Skocz do zawartości
slim

ATI Radeon 9500

Rekomendowane odpowiedzi

Tak wiem!

Ale juz wole znalezc 9500 pro 8 potokow z szyna 128 i na tym poprzestac a dalej bawic sie krecac... niz kusic sie na 9500@9700 i miec takie przejscia!!

Tak wiec jak ktos cos wie o tym Ziomie to niech go skara lub zachwali :]

Edytowane przez erOl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wiem!

Ale juz wole znalezc 9500 pro 8 potokow z szyna 128 i na tym poprzestac a dalej bawic sie krecac... niz kusic sie na 9500@9700 i miec takie przejscia!!

Tak wiec jak ktos cos wie o tym Ziomie to niech go skara lub zachwali :]

ja doszedłem do takiego samego wniosku, kiedys się kupi coś lepszego, teraz nie mam chęci na użeranie się ze sprzedawcami dlatego chyba kupie pro, pokręcę i będę miał problem z głowy :)

pisałem do tego sprzedawcy meile- na wszystkie pytania odpowiada, myślę że mozna mu zaufać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam kiedys mialem 9500 4 potokowego i karta byla dosc wydajna:) Taki 9500Pro 128MB 128bit jest calkiem wydajny i mozna jeszcze na nim wiele zdzialac ;) np. a jak jeszcze podkrecic :D

Edytowane przez Snajper3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem. Mam 9500 256bit 4@8potki. Wgralem omegi i odblokowalem potoki.Wszystko jest git nie ma artefaktow w grach ale po jakims czasie zaczyna sie ostro ciac:/ W BF2 jak mam na 1024 i medium i po 5min zacina sie i tak co 30sec zmienia sie obraz i muza sie tnie. W most wanted na prawie full wszystko ladnie smiga, gram sobie ze 2 wyscigi wychodze do menu i zaczyna tak samo zacinac:/ Jak ustawilem w BF2 na 800 i low to sie nie zacina. Nie wiem co sie dzieje a i podkreslam mialem wczesniej nvidia i nie robilem formata, moze to cos ma do rzeczy????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten cleaner nic nie daje. wszedlem do biosu i zobaczylem ze mam ustawiona pamiec karty na 64mb zmienilem na 128mb, fast write na off. ku mojemu zdziwnieniu odpalam Bf2 i gram sobie z 30min na 1024 i medium, wszystko pieknie ale pozniej tak jak wtedy zacinka. Pomoglo to bo z 5min zrobilo sie 30 ale nadal jest cos nie tak. teraz dalem na agp x4 i potestuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten cleaner nic nie daje. wszedlem do biosu i zobaczylem ze mam ustawiona pamiec karty na 64mb zmienilem na 128mb, fast write na off. ku mojemu zdziwnieniu odpalam Bf2 i gram sobie z 30min na 1024 i medium, wszystko pieknie ale pozniej tak jak wtedy zacinka. Pomoglo to bo z 5min zrobilo sie 30 ale nadal jest cos nie tak. teraz dalem na agp x4 i potestuje.

Może karta sie grzeje?? Tzn. póki jest zimna wsio jest OK, problemy zaczynają się po czasie jak się karta nagrzeje??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema panowie ....

Zanim mnie ochrzanićie że nieczytam tematu i niekorzystam z googli to chciał bym prosić abyście doradzili mi najsensowniejszy Bios do Radeona 9500 128 mb 256 bit ze sprawnymi 8 potokami i pamięciami samsunga 3,6 nns.

Chodzi mi o bios przerabiający tą karte na Radeona 9700 ... Jakbyście mogli podać jakiś konkretny link to byłbym naprawde wdzięczny.

Aha i jeszcze jedno , chodziło by mi aby wgrywał sie jak najprościej bo będe robił to pierwszy raz a windowsie 2000 ciężko robi się dyskietke startową ...

Ale najwazniejsze aby działał :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam dzisiaj dostałem swojego radzia ;]

i oto jak działa bez o/c odblokowane tylko potoki:

ciesze sie że ci marki chodzą sprawdź proszę jescze far cry ( może być demko ), f.e.a.r. - podejrzewam , ze masz , ET mapka railgun i radar ET jak nie masz to se zassaj 270 mega bardzo bym prosił żebyś sprawdził w tych pozycjach również dla swojego dobra :cry: :-| :?

u mnie też chodziły a odpaliłem to co poradziłem tobie i zonek :blink:

ET

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie posprawdzam ;] bo marki chodzą OK.

EDIT:

fear się ściąga ale coś kiepsko ;[ ciągnę z idg.pl

masz jakiegoś szybkiego linka to zapodaj ;]

bo to ma 600mb i trochę to potrwa...

Edytowane przez qura16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema panowie ....

Zanim mnie ochrzanićie że nieczytam tematu i niekorzystam z googli to chciał bym prosić abyście doradzili mi najsensowniejszy Bios do Radeona 9500 128 mb 256 bit ze sprawnymi 8 potokami i pamięciami samsunga 3,6 nns.

Chodzi mi o bios przerabiający tą karte na Radeona 9700 ... Jakbyście mogli podać jakiś konkretny link to byłbym naprawde wdzięczny.

Aha i jeszcze jedno , chodziło by mi aby wgrywał sie jak najprościej bo będe robił to pierwszy raz a windowsie 2000 ciężko robi się dyskietke startową ...

jeżeli masz kartę na pcb od radeona 9700, sprawdź czy pamięci sa ułożone w literę "L" to nie potrzebujesz biosa, po prostu wgrywasz omegi > softmod na 9700 i załatwione

btw. masz jakąś hybrydę? 9500 256 bitów i 8 potoków?? skąd Ty ja wzięłeś?? albo juz masz zmodowaną albo cos CI sie pomieszało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm wcale to niejest Hybryda.

Przecierz Radki 9500 były 64 MB z Układem 1/2 L , 128 megowe z pamiątkami ułożonymi w linie i 128 megowe z pamiątkami ułożonymi w kszatłt L , te ostatnie były 256 bitowe.

Przy użyciu Omeg da się odblokować dodatkowe potoki i działają , ale mi chodzi aby na stałe przerobić ją na 9700 i chciałem dobrać jak najlepszy bios do karty którą posiadam.

Może napisze jaśniej jest to Radeon 9500 128 megowy ( pamięci Samsung 3,6 nns ) , 256 bitowy i ze sprawnymi 8 potokami.

Edytowane przez Ower_lolek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możesz mieć z tym problem może akurat nie być osób które takie rzeczy wiedzą / takie biosy mają jak sie przekopywałem przez temat to sie naczytałem trochę i wychodziłoby na to że to nie tak znowu prosto z tym biosem i nie bardzo chce przyjąć inny zwykle na przeszkodzie stoją pamięci i ich dovoltowanie oraz czas dostępu raczej ciężko będzie to zgrac ale powodzenia ja sie nie znam :P zresztą ide po najniższej linii oporu i nie widze problemu program do podkręcania sterowniki do potoków <_<

niom na wierzchu sigu jest napisane kogo omijac i link jest w "TEGO" :mur:

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co Ci przerobiony na 9700?? problemy mogą sie pojawić takie jak @Luk3 opisał więc to nie taka prosta sprawa. Zedytuj biosa z karty i wgraj go

btw. @Luk3 po sigu widze że drugi radek prezentuje Ci szachy na ekranie :-|

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no comment ...

Edit: Snajper3 ale bez sensu zacytowałeś piszesz @qura16 i już poza tym nie miał pecha tylko wciska ludziom nagminnie te karty i albo się uda i jest do przodu albo nie i oddaje część kasy albo całą i zwrot, co nie zmienia faktu że tych kart nie sprawdza i sprzedaje nie zgodne z opisem KTO patrz góra mojego siga

ps: i daruj sobie mash ok? prosze cie :/

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i się wkur***** :mur: :mur: :mur:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

No mash pecha :/ Oddaj karte, niech Ci zwroca kase i kup cos, w czym nie trzeba nic odblokowywac! Musze jadnak przyznac ze szachownica nie jest az tak widoczna:) mialem kiedys 9500 i jak odblokowalem dodatkowe potoki to szachownica byla bardziej denerwujaca! Edytowane przez Snajper3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gura napisz że kolo ma Ci zwróić całą kasę i dozbieraj na 9700 (50 zł różnicy), ja kupuje 9500 pro z 8 potokami i na jakiś czas mi starczy a później będe myślał, w wakacje sie zarobi i zainwsetuje B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema panowie ....

Sa takie biosy... na szybko znalazlem taki opis ale przy innych pamieciach niz ty masz http://poradnik.pclab.pl/art3793.html

i jeszcze cos takiego http://poradnik.pclab.pl/news1638.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam problem z kartą HIS Excalibur 9500 Pro, przy ładowaniu windowsa, zaraz przed ekranem logowania czasami wyskaukuje czarny ekran z jakimiś kolorowymi punkcikami rozrzuconymi u góry ekranu, następnie gdy się juz pojawi ekran logowania obraz strasznie się tnie tak jakby odświerzanie było na poziomie 1hz, po restarcie komputera przeważnie wszytsko wraca do normy, jednak niepokoi mnie to. To samo było i na catalystach 6.12 i na omegach 3.8.205

Czy to oznaka że karta zaczyna się sypać? Czy może problem może leżeć gdzieś indziej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja poprosiłem o wymiane i dostałem karte sprawną :mur: ale jedynie w marku 03 :lol2: reszta się sypie - karta pojechała do niego na zad, ja skreślam tego faceta , nie ma sensu z nim handlować w ogóle, czekam na zwrot kasy i dostanie pięknego nega nie bedzie sie szczycił czystym kontem bałwan, jak chce żebym mu karty potestował to niech mi wyśle od razu 20 i zapłaci od każdej tak z 10-15 zł za test, w tej chwili zamroziłem kase na 3 tygodnie ( o ile odda ją w przyszłym) i jestem 22 zł do tyłu (3*przesyłki po 6,5 + wpłata 3 zł na konto)

wybór należy do ciebie :lol:

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi