1,9..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemsia`r Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 .... aha jeśli ci ta zmiana biosu pomoże daj znać na maila bede wdzięczny :lol: Ehh... jednak sie poddaję... dla kilku fpsów nie chce ryzykować szczególnie iż w tej dziedzinie (wgrywanie biosu) nie znam sie za bardzo i musiałbym liczyć na kolege, który posłał fx5900 na drugi świat :/ więc... poczekajmy :) może zgłosi sie ochotnik :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 kurde Niemiec niezle ci ten proc idzie, moj robi 220x11,5@1,9..... Power By Amd wykrecil go na 12,5*222, ale nei wiem na jakim napieciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 kurde Niemiec niezle ci ten proc idzie, moj robi 220x11,5@1,9..... Power By Amd wykrecil go na 12,5*222, ale nei wiem na jakim napieciu. hehe wlasnie o tym czytam 12,5x220 1,92V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 kurde Niemiec niezle ci ten proc idzie, moj robi 220x11,5@1,9..... Power By Amd wykrecil go na 12,5*222, ale nei wiem na jakim napieciu. hehe wlasnie o tym czytam 12,5x220 1,92Vchlopak ma lepsze mobo i dlatego mu sie tak udalo. trzeba je zmienic, bo moj duron chodzil u niego na 12*200@1.8V a u mnie chce 1.95V :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 chlopak ma lepsze mobo i dlatego mu sie tak udalo. trzeba je zmienic, bo moj duron chodzil u niego na 12*200@1.8V a u mnie chce 1.95V :/a moze dfi :?: aha moze powiecie mi o co chodzi zrobilem sobie testy w 3d marku 01, wysylam na orba, ale nie moge dac published do jest napisane ze cpu i un...costam... :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Niemiec: a co on ma? nf7-s? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Niemiec: a co on ma? nf7-s? :)Powerek?? ma nf7-s rev2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samarskun1 Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 w giga multimedia są radki 9500 herculesa czy ktoś to kupił i działa 8x1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finch Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 oj chyba cusik mi sie wydaje ze destiny przepil swojegi silencera :) bo testy mialy byc na weekendzie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 no wlasnie bida, mial sie do mnie odezwac.... na gg tez go nie ma.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czareq Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Goscie niemam tego kabelka do zasilania radka 9500. I teraz pytanie czy moze to byc kabelek od zasialania napędu dyskietek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Goscie niemam tego kabelka do zasilania radka 9500. I teraz pytanie czy moze to byc kabelek od zasialania napędu dyskietek ?ja mam podpietego go do zwyklej wtyczki FDD z zasilacza ;] o jakim kabelku zasilajacym mowisz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czareq Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 OK juz wszystko hula podpiołem wtyczką od flopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Jesli przy softwarowym modowaniu otrzymam czarny ekran, to oznacza ze karta jest niemodowalna i w zaden sposob nie da sie tego zmienic, right? Przyznaje sie ze zrezygnowalem z czytania calego tematu na 2giej stronie i nie wiem czy o tym byla mowa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK_MONKEY Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Jesli przy softwarowym modowaniu otrzymam czarny ekran, to oznacza ze karta jest niemodowalna i w zaden sposob nie da sie tego zmienic, right? nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Jak napisałem już w podpisie posiadam zmodowanego radeonka9500. Jest to wersja 64MB 128bit z pamiątkami 3.0ns. w rządku, siedzi na AGP x4. Nęka mnie jednak mały problem. Gdzie nie spojrzę ludzie z podobnym konfigiem mają duuużo lepsze wyniki w 3d(s)markach. Moje wyniki w 2k1SE to: Nic nie podkręcone: jak w pysk strzelił 10.000 Tak jak w podpisie: prawie 11.400 2K3 - nie podoba mi się ale po O/C 3400 UT2k3 Demo 1024x768 FB/DM No O/C 134-49 O/C 150-58 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 wszystko po trochu sie naklada - niskie FSB i mala wydajnosc pamieci, nie najmocniejszy procek..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Jak napisałem już w podpisie posiadam zmodowanego radeonka9500. Jest to wersja 64MB 128bit z pamiątkami 3.0ns. w rządku, siedzi na AGP x4. Nęka mnie jednak mały problem. Gdzie nie spojrzę ludzie z podobnym konfigiem mają duuużo lepsze wyniki w 3d(s)markach. Moje wyniki w 2k1SE to: Nic nie podkręcone: jak w pysk strzelił 10.000 Tak jak w podpisie: prawie 11.400 2K3 - nie podoba mi się ale po O/C 3400 UT2k3 Demo 1024x768 FB/DM No O/C 134-49 O/C 150-58 M4TEusz Ludziska (np. ja) mają wyższe wyniki ale: 1. Na wyżej taktowanym procu 2. Na pamięciach DDR 400 (czasem podciągniętych w górę), często na krótkich timingach 3. No i wyżej przetaktowanej samej karcie 4. A i na AGP X 8 (tu wprawdzie czytałem, że róznica nie jest wielka, ale zawsze) 5. A jak słusznie zauwazył qdbytorg niskie FSB też nie poprawia Ci wyników Także chyba to podobieństwo konfigów jest pozorne. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 agp x8 jest pozornym dobrodziejstwem, przynajmniej u mnie... zauwazylem jedna roznice - przy agp x4 lepiej sie kreci wszystko (i grafa, i proc), wydajnosc taka sama... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Na razie, mam konkretne plany na wakację więc kompa nie mordowałem, stąd takie lajtowe o/c, choć z proca i tak więcej nie uzyskam, bo raz płyta nie pozwala dwa jest to chędożone palomino. Timingi jak widać nie są takie złe, pamięć działa synchronicznie z procem. Co do karty po prostu walnołem ustawienia zegarów jak r9700PRO, bo uznałem że są bezpieczne. Zresztą wynikami po o/c się nie sugerujcie. Po prostu zaskoczyły mnie nieco niskie wyniki na standartowych ustawieniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 EDIT: Sprawdziłem pomiary na witrynie benchmarka i mój wcale nie odbiega od innych. Sorry za zawracanie łba ale jak zobaczyłem 20k marków, w teście który ponoć testuje głównie karty graficzne, to moje 10k wyglądało przy tym żałośnie. BTW. Jak zastosowanie radiatorów na pamięciach poprawi możliwość o/c i żywotność po nim karty? Z góry zapowiadam że żadnych v-modów i innych takich robić nie będę, no może do czasu kiedy za pięć stów będzie można kupić porównywalną kartę :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 BTW. Jak zastosowanie radiatorów na pamięciach poprawi możliwość o/c i żywotność po nim karty? Z góry zapowiadam że żadnych v-modów i innych takich robić nie będę, no może do czasu kiedy za pięć stów będzie można kupić porównywalną kartę :twisted:Moim zdaniem radiatory lepiej mieć na pamięciach nawet jak się Vmodów nie robi. Ja mam 3-ci egzemplarz radka swojego i jeden właśnie załatwiłem w taki sposób że po podkręceniu padły pamiątki (wywalały później nawet na standardowym taktowaniu śmieci w windowsie nie wspominając o 3d). Jeśli chodzi o żywotnośc to RAMy czy tam procesor im ma niższą temperaturę tym jest większa ta żywotność. Teraz mam radiatorki i jestem zadowolony chociaż pamięci nie kręcą mi się zbyt dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quard Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Hmm.... Tak sie zastanawiam... Kupilem 9500 z 64MB i tak mysle czy nie ma mozliwosci rozszezenia o drugie 64, czyli wlutowaniu w wolne miejsca kosci... Myslicie ze to jest do zrobienia??? Jak tak to z kad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> takie same kosci? Napiszcie cos o tym. Z gory dzieki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...