Skocz do zawartości
slim

ATI Radeon 9500

Rekomendowane odpowiedzi

Niemiec Ty to potrafisz zaskoczyć człowieka!! :wink: ni stad ni zowad wyskakujesz z 3dmarkiem 2005 brawo juz widze tych wszystkich szczesliwych posiadaczy radeonow 9500@pro ktorzy teraz wyciskaja siodme poty ze swoich czerwonych diablow!! :twisted: apropos moj diabelek idzie mi na 405/324 i ani grama wiecej nie da rady!!szczegolnie martwi mnie te 324 memków w koncu to infineon 3,0 ns wiec czy to nie za malo troszke??!! co zrobic eby było lepiej??!!moze zmiana mobo na nf7-sl cos pomoze??!!jak myslicie??!!chcialbym wycisnac wiecej bo na razie w 3dmarku 2003 tylko 4861 max!! :evil: pomozcie plz!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ja bym chcial, zeby mi rden szedl "tylko" na 400. z takim rdzeniem bym 5k w marku 2k3 przebil ;] moje hynixy 3.3 ida max na 326, ale sa to ustawienia na 1 gora 2 marki. moze radiatory by im pomogly.

marka 2k5 jako jedynego mialem na hdd a instalek 2k1 i 2k3 nie moglem znalesc :( jak je dorwe to puszcze i te.

btw. ma ktos linka do tej latki ati pod marka 2k5??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vmody masz dokladnie temat nizej niz ten...

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=35585

meczylem dzisiaj marka 2k3 i niestety bez radiatorow na memkach i czegos jeszcze (nie wiem czego, bede wiadzial jak dam radiatory) nie wyskocze ponad 4900 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie!!!mam taki problem a mianowicie posiadam karte graficzną radeon 9500 karte ta udało sie bezproblemowo zmodować(8 potoków) i świetnie podkręcić odpowiednio 405Mhz rdzeń i 650Mhz pamięci infineon 3,0 ns) ostatnie wyniki 3d markow to 2k3 4876 2k1 15843 pkt. No ale to już chyba koniec podkręcania bez V-modów no więc trzeba by zmienic karte zeby byly nowe wyzwania!! Co polecacie i może ktoś chce odemnie nabyć mojego radzia??!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi sie udalo dzisiaj dobic do 380/329 ale to po zalozeniu miedzianych coolermajstrow na ram i daniu dodatkowego wentyla zaopatrujacego silencera w powietrze. wyniki na chwile obecna to

4880 w 2k3 i 2139 w 2k5. linkow narazie nei daje, bo bede jeszcze walczyl :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nocka zakonczyla sie wynikamil:

http://service.futuremark.com/compare?2k3=3271047

oraz

http://service.futuremark.com/compare?3dm05=197841

mialem 2181, ale komp chodzil a mysz i klawa odmowily wspolpracy... :/ no i niestety wynik nie zostal utrwalony, ale jak zawsze to nei wszystko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio z kumplem dorwalem radka 9500 (chyba PowerColor) no i zaczelismy go modowac... (na 9500Pro)

I tak: w trybie 3d wszystko zajebiscie dziala , tzn. zero bugow , szachownic artefaktow itp... Ati tool nic nie wykrywa , 3dM03 puszczony z aax4 i anizo x6

i nic... Natomiast porblem jest w windzie... Wyskakuje taki pasek przez caly erkan w kolorze zoltym :lol: W sumie pasek z kropkami . Wiec karta nie moduje sie do konca...

No i mam takie pytanko... Czy mozna cos zrobic zeby w 2D sie nie kaszanilo ? Na ile bezpieczne jest pracowanie w 3d z 8 potokami ? Bo mozna by np. w 2d ustawiac 4 ptoki a na 3d przestawiac na 8 .

Na radku jest Giant 3 TT wiec grafa ma w miare zimno , zasilka to szef 360DF wiec voltow tez mu nie brakuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam specjalnego windowsa do testow!:)

a ja nie :P nie mam checi ani wolnych partycji na trzymanie kolejnego OSu. n apisz mi na PW czym sie rozni od zwyklej do pracy.

edit.

popatrzylem na nawsze wyniki w marku 2k3 to cala twoja przewaga wynika tylko i wylacznie z tego, ze masz bartona, bo ilos cache ma duzy wplyw na pierwszy test. gdzies mam nawet roznice na hdd:

wszystkie procki taktowane 2,4ghz

duron: 4423 - 144,4

antek: 4482 - 149,7

bartek: 4499 - 152,4

reszta wynikow identyczna. roznica wynika tylko i wylacznie z procka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam radka 9500 128mb 256 bit Power Color.

No i po zmodowaniiu na 9700 czasami pojawia sie szachownica.

Ale jak go podkrece na 300/300 to znika..

Czego to moze byc wina.

Epox 8rda3+ bartek 2500@3200 Radek 9500@9700 2x256 Geil

SS2, 2X barka 80gb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam radka 9500 128mb 256 bit Power Color.

No i po zmodowaniiu na 9700 czasami pojawia sie szachownica.

Ale jak go podkrece na 300/300 to znika..

Czego to moze byc wina.

Epox 8rda3+ bartek 2500@3200 Radek 9500@9700 2x256 Geil  

SS2, 2X barka 80gb.

to znaczy jak wyłącze werteksy to działa mi tylko parę gier (call of duty i takie tam)

kurde cio to może być???

zasilka odpada napewno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://service.futuremark.com/compare?3dm05=239490

prawie pobilem ciebie pcmax w 2k3, bo po klatkach mialem duzo lepiej ale na cpu test sie pipa wylozyla a juz nie mialem sily siedziec dalej z delta w jedym pomieszczeniu. masz jeszcze kilka dni ze swoim wynikiem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najpierw zrobilem testy w 2k5 a 2k3 sie dziwnie wieszal :/ w 2k5 zrobile 3 czy 4 przejscia a 2k3 natura i zwis. ostatni kiedy stwierdzilem, ze finito to zrobil z zegarkiem 1:03.xx czyli pod sam koniec :/

teraz do weekendu musisz poczekac albo i dluzej, bo sie zaczal okres kolokwialny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja chcialem sie pochwalic moim chlodzeniem :P

dawno temu pisalem, ze sobie zrobilem i wreszcie dorwalem cyfraka i cyknalem pare fotek :)

radiator od athlona + wiatrak 80 :) i takie cos wyszlo, troche srubek, wiertarka i to chyba tyle :)

ciach!

ciach!

ciach!

ciach!

ciach!

ciach!

ciach!

Dołączona grafika

albo:

http://members.lycos.co.uk/matfiztopola/9500/

:) pozdr

Udostępnij tę odpowiedź