zavader Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Dobra no to ja już dokręciłem do granic możliwości mojego Radeon 64 MB 8 potoków. GPU: 360MHz ; Mem: 677 MHz. Wynik w '03 - 4362 - czyli nie tak źle - bez artefaktów i bez zwisów. Uważam, że dość przyzwoicie, choć troszke mało na rdzeniu - chciałbym jescze koło 15MHz. Chłodzenie mam Pentagrama Al + na ramach Aluminiiowe radiatorki Zalmana. Jedyne co się naprawdę gdzieje to tak płytka - zastanawiam się czy da sie jakos ja schłodzić, albo wymienić. Daje to coś i czy się da ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Heh- częstotliwości GPU nie podaje się x2 tak jak to ma miejsce w przypadku pamięci. No chyba że faktycznie trafiłeś extra sztukę- to ja przepraszam ;-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Juz wyedytowałem ;]] Pomyłka ;] Ale mechlin powiedz mi cos na temat tej płytki, można to jakos wymienić na inne - lepsze chłodzenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Na płytkę można przykleić jakiś większy radiator ludzie pisali że daje to jakieś 15MHz na GPU :wink: więcej znajdziesz na ostatnich stronach tematu o 9700 cz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) przed chwiła zrobiłem test z pentagramem (80 al) na pokładzie, memki gołe, buda zamknięta. Wyniki rdzeń poleciał na 373 i troche niepotrzebnie skończyłem szukanie wyzszego, 380 byłoby bez problemu, ale mi się czekać nie chcialo ;) a memki mnie zaskoczyły, wcześniej była wysiadka przy 303-305 mhz a teraz 312 bez jąknięcia :huh: , oczywiście wartości szukane razem z rdzeniem na 373 (na takich ustawieniach chodził dobrą godzine, cały czas w 3d. Jak na 3.6 ns hynixy bez wspomagaczy to chyba całkiem nieźle :) Wynik na działającej bez resów od rana windzie i standardowym takcie procka 1,5ghz, mem @333 cl.2 w smarku03 4455 punktów. W najblizszym czasie jak znajde cheile to puszcze procka na 1,7 i zrobie 03 i 05 :) Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) ja mam na ustawieniach z sigu bez żadnych optymalizacji sterowników 4,8K nie chce mi sie bawić w smarki ide grać :D bo jutro z rańca do roboty 8// Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Jak już pisał qura16 na tą blaszkę można nakleić większy radiator lub kilka mniejszych np od chłodzenia pamięci karty graficznej. Można to zrobić bardziej profesjonalnie- "przysposobić" całkiem inny radiator- pociąć jakiś od CPU. W miejscach gdzie w blaszcze są otwory na kondzie smd w "przyspasabianym" radiatorze powiercić otwory tak aby kondzie chowały się w nich. Otwory montażowe w/g blaszki. W radiatorze nagwintować otwory i wkręcać w nie śrubki montażowe lub "wtopić" w radiator śrubki i od spodu dać podkładki i nakrętki. Blaszka ta chłodzi układy zasilające kartę w prąd. Podkręcanie = większy pobór prądu = większe grzanie. Dobre wychłodzenie tych układów powinno poprawić o/c karty (stałe wartości napięć, "czysty" prąd) oraz zapobiec wcześniejszemu czy też późniejszemu spaleniu ich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) ja mam na ustawieniach z sigu bez żadnych optymalizacji sterowników 4,8K nie chce mi sie bawić w smarki ide grać :D bo jutro z rańca do roboty 8// ja musze jeszcze z prockiem powalczyc i mysle ze 4,6 łyknę :) Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 @przemekbydgoszcz - poooodwójnie czekoladowy, poooodwójnie czekoladowy :D Coś mało macie tych smarków w 03 :/ Ja miałem prawie 5.9k... A zegary dosyć niższe :| Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) tyle że masz mocniejszego procka pomimo tego że to celek i 256 bit. szyne. w 1 teście dostajesz kopa , porówaj orby http://service.futuremark.com/compare?2k3=4729209 Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 http://img59.imageshack.us/img59/4584/5k6zw.jpg nie umiem / nie chce mi sie orba robić ale po tweakach w ati tray tools + proc na fsb 200 i 5 K złamane :P co ciekawe musiałem o oczko z GPU zejść żeby w ATT tweakować :D ale więcej nie walcze chyba że jest gdzieś ołówkowy V-mem:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 (edytowane) Ale zegary Luk to masz nieźle wykręcone :-P U Ciebie widać doskonale co dają wysokie zegary w stosunku do 256bit jak u mnie ja pamiątki Hyniksa 3.6ns @freelancer dziększ za info Edytowane 10 Kwietnia 2006 przez macias84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 (edytowane) @macias84 - zmniejsz tego screena bo sie jakiś mod przyczepi i dostaniesz %% :P @przemekbydgoszcz - no tez fakt ;) Prawie 100fps więcej :) BTW. Witam Karta zostanie wysłana dziś do 14.00 Pozdrawiam Adam Zborek sklep@kwm.pl tel +48 692 076 642 Kolesiowi wysłałem grafe WE WTOREK w poprzednim tygodniu, a ten uł*m dopiero dzisiaj odsyła nową... Pozdro 4 all :) Edytowane 10 Kwietnia 2006 przez freelancer7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 pokręciłem troche i wyszło 4539, bez dodatkowego chodzenia 4,6k nie złamie, ale i tak źle nie jest ;) do wakacji wytrzymam a wtedy kupie coś lepszego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Nie rozumiem tej karty zupełnie... dzis odpaliłem UT2004 na moim ustawieniach, które "przetestowałem" 3 dni temu i były stabilne i po 2 minutach sie wywalił mi UT. Kurde nie wiem juz co jest :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Nie rozumiem tej karty zupełnie... dzis odpaliłem UT2004 na moim ustawieniach, które "przetestowałem" 3 dni temu i były stabilne i po 2 minutach sie wywalił mi UT. Kurde nie wiem juz co jest :/Mam taką kartę już prawie od 3 lat i mogę zdradzić Ci w tajemnicy: "Ten typ tak ma" :) Też już wypracowane na ATT ustawienia musiłem spuszczać w dół, na czterech grach było OK, a na piątej sypało artami i nie było na to mocnych. A zatem do każdej gry należałoby dopracować inne maksymalne taktowania, zawsze robiąc to już na karcie mocno rozgrzanej. Nowe Omegi, (ale chyba nie tylko Omegi) umożliwiają dopasowanie róźnych taktowań w zalezności od uruchamianej aplikacji (gry). Jak dla mnie za duzo roboty, bo jesli się dobrze zorientowałem, trzeba znać pliki startowe tych aplikacji (gier). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Grafika doszła... I o dziwo > 3d 2k3 - czysty, splinter cell:CT - czysty :o (przedtem cały zasyfiony był), NFSU2 - czyste, Far Cry - czysty... Zaraz jeszcze zlookam MW i więcej gierek na pc nie mam :P Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Machnij jeszcze marka 01 i 05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 No to tak. Grafa ma według mnie potoczki sprawne. Wszystkie marki + gierki są czyste na maxymalnych ustawieniach grafiki :D Do tego sie super kręci :P Znaczy sie narazie w fazie testów... Narazie 325/630 ;) Mem ciepłe ale nie parzą xD Fajny egzemplarz mi sie trafił :D Jutro zmiana chłodzenia na gpu :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) @freelancer no to udało ci sie jakbyś trójke w totku trafił IMO :D ET jeszcze zapuść mapa rail gun albo radar :] edit: zabija zabija jest o tym topic i to właśnie rev 3 i właśnie grafy z gatunku 9500 i 9700 o 9550 nie słyszałem ją z resztą ciężko zabić jak nie wgrasz do niej innego biosu albo nie kombinujesz z v-modami :mrgreen: Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) Nie chce mi sie ET instalować :P Może jutro ;] Narazie zabawa z o/c na stock coolingu :) Jutro zakładam Silencera 3 (i nie pisać mi że zabija grafy bo r9550 mi jakoś nie zabił) i zobaczymy co rdzeń potrafi :D No i trzeba jakieś radiatorki zakupić :] Zaraz chyba jeszcze marki zapuszcze :P Pozdro Edit: Eeee lol Oo Zapuściłem marka 05 tak dla zabawy, wynik ładny, daje na orba, patrze wyszukiwarke (all drivers) a tam 11 miejsce w kategorii 9500 ^^ Zaraz będę 10 :P Edit2: 7 miejsce w 3D 2k5 ^^ i przebiłem 6k w 03 (btw miejsce 11) :) Orby w sigu :) --------------- Podoba mi sie ta grafa xD Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez freelancer7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 To nie możliwe :| ja na 390/620 mam jakieś 6000pkt w 2k3 może dlatego że wyłączyłeś test cpu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 CPU test nie ma nic do wyniku :) A wyłączyłem go ponieważ nie chciało mi sie tyle czekać :P Mam 1 problemik ;/ Omegi mi widzą moją grafike jako 256 mb i tak samo jest widoczna w windzie i w grach :| I mam problemik taki że np gram sobie w NFS:MW, jade fps fajny nagle spada do 2 fps Oo (obojętnie w jakim miejscu, jak się zatrzymam to po chwili fps znowu wskakuje na poprawny) Według mnie gra poprostu chce zająć te "256mb ramu" która "ma karta" a i wywala przez to to co już w ramie siedzi :/ Jakieś pomysły ?? Mam omegi na catach 6.3 ... Może jakieś starsze zainstalować ? Tylko jakie ? :> Bo w marku ten bug że grafa ma niby 256mb nie przeszkadza ale jak widać NFS już chce sobie zagospodarować cały vga mem :/ Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 no my (ja i Luk3) jestesmy w tej pokrzywdzonej grupie, w związku z 8 potokami jesteśmy dopisani do 9700 więc walka o punkty nie ma sensu :wink: Dzisiaj odpaliłem Tomb Raider Legend, 1024*768, wszystkie detale (włącznie z wodą) oprócz AA i FPSy nie spadają poniżej 30 :) (przy taktach 300/300) więc jestem zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 A mnie wkurza to, że ta karta raz odpala więcej a raz mniej. W końcu udało mi się dobrnąć do tego co było poprzednio - nawet memki podniosłem - ale po 2h znowu zaczeła wariować i trzeba było zjechać niżej.... Ciekawe to jest - choć bardzo mnie to denerwuje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Ja tam sie nie czuje pokrzywdzony pewnie że bym wolał 256 bit :mur: ale wybrałem świadomie i nie żałuje śmigam sobie teraz w obka aż miło (jak widać po godzinie napisania postu :blink: ) jedyne czego mi brakuje to ramu do tej gry tylko nie wiem czy 768 czy od razu giguś? do tego grafa w sumie nieźle się podkręciła :mrgreen: co do freezów to słyszałem o zamarzaniu obrazu na jakiś czas w Far Cry na 9550 na podkręconej grafie później puszczało i był spokój i tak co kilka minut.. czy to podobne i czy ma związek nie wiem :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 No mnie wkurza to, że po prostu teraz nawet 340 rdzeń - robi się freeze. Zastanawiam się, że to może wina mojego Pentragrama. Dzis wyjeżdzam - ale jak wrócę - kupie Silencera - z tego co wiem to wchodzi ATI Silencer rev. 2 - ma miedzianą podstawę i w ogóle wygląda na dużo lepszą konstrukcję niż Pentagram - to może na tym będzie lepiej. Bo mam wrażenie, że to chłodzenie cos jest lipne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 ja miałem pentaka i na 9600 1/2 pro i teraz mam na 95pro i nie nażekam, także nie stawiałbym na chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 I mocno dokręcałeś? Do granic czy mocniej czy lżej? Wiesz - w ogóle w Silencerze podoba mi sie wywalanie na zewnątrz budy powietrza oraz miedziany rdzeń łądnie "wyprofilowany" pod kartę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) @freelancer7: jeszcze sie poscigamy :P tylko plyte glowna wymienie ;) moze jakis coolerek na grafe, vmod na pamiatki i jechane :D taa, ta grafa smiga ladnie :D wydajnoscia goni nowe tytuły :D pozdrawiam Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez Tomcool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...