Skocz do zawartości
slim

ATI Radeon 9500

Rekomendowane odpowiedzi

no widze ze komkurencja nie spi!!!! :0 co jak juz wspomnialem w innym topicu moze zmobilizuje mnie do wykonania modow

mechl!k Twoje taktowania bylyz bez zadnych modow? (na co zamontowales radiator od proca?)

yakoob widze ze prawie mnie masz, ale jeszce jestem lepszy i drugi na Tweaku. Drugi poniewaz znany nam dobrze HQ12 jest nieosiagalny! pamiatki wykrecil do 810mhz co jest moim zdaniem fenomenalnym wynikiem. Ogladalem nawet jego karte na zdjeciu i prezentuje sie calkiem interesujaco:)

Chcialbym oglosic iz jutro czyli25 wrzesnia 2004 roku planuje pobicie obecnego recordu (mojego 4889), wynik ktory zamierzam osiagnac to ok 4950 a najbardziej chialbym przekroczyc bariere 5K, ale bez modow chyba bedzie to niemozliwe. Tak wiec bedzie trzeba popracowac nad nowym chlodzonkiem.

Zachecam wszytskich posiadaczy kart graficznych 9500@pro 128bit 64 badz 128mb do wstawienie swoich wynikow na forum. chialbym porownac moja karte (wyniki) z waszymi

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi Ci o vmody - to nie było żadnych...

Zmieniłem cooler, "obradiatorowałem" ramy, radiator od drugiej strony GPU, srebrna pasta i to wszystko... no i oczywiscie fach w rękach.. 8)

Jak zamontowałem cooler? Nawierciłem i nagwintowałem radiator i przykręciłem do karty na 4 śruby...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na defaultowym taktowaniu grafy problem też występuje??

Bo zauważyłem u siebie żę różne bencze i gry różnie znoszą podkręconą kartę.

A może to jednak nie do końca sprawne potoki?? Sprawdź może te same gierki na zwykłych (nie Omegach) drivach??

Pozdrawiam

Problem rozwiązany. Pomogła reinstalka winzgrozy, widocznie coś się w sterach lub dxie pokiełbasiło, zresztą miało prawo bo na poprzedniej instalacji jechałem od prawie roku, a przez kompa przewineły się wszystkie omegi od tych na cat 4.1.

Podobne problemy z różnymi kartami ATI już kilkakrotnie widziałem na forach, ciekawe co to powoduje :roll:

DZIĘKI i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moj radek chyba umiera. co chwila sie wlacza vpu recovery lub komp sie wiesza albo jeszcze "system odzyskal sprawnosc po awari uzadzenia - Radeon 9500", a dzisiaj monitor sie zaczal wylaczac jaky sygnalu nie dostawal :/

i to wszystko na std taktowaniu i z 4 potokami. nawet zalozylem std chlodzenie.

zaraz wrzuce oryginalne caty 4.9 i zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no widzisz! ja ostatnio mialem wirusa ze jak wlaczalem obojetnie jaka aplikascje to nastapil restet!! np. wlaczam winamoa i po tym resetuje sie komp!

probowalem usunac wirusa z poziomu bios ale nie dalo sie tak wiec sformatowalem i jest spox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś przeżyłem dramat..... Poszedłem do sklepu zakupilem radiatorki i postanowiłem założyć je na blaszkę od zasilania karty.Ale postanowiłem odkleić radiatory moich pieknych infineonow położyć nowiutką taśmę przesmarować rdzeń pod silencerem świerzutką srebrną pastą żeby wszystko było cacy!! :lol: poskładałem wszystko do kupy odpalam winde jeszcze sie dobrze nie załadowała a tu same śmieci!!!! 8O Serce stanęło mi chyba na 10 sekund odruchowo wyłączyłem kompa mówię może pomyłka :lol: odpalam drógi raz i już niemam złudzen!!!!! MÓJ KOCHANY RADZIO 9500@9500pro 405/648 NIE ŻYJE!!!!!!!! 8O Czytałem o podobnym przypadku na forum i już wkladałem czarne ubrania jak to w czasie żałoby aż pomyślałem trza go reanimować!!!!!!Rozebrałem na części pierwsze i od nowa mozolna i tym razem niezwykle dokładna praca!!!!!Wkładam karte i chwila prawdy wciskam POWER i............żyje!!!!!!!!!Co było powodem??!!Nie wiem do teraz??!!Moze zbyt mocno dokręciłem silencera??!!Może radiatorem zwarłem jakies układy.....???!!!!Co wy na to??!!

P.S czym zmyć srebrną pastę bo trochę naświntuszyłem na laminacie wokół rdzenia bo to moż eod tego??!!

HELP ME PLISSSSS!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwarcie, a i czasem się zdaża że jak śrubę zamocno odkręcisz to jak gpu słabo przylutowane to puszcza lut i jest glut ;)

osobiście miałem VGA 9700 śmieci mi walił więc pzrelutowałem jeszcze na nowo gpu i zaczoł działać jak złoto :]

osoba która dął mi kartę miała na niej silencera..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to niebył mój, ten co kupiłem to trup nie mam pojęcia co z nią jest, wyświetla afekty i nic nie mogę z tym zrobić, przelutowanie pamięci i dolutowanie barkujących części niepomogło, karte wysalłęm do servisu z dobrym sprzetem jest tam już dwa miechy :] cały czas kombiują może im się uda :>

ps ja sie kompletnie na tym nieznam, jedą kostę lutowałem 6 razy bo coś niestykało, do zrobienia w domu jest to diabelnie ciężkie, bez matryc, i przerobionym miniaturowym palnikiem :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszło za 600, do jakiegoś kretyna co urwał rezystor, i wyslał ja spowrotem do mnie na naprawę, nie rezystor od v-mod, takiego smdka urwał, poczym ją sprzedał kolejnemu deklowi co z kolei odlutował rezystory od v-modów a karta sflashowana była 420/800, i puźnie zagadaywał do mnie na gadu bo uznał że mu vga sie przekręciła bo afekty mial, ehhh

no tylko pogratulowac pomysłowości.........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jestem posiadaczem radeona 9500 Built By ATI na kosciach infineon 3.0. 64mb 128bit. Na Pamieciach zamontowane mam miedziane radiatorki Coolermastera, a na calosci ZALMAN ZM-HP80C + wentylator OP-1.

Chce podkrecic ja na 9700pro.

Wiele slyszalem o mozliwosciach o/c r9500 ale ponoc nie wszystkie wersje daja sie modowac:(

Dodam tylko ze na standardowych ustawieniach w 3d2001se 1024x768 mam 13,600pkt

Prosze o pomoc, tj co zainstalowac glownie chodzi mi o softmoda bo w lutowanie itp niebede sie bawic (wyzsza szkola jazdy jak dla mnie)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi