psz3mo Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 erOl pamietaj że kupujesz 9500 pro a nie 9500@9700, 8 potoków a nie może 8, tez się zastanawiam nad kupnem od tego gościa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) Tak wiem! Ale juz wole znalezc 9500 pro 8 potokow z szyna 128 i na tym poprzestac a dalej bawic sie krecac... niz kusic sie na 9500@9700 i miec takie przejscia!! Tak wiec jak ktos cos wie o tym Ziomie to niech go skara lub zachwali :] Edytowane 2 Marca 2006 przez erOl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 normalne 9500 pro czyli nie bedzie zadnych walkow z potokami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Tak wiem! Ale juz wole znalezc 9500 pro 8 potokow z szyna 128 i na tym poprzestac a dalej bawic sie krecac... niz kusic sie na 9500@9700 i miec takie przejscia!! Tak wiec jak ktos cos wie o tym Ziomie to niech go skara lub zachwali :] ja doszedłem do takiego samego wniosku, kiedys się kupi coś lepszego, teraz nie mam chęci na użeranie się ze sprzedawcami dlatego chyba kupie pro, pokręcę i będę miał problem z głowy :) pisałem do tego sprzedawcy meile- na wszystkie pytania odpowiada, myślę że mozna mu zaufać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) sam kiedys mialem 9500 4 potokowego i karta byla dosc wydajna:) Taki 9500Pro 128MB 128bit jest calkiem wydajny i mozna jeszcze na nim wiele zdzialac ;) np. a jak jeszcze podkrecic :D Edytowane 2 Marca 2006 przez Snajper3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Mam problem. Mam 9500 256bit 4@8potki. Wgralem omegi i odblokowalem potoki.Wszystko jest git nie ma artefaktow w grach ale po jakims czasie zaczyna sie ostro ciac:/ W BF2 jak mam na 1024 i medium i po 5min zacina sie i tak co 30sec zmienia sie obraz i muza sie tnie. W most wanted na prawie full wszystko ladnie smiga, gram sobie ze 2 wyscigi wychodze do menu i zaczyna tak samo zacinac:/ Jak ustawilem w BF2 na 800 i low to sie nie zacina. Nie wiem co sie dzieje a i podkreslam mialem wczesniej nvidia i nie robilem formata, moze to cos ma do rzeczy???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 to wyczyść to jakimś driver cleanerem albo trzaśnij format jak nie pomoże to wróć dalej pytać :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 moglbys mi dac linka skad mam to sciagnac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 http://www.drivercleaner.net/ a tak btw. to www.google.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 ten cleaner nic nie daje. wszedlem do biosu i zobaczylem ze mam ustawiona pamiec karty na 64mb zmienilem na 128mb, fast write na off. ku mojemu zdziwnieniu odpalam Bf2 i gram sobie z 30min na 1024 i medium, wszystko pieknie ale pozniej tak jak wtedy zacinka. Pomoglo to bo z 5min zrobilo sie 30 ale nadal jest cos nie tak. teraz dalem na agp x4 i potestuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 ten cleaner nic nie daje. wszedlem do biosu i zobaczylem ze mam ustawiona pamiec karty na 64mb zmienilem na 128mb, fast write na off. ku mojemu zdziwnieniu odpalam Bf2 i gram sobie z 30min na 1024 i medium, wszystko pieknie ale pozniej tak jak wtedy zacinka. Pomoglo to bo z 5min zrobilo sie 30 ale nadal jest cos nie tak. teraz dalem na agp x4 i potestuje.Może karta sie grzeje?? Tzn. póki jest zimna wsio jest OK, problemy zaczynają się po czasie jak się karta nagrzeje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Siema panowie .... Zanim mnie ochrzanićie że nieczytam tematu i niekorzystam z googli to chciał bym prosić abyście doradzili mi najsensowniejszy Bios do Radeona 9500 128 mb 256 bit ze sprawnymi 8 potokami i pamięciami samsunga 3,6 nns. Chodzi mi o bios przerabiający tą karte na Radeona 9700 ... Jakbyście mogli podać jakiś konkretny link to byłbym naprawde wdzięczny. Aha i jeszcze jedno , chodziło by mi aby wgrywał sie jak najprościej bo będe robił to pierwszy raz a windowsie 2000 ciężko robi się dyskietke startową ... Ale najwazniejsze aby działał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Witam dzisiaj dostałem swojego radzia ;] i oto jak działa bez o/c odblokowane tylko potoki: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) Witam dzisiaj dostałem swojego radzia ;] i oto jak działa bez o/c odblokowane tylko potoki: ciesze sie że ci marki chodzą sprawdź proszę jescze far cry ( może być demko ), f.e.a.r. - podejrzewam , ze masz , ET mapka railgun i radar ET jak nie masz to se zassaj 270 mega bardzo bym prosił żebyś sprawdził w tych pozycjach również dla swojego dobra :cry: :-| :? u mnie też chodziły a odpaliłem to co poradziłem tobie i zonek :blink: ET Edytowane 3 Marca 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) No właśnie posprawdzam ;] bo marki chodzą OK. EDIT: fear się ściąga ale coś kiepsko ;[ ciągnę z idg.pl masz jakiegoś szybkiego linka to zapodaj ;] bo to ma 600mb i trochę to potrwa... Edytowane 3 Marca 2006 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Siema panowie .... Zanim mnie ochrzanićie że nieczytam tematu i niekorzystam z googli to chciał bym prosić abyście doradzili mi najsensowniejszy Bios do Radeona 9500 128 mb 256 bit ze sprawnymi 8 potokami i pamięciami samsunga 3,6 nns. Chodzi mi o bios przerabiający tą karte na Radeona 9700 ... Jakbyście mogli podać jakiś konkretny link to byłbym naprawde wdzięczny. Aha i jeszcze jedno , chodziło by mi aby wgrywał sie jak najprościej bo będe robił to pierwszy raz a windowsie 2000 ciężko robi się dyskietke startową ... Ale najwazniejsze aby działał :D jeżeli masz kartę na pcb od radeona 9700, sprawdź czy pamięci sa ułożone w literę "L" to nie potrzebujesz biosa, po prostu wgrywasz omegi > softmod na 9700 i załatwione btw. masz jakąś hybrydę? 9500 256 bitów i 8 potoków?? skąd Ty ja wzięłeś?? albo juz masz zmodowaną albo cos CI sie pomieszało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) Hmm wcale to niejest Hybryda. Przecierz Radki 9500 były 64 MB z Układem 1/2 L , 128 megowe z pamiątkami ułożonymi w linie i 128 megowe z pamiątkami ułożonymi w kszatłt L , te ostatnie były 256 bitowe. Przy użyciu Omeg da się odblokować dodatkowe potoki i działają , ale mi chodzi aby na stałe przerobić ją na 9700 i chciałem dobrać jak najlepszy bios do karty którą posiadam. Może napisze jaśniej jest to Radeon 9500 128 megowy ( pamięci Samsung 3,6 nns ) , 256 bitowy i ze sprawnymi 8 potokami. Edytowane 3 Marca 2006 przez Ower_lolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) możesz mieć z tym problem może akurat nie być osób które takie rzeczy wiedzą / takie biosy mają jak sie przekopywałem przez temat to sie naczytałem trochę i wychodziłoby na to że to nie tak znowu prosto z tym biosem i nie bardzo chce przyjąć inny zwykle na przeszkodzie stoją pamięci i ich dovoltowanie oraz czas dostępu raczej ciężko będzie to zgrac ale powodzenia ja sie nie znam :P zresztą ide po najniższej linii oporu i nie widze problemu program do podkręcania sterowniki do potoków <_< niom na wierzchu sigu jest napisane kogo omijac i link jest w "TEGO" :mur: Edytowane 3 Marca 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) po co Ci przerobiony na 9700?? problemy mogą sie pojawić takie jak @Luk3 opisał więc to nie taka prosta sprawa. Zedytuj biosa z karty i wgraj go btw. @Luk3 po sigu widze że drugi radek prezentuje Ci szachy na ekranie :-| Edytowane 3 Marca 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) No i się wkur***** :mur: :mur: :mur: Edytowane 3 Marca 2006 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) no comment ... Edit: Snajper3 ale bez sensu zacytowałeś piszesz @qura16 i już poza tym nie miał pecha tylko wciska ludziom nagminnie te karty i albo się uda i jest do przodu albo nie i oddaje część kasy albo całą i zwrot, co nie zmienia faktu że tych kart nie sprawdza i sprzedaje nie zgodne z opisem KTO patrz góra mojego siga ps: i daruj sobie mash ok? prosze cie :/ Edytowane 3 Marca 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) No i się wkur***** :mur: :mur: :mur: No mash pecha :/ Oddaj karte, niech Ci zwroca kase i kup cos, w czym nie trzeba nic odblokowywac! Musze jadnak przyznac ze szachownica nie jest az tak widoczna:) mialem kiedys 9500 i jak odblokowalem dodatkowe potoki to szachownica byla bardziej denerwujaca! Edytowane 3 Marca 2006 przez Snajper3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 gura napisz że kolo ma Ci zwróić całą kasę i dozbieraj na 9700 (50 zł różnicy), ja kupuje 9500 pro z 8 potokami i na jakiś czas mi starczy a później będe myślał, w wakacje sie zarobi i zainwsetuje B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Siema panowie .... Zanim mnie ochrzanićie że nieczytam tematu i niekorzystam z googli to chciał bym prosić abyście doradzili mi najsensowniejszy Bios do Radeona 9500 128 mb 256 bit ze sprawnymi 8 potokami i pamięciami samsunga 3,6 nns. Chodzi mi o bios przerabiający tą karte na Radeona 9700 ... Jakbyście mogli podać jakiś konkretny link to byłbym naprawde wdzięczny. Aha i jeszcze jedno , chodziło by mi aby wgrywał sie jak najprościej bo będe robił to pierwszy raz a windowsie 2000 ciężko robi się dyskietke startową ... Ale najwazniejsze aby działał :D Sa takie biosy... na szybko znalazlem taki opis ale przy innych pamieciach niz ty masz http://poradnik.pclab.pl/art3793.html i jeszcze cos takiego http://poradnik.pclab.pl/news1638.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vicks Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Witam, mam problem z kartą HIS Excalibur 9500 Pro, przy ładowaniu windowsa, zaraz przed ekranem logowania czasami wyskaukuje czarny ekran z jakimiś kolorowymi punkcikami rozrzuconymi u góry ekranu, następnie gdy się juz pojawi ekran logowania obraz strasznie się tnie tak jakby odświerzanie było na poziomie 1hz, po restarcie komputera przeważnie wszytsko wraca do normy, jednak niepokoi mnie to. To samo było i na catalystach 6.12 i na omegach 3.8.205 Czy to oznaka że karta zaczyna się sypać? Czy może problem może leżeć gdzieś indziej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Do wszystkich mój nick to qura16 :wink: I co teraz zrobić :?: Prosić kolesia o wymianę czy o zwrot kasy :?: @Luk3 Ty co robisz? wziąłeś kase? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) no ja poprosiłem o wymiane i dostałem karte sprawną :mur: ale jedynie w marku 03 :lol2: reszta się sypie - karta pojechała do niego na zad, ja skreślam tego faceta , nie ma sensu z nim handlować w ogóle, czekam na zwrot kasy i dostanie pięknego nega nie bedzie sie szczycił czystym kontem bałwan, jak chce żebym mu karty potestował to niech mi wyśle od razu 20 i zapłaci od każdej tak z 10-15 zł za test, w tej chwili zamroziłem kase na 3 tygodnie ( o ile odda ją w przyszłym) i jestem 22 zł do tyłu (3*przesyłki po 6,5 + wpłata 3 zł na konto) wybór należy do ciebie :lol: Edytowane 4 Marca 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Sam zastanawialem sie nad tm 9500@9700 256bit'ow ale po tym co tutaj wyczytalem to lepiej darowac sobie kupno tej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Raczej nie będę się bawić z tym kolesiem @Luk3 jak piszesz że wymieniłeś i nadal to samo... to nie będę ryzykował 2 raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 mi sie nie che kompa znowu rozbierać wieć też odsyłam..jak mi sie zechce kompa rozbebeszać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...