pcmax Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 no widze ze komkurencja nie spi!!!! :0 co jak juz wspomnialem w innym topicu moze zmobilizuje mnie do wykonania modow mechl!k Twoje taktowania bylyz bez zadnych modow? (na co zamontowales radiator od proca?) yakoob widze ze prawie mnie masz, ale jeszce jestem lepszy i drugi na Tweaku. Drugi poniewaz znany nam dobrze HQ12 jest nieosiagalny! pamiatki wykrecil do 810mhz co jest moim zdaniem fenomenalnym wynikiem. Ogladalem nawet jego karte na zdjeciu i prezentuje sie calkiem interesujaco:) Chcialbym oglosic iz jutro czyli25 wrzesnia 2004 roku planuje pobicie obecnego recordu (mojego 4889), wynik ktory zamierzam osiagnac to ok 4950 a najbardziej chialbym przekroczyc bariere 5K, ale bez modow chyba bedzie to niemozliwe. Tak wiec bedzie trzeba popracowac nad nowym chlodzonkiem. Zachecam wszytskich posiadaczy kart graficznych 9500@pro 128bit 64 badz 128mb do wstawienie swoich wynikow na forum. chialbym porownac moja karte (wyniki) z waszymi Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Jeżeli chodzi Ci o vmody - to nie było żadnych... Zmieniłem cooler, "obradiatorowałem" ramy, radiator od drugiej strony GPU, srebrna pasta i to wszystko... no i oczywiscie fach w rękach.. 8) Jak zamontowałem cooler? Nawierciłem i nagwintowałem radiator i przykręciłem do karty na 4 śruby... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slim_Writer Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Ja na swoim Radeonie 9500@pro uzyskałem tyle pkt w 3dMarku 2003 co w podpisie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Ja na swoim Rodeonie 9500@pro uzyskałem tyle pkt w 3dMarku 2003 co w podpisie taki mały szczególik RADEON... W podpisie rónież przez O miałes... :wink: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 widze ze uzytkownik finch mnie wyprzedzil tak wiec w sobote kolejne bicie!:) bo aktualnie mam 4916pkt!:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 A na defaultowym taktowaniu grafy problem też występuje?? Bo zauważyłem u siebie żę różne bencze i gry różnie znoszą podkręconą kartę. A może to jednak nie do końca sprawne potoki?? Sprawdź może te same gierki na zwykłych (nie Omegach) drivach?? Pozdrawiam Problem rozwiązany. Pomogła reinstalka winzgrozy, widocznie coś się w sterach lub dxie pokiełbasiło, zresztą miało prawo bo na poprzedniej instalacji jechałem od prawie roku, a przez kompa przewineły się wszystkie omegi od tych na cat 4.1. Podobne problemy z różnymi kartami ATI już kilkakrotnie widziałem na forach, ciekawe co to powoduje :roll: DZIĘKI i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 a moj radek chyba umiera. co chwila sie wlacza vpu recovery lub komp sie wiesza albo jeszcze "system odzyskal sprawnosc po awari uzadzenia - Radeon 9500", a dzisiaj monitor sie zaczal wylaczac jaky sygnalu nie dostawal :/ i to wszystko na std taktowaniu i z 4 potokami. nawet zalozylem std chlodzenie. zaraz wrzuce oryginalne caty 4.9 i zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 no niemiec robi sie nieciekawie! powiedz jak teraz z nowymi sterami??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 nie wiem czy stery pomogly czy wywalenie kupy wirow, ale od wczoraj (odpukac) jest spokuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 no widzisz! ja ostatnio mialem wirusa ze jak wlaczalem obojetnie jaka aplikascje to nastapil restet!! np. wlaczam winamoa i po tym resetuje sie komp! probowalem usunac wirusa z poziomu bios ale nie dalo sie tak wiec sformatowalem i jest spox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 narazie chodzi spox na org. catach 4.9, ale musialem odinstalowac control panel, bo sama proba jego pierwszego uruchomienia zamulala mi niesamowicie moje 1400 mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 4950 punktow http://service.futuremark.com/compare?2k3=3199496 ale powinien pojsc wiecej!:) trzeba poczekac jak ostygnie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Pcmax ladnie rdzen Ci idzie :D u mnie kolo 390 jesze przechodzi 3dm 03, ale system zasmiecony i ledwo 4,1K :lol: mam w planach formata ale jakos nie moge sie zabrac... btw na ktorych sterach bedzie najwiecej markow :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 u mnie 375 i koniec rdzenia :( ja na procku taktowanym 1,6ghz jakis dziwnych sterach ustawionych na jakosc i kt266a mialem 4.3k. jak dostane mobo to powalcze i nie odpuszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 ja nie wiem jakie wreszcie sa lepsze stery DNA czy OMEGI?? hmm zianstalowalem najnowsze omegi te z koncowka 90 i spadl mi wynik o ok 70pkt!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Bawil sie ktos w zmiane taimingow na R9500? Niewiem czy bylo, niechce mi sie czytac calego tematu, ale jesli bylo to zbiore sily i obczaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 ty powinienes na samym poczatku proca zmienic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakoob Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Dziś przeżyłem dramat..... Poszedłem do sklepu zakupilem radiatorki i postanowiłem założyć je na blaszkę od zasilania karty.Ale postanowiłem odkleić radiatory moich pieknych infineonow położyć nowiutką taśmę przesmarować rdzeń pod silencerem świerzutką srebrną pastą żeby wszystko było cacy!! :lol: poskładałem wszystko do kupy odpalam winde jeszcze sie dobrze nie załadowała a tu same śmieci!!!! 8O Serce stanęło mi chyba na 10 sekund odruchowo wyłączyłem kompa mówię może pomyłka :lol: odpalam drógi raz i już niemam złudzen!!!!! MÓJ KOCHANY RADZIO 9500@9500pro 405/648 NIE ŻYJE!!!!!!!! 8O Czytałem o podobnym przypadku na forum i już wkladałem czarne ubrania jak to w czasie żałoby aż pomyślałem trza go reanimować!!!!!!Rozebrałem na części pierwsze i od nowa mozolna i tym razem niezwykle dokładna praca!!!!!Wkładam karte i chwila prawdy wciskam POWER i............żyje!!!!!!!!!Co było powodem??!!Nie wiem do teraz??!!Moze zbyt mocno dokręciłem silencera??!!Może radiatorem zwarłem jakies układy.....???!!!!Co wy na to??!! P.S czym zmyć srebrną pastę bo trochę naświntuszyłem na laminacie wokół rdzenia bo to moż eod tego??!! HELP ME PLISSSSS!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 to musiales przezyc dramat ale ja niestety odpowiem a Twoje pytanie bo nie mam pojecia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 zwarcie, a i czasem się zdaża że jak śrubę zamocno odkręcisz to jak gpu słabo przylutowane to puszcza lut i jest glut ;) osobiście miałem VGA 9700 śmieci mi walił więc pzrelutowałem jeszcze na nowo gpu i zaczoł działać jak złoto :] osoba która dął mi kartę miała na niej silencera.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 HQ12 widzialem ze znasz sie na rzeczy!:) no i jak masz juz 9700??? testowales go!? w podpisie widze cos innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 to niebył mój, ten co kupiłem to trup nie mam pojęcia co z nią jest, wyświetla afekty i nic nie mogę z tym zrobić, przelutowanie pamięci i dolutowanie barkujących części niepomogło, karte wysalłęm do servisu z dobrym sprzetem jest tam już dwa miechy :] cały czas kombiują może im się uda :> ps ja sie kompletnie na tym nieznam, jedą kostę lutowałem 6 razy bo coś niestykało, do zrobienia w domu jest to diabelnie ciężkie, bez matryc, i przerobionym miniaturowym palnikiem :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 no tez prawda! masz pecha hq12!:) ale czasmi tak bywa! gdize masz 9500!??? za ile ja sprzedales!??? to cudo! myslisz ze jezeli wstawqie nowe chlodznei gpu to pojdzie rdzen wiecej niz 398!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 poszło za 600, do jakiegoś kretyna co urwał rezystor, i wyslał ja spowrotem do mnie na naprawę, nie rezystor od v-mod, takiego smdka urwał, poczym ją sprzedał kolejnemu deklowi co z kolei odlutował rezystory od v-modów a karta sflashowana była 420/800, i puźnie zagadaywał do mnie na gadu bo uznał że mu vga sie przekręciła bo afekty mial, ehhh no tylko pogratulowac pomysłowości......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 na siwcie sa kretynie:!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavka Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Witam, Jestem posiadaczem radeona 9500 Built By ATI na kosciach infineon 3.0. 64mb 128bit. Na Pamieciach zamontowane mam miedziane radiatorki Coolermastera, a na calosci ZALMAN ZM-HP80C + wentylator OP-1. Chce podkrecic ja na 9700pro. Wiele slyszalem o mozliwosciach o/c r9500 ale ponoc nie wszystkie wersje daja sie modowac:( Dodam tylko ze na standardowych ustawieniach w 3d2001se 1024x768 mam 13,600pkt Prosze o pomoc, tj co zainstalowac glownie chodzi mi o softmoda bo w lutowanie itp niebede sie bawic (wyzsza szkola jazdy jak dla mnie) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 pavka sciagasz sterowniki z tej strony i instalujesz a na przyszlosc SZUKAJ BYLO :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavka Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 tarpan: mam pytanie pokazuje Ci jako 9500 czy jako 9500pro? Bo po zaintalowaniu tych driverow (2.5.90) mam 9500 Omega (2.5.90) czy to normalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 to normalne mi pokazuje jako Radeon 9500 (Omega ...) to ze masz odblokowane potoki mozesz sprawdzic np. w riva tunerze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 a mi pokazuje radeon 9800 o co chodzi!?? planuje zmienc moje standardowe chlodzenie GPU na jakies samorobne co proponujecie i jakie montowanie sugerujecie!??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...