sucker Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Sluchajcie a czy to jets normalne w omegach ze w SMARTGART mam AGP wylaczone ... ?? Tzn nie moge dac 8x ...Zainstaluj sterowniki do plyty glownej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Zainstaluj sterowniki do plyty glownej.Wlasnie "bieglem" z dobra informacja ale mnie ubiegles - odinstalowalem nforce-6.39 remix[Guru3D.com].exe i zpaodalem nForce_5.10_WinXP2K_WHQL_international.exe i jest git kolo 70FPSOW - ide grac :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam16v Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Mam pytanko. Zastanawiam sie nad założeniem pelta na mojego radzia. max core taki jak w podpisie. jak myślicie, czy radek + pelt bez vmoda duzo wyżej pójdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) ja bawilem sie w pelta na r9500 i moje wyniki byly mizerne. Spowodowane pewnie byly niedostateczna wiedza na temat chlodzenia peltierem jak rowniez niezabardzo wydajnym zasilaczem oraz systemem chlodzacym. Pelta postanowilem zapodac po zrobieniu Vmoda na grafie i przekroczeniu 18k w 2001se. Ogolnie jezeli chce sie brac za pelta to trzeba dysponowac: 1. odpowiednia wiedza na temat tego typu chlodzenia 2. odpowiednim zasilaczem ktory da stabilne 15V 3. odpowienim ukladem chlodzenia ktory schlodzi caly zestaw. U mnie 9500 bez Vmodow szlo max 370-380 na rdzeniu, po Vmodzie dobilem do 450Mhz na rdzeniu, myslem ze pelt pozwoli na wiecej ale nie pozwoli z przyczyn podanych wyzej. Ogolnie zycze powodzenia w kreceniu radka :) Wiec odpowiedz na twoje pytanie jest taka: Jezeli na twoim ukladzie chlodzacym robi tyle ile w podpisie (zakladam ze jedziesz AC) to proponuje najpierw zrob wode i zobacz ile wtedy wycisniesz, jezel bedzie ci malo najpierw zrob Vmoda, peltier wg. mnie to zabawa bardziej zaawansowana :) Edytowane 11 Lutego 2006 przez keiename Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 adam16v- 360 to ja mam na standardowym coolerze z nawiewem wentyla 80mm ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) witam nabyłem to ustrojstwo. i tak się zastanawiam pierwsze co zrobie potestuje na standardze 3dmark03 ET FEAR i prosiłbym o wymienienie jeszcze 2 pozycji wrażliwych na błędy w grafice powstające przy źle odblokowanych potokach o ile wszystko będzie grało zabieramy się za wymianę chłodzenia: i pytanie brzmi czy i na ile zasadne jest wymienianie coolera z karty na aluminiowy radiator z athlona 1200 cooler mastera o wielkości ok 60*60*40 oczywiście wentyl nie będzie chodził na full podejrzewam że na 7 volt będzie dość coś takiego mi zostało po robocie u kumpla oczywiście docelowo karta ma być kręcona możliwe że będzie to coś w stylu tego z 9550 Edytowane 15 Lutego 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielecki Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Witam Luk3 - mógłbyś podzielic się wrażeniami na temat swojego zakupu? Sam się zastanawiam czy warto wymienić swojego gf3 240/540 na tego radka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 kary już sie skończyły wieć nie bardzo masz nad czym mysleć- a zmienaić warto było- taki mobowalny 9500 to już pełny 9700 czy 9700pro za niższą cene... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 (edytowane) kary już sie skończyły wieć nie bardzo masz nad czym mysleć- a zmienaić warto było- taki mobowalny 9500 to już pełny 9700 czy 9700pro za niższą cene...dokładnie poza tym sory karta przyjdzie do mnie najwcześniej w poniedziałek ale może gościu będzie to jeszcze miał ps. gf 3 to wymieniać nawet na 9550 warto tylko że 9550 miał u mie max 3600 smarków a na 9500@9700(pro?) licze na 5500 :] Edytowane 16 Lutego 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 (edytowane) Wiam! Mam pytanie co będzie wydajniejsze? 128mb/256bit 4 potoki czy 128mb/128bit 8 potoków :?: Edytowane 17 Lutego 2006 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 (edytowane) Trzeba by poszukać porównania R9500 128MB 256bit i R9500Pro- chyba gdzieś takie coś widziałem- znajdę- zapodam. Edytowane 17 Lutego 2006 przez mechl!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 bo mam do wyboru: http://allegro.pl/item86551623_sapphire_r_...ancjaod_ss.html http://allegro.pl/item87318138_sapphire_at...9700_128mb.html nie wiem co wybrać, bo 128mb/258bit/8potokow nie mogę aktualnie znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extreme-Power Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) Jest to mój pierwszy post więc witam wszystkich serdecznie :) Sprawa jest taka. Mam Radka 9500 128 mb 256 bit build by ATI 277/540 (pamięć również 256 bit) układ pamieci w kształcie litery L. Zmodowałem go driverami Omegi (3.8) bezproblemowo na radka 9700 (8 potoków) zero artefaktów. Na standardowym chłodzieniu wykręciłem go na 346/605 mhz. Więc mam pytanka. Czy któryś z vmodów pomoże mi uzyskać lepsze rezultaty ? czy konieczna będzie zmiana chłodzenia ? Jeśli tak, to proszę o linki do dokładnych instrukcji (wraz z fotkami) w pl. (wiem że były juz tematy które porzuszały tą kwestie, ale zależy mi na ścisłej, konkretnej odpowiedzi) ;) I czy wgranie biosu od radka 9700 Pro może pomóc ? Z góry dzięki. Pozdro. A ! memorki to inferon 3.3 ns Edytowane 18 Lutego 2006 przez Extreme-Power Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 znalazłem coś takiego: czy można według tego powiedzieć że ten z 8-śmioma potokami jest wydajniejszy :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Są dwa rodzaje R9500 128MB: - ze 128bitową magistralą (kostki pamięci ułożone są wtety w linii- tak jak w r9500Pro)- od 9500Pro różni się właśnie ilością potoków - 4 vs 8 (szerokość magistrali taka sama. Jeśli dodatkowe potoki nie są uszkodzone to po ich odblokowaniu otrzymujemy r9500Pro - 8 potoków i 128-bitowa magistrala pamięci. - z 256bitową magistralą- fizycznie wyglądają jak R9700 (kostki pamięci w L) i jeśli dodatkowe potoki nie są uszkodzone to po ich odblokowaniu otrzymujemy r9700 właśnie- 8 potoków i 256bitowa magistrala. Bez odblokowywania potoków karta ta różni się od 9700 właśnie ilością potoków - 4 vs 8. W/g tego testu KLIK: R9500Pro jest wydajniejszy od R9500 256-bit czyli "8 potoków 128-bit jest wydajniejsze niż 4 potoki 256-bit". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Dzięki mechl!n :* mam jeszcze jedno pytanie - ile traci 9500Pro do 9700(256bit 8potoków) bo w teście nie ma takiego porównania. EDIT znalazłem coś tutaj. widać jednak że karcie brakuje do 9700, chociaż nie wiem .. bo jest napisane że 9700 pracuje z taktowaniem 310 na GPU i 290 na MEM(chodzi mi o test) Jeśli ktoś by miał jakieś porównanie 9500Pro z 9700 to proszę o podanie linka tutaj bądź PM :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) KLIK edit - link poprawiony Edytowane 19 Lutego 2006 przez mechl!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Widać jednak że ta szyna pamięci daje kopa karcie .. z tego co się z orientowałem to jest to test kart w wersji pro ale będzie to się miało tak samo do non pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extreme-Power Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 ktoś odpowie na mojego posta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Extreme-Power na swoje pytania masz odpowiedzi na poprzednich stronach a nawet na tej samej moj wywod na temat Vmodow i peltiera. wiec poczytaj prosze a potem pytaj. Co do biosu to zmieni ci nazwe karty z 9500 na 9700. Linki do Vmodow tez sa podane jak nie w tym temacie to w temacie o podkrecaniu 9500 ewentulanie w temacie o 9700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extreme-Power Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Extreme-Power na swoje pytania masz odpowiedzi na poprzednich stronach a nawet na tej samej moj wywod na temat Vmodow i peltiera. wiec poczytaj prosze a potem pytaj. Co do biosu to zmieni ci nazwe karty z 9500 na 9700. Linki do Vmodow tez sa podane jak nie w tym temacie to w temacie o podkrecaniu 9500 ewentulanie w temacie o 9700. Coz domyslam sie, ale nie chcialo mi sie szukac. (tak i tak przejrze cale tematy) ;) Dzieki za odp. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 śpieszę donieść że niestety 9500@9700 od tego gościa w moim wypadku równa się szachownica czekam co on też mi odpowie ale jestem wqrw**ny na 8 potoków w stocku 4500 smarków bez żadnych ale, a najciekawsze na 4 potokach chodzi lepiej w et niż 9550 tzn biore pod uwagę radar głównie bo tam się krztusił 9550 miał 40 fps minimalnie przy ustawieniach przy jakich robił 3600 :blink: smarków 9500 w standardzie robi 3000 :blink: smarków 03 ale et chodzi lepiej więcej fps (jakieś 55 min) na radarze :blink: i płynniej się wydaje, reklamuje karte ale sam nie wiem może zostawie tą grafe i poprostu gościu mi odda część kasy ... szkoda :hlip: podobna wiadomośc podana została na temacie 9700 z wiadomych powodów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) Lepszy jest od 9550 bo ma szynę pamięci 256bit... Też miałem kupić od tego gościa ale się powstrzymałem. Edytowane 20 Lutego 2006 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 ja zalicytowałem..kaa za 9550 na koncie..kurde co ma robić? płacić czy nie? :mur: qrwa zadzwinie jutro-jak mi nie zagwarantuja w 100% poprawdnego modowania to ich oleje... i jeszce do allaegro doniose...niech mi na pismie(czyli w mailu zagwarantują ,ze sie karta zmoduje poprawnie...) W końcu nie była aukcja chyha sie modują jak nir to oddamy 60zl..tylko modowalne!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 W końcu nie była aukcja chyha sie modują jak nir to oddamy 60zl..tylko modowalne!!a tu masz racje tomcat pełna racja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 puściłem im niezbyt grzedzne gg-pewnie jutro gość odbierze..dodatkowo jak jest fon to se zadzwonie i bęeniemiły-albo mi zagwarantuja ze jest sprawna w 100% albo mogą sie pocałować.... a jak sie zrobie wredny to im jeszcze namieszam na allegro a mozę zgłosze próbe wyłudzenia u glin...kurde przez nich moge na virge wylądować a to mi sie nie podoba i to bardzo... :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) Z tego co widzę to wszyscy mówicie o tej aukcji. Z tego co się zorientowałem to koleś ma 2 konta na allegro zobaczcie tą aukcje. W rubryce kontakt jest podane jego GG i mail i na obydwu aukcjach są te same dane. Co dziwne to, to że nie dostał jeszcze żadnego nagatywa z te karty... Pisałem do niego maila z zapytaniem skąd ma te karty to odpisał że są to resztki magazynowe przywiezione z Niemiec, a jak zapytałem się czy ma 100% pewności że się każda moduje to powiedział TAK! że każda karta była sprawdzana na sterownikach omegi 3dmark-iem 03, 05. Edytowane 21 Lutego 2006 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 kurde na gg sei nie moge doczekać odpowiedzi... za godzine wychodze to sobie w drodze zadzwonie jak podali fona :mur: jutro na virge 4mb sie przesiadam <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (edytowane) Kupilem takie cos http://allegro.pl/item87561184_ati_radeon_...potokow_tv.html Mam nadzieje, ze z nadmuchem pojde troche wyzej niz koles z aukcji. Ogolnie chyba dobry wybor? A co do tych 'niby' modowalnych r9500 256bit co koledzy wyzej maja z nimi problem, to sam mialem taka wlasnie kupic. Patrzcie to: http://www.allegro.pl/item87854807_sapphir...yniki_fvat.html koles sprzedaje 9500 256bit, ale nie mowi juz, ze da sie odblokowac dodatkowe potoki, a po zapytaniu na GG odpowiada, ze sa artefakty... Mi sie wydaje, ze to sa te same karty co z tej aukcji - http://www.allegro.pl/item85355470_ati_rad...a_do_9700_.html Edytowane 22 Lutego 2006 przez FrIkO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudy 102 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Właśnie założyłem na Radka 9500@9700 Ati Silencera 1. Przetestowałem w ATI TOOL i Core poleciał 360Mhz bez żadnych artów - przerwałem, bo się bałem(270 default). Potem puściłem 3dMarka03 - 4000 pts. Czy kręcić dalej? Trochę się boję. Pamięci jeszcze nie kręciłem, bo nie nakleiłem jeszcze radiatorów zrobię to jutro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...