Skocz do zawartości
slim

ATI Radeon 9500

Rekomendowane odpowiedzi

przemekbydgoszcz -> ostatni bios jaki zapodałeś jest zdaje się od wersji nonpro (NP w jego nazwie)- tak więc to nie ten,

biggos -> czytałeś linka którego podałem? Bios warp.

Linka czytałem.Bios wgrałem,karta odpliła normalnie,zainstalowałem sterowniki,przetestowałem w 3DMark03 i F.E.A.R-wszystko działało ok.Ale po resecie-kasza na ekranie.Ma ktoś jakieś sugestie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez tak mialem, wgralem biosa, stery, jest ok, ale po restarcie przy logowaniu czarne kreski na niebieskim tle... wgralem oryginalny bios i jest ok.

www.radeon2.ru

www.techpowerup.com/bios

moze te strony ci pomoga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mam pytanie... czy pamiatki @660 na infineon 3.3 to dobry wynik?

jak dla mnie to bylby bardzo dobry wynik...

...ja jak mialem radka 9500@9700 i infineony 3.3ns to nie moglem przekroczyc 600MHz... (wlasciwie bylo jeszcze gorzej -> 564 to byl max na pamiatkach w tamtym radku...)

Edytowane przez wako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mam pytanie... czy pamiatki @660 na infineon 3.3 to dobry wynik?

ladnie na jakich sterach i czy nie ma artów :D

e to fajnie :D widać szafirki są cacy

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na standardowym chlodzeniu? bo ja tak, zadnych radiatorkow na pamieciach.... :P

350mhz(700mhz DDR) = 4,00v na pamieciach :)...

Radiatorki Revoltek BGA CU :)... + Delta 120x120x38 5v :P

To raczej nie było na stocku a pewnie z vmodem ;]

A taK na codzien 331mhz :)... bez zadnego nawiewu... ale radiatorki sa :P.. (ale to nic nie daje bo pamieci i tak zimne)

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemano mam dość dziwny problem z grafika HERCULES 9500pro .

Więc kupiłem płyte główną Nf7-s i na niej nie działała poprostu nie dawała obrazu sprawdzałem na 4 innych płytach to samo jedynie działa na mojej wcześniejszej płycie Gigabyte 7n400 co możecie poradzić na ten problem . DOdat że karta ma wgrany bios od 9700pro.... może to od tego nie mam pojęcia.. ja ktoś mam orginalny bios do tej karty to byłbym wdzięczyny gdyby podał link albo coś DZiex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tą karte na prawdopodobnie Infineon czy jakoś tak 3.0 ns Dodam jeszcze że mój radek po zmianie biosu jest wygrywany jako 9700pro a wczesniej jako 9500/9700 pro prosze o szybką pomoc

Edytowane przez marco1111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marka firmy jest nieważna, możesz popróbować z innymi biosami do r9500pro, np referencyjny od ati, byle do infineonów 3ns

http://www.techpowerup.com/bios/

OKey dzięx a to może być od tego że zmieniłem bios i nie działa na innych płytach tylko na tej na której zmieniałem biosa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam radiatory ten radek jest na niebieskim laminacie i jest caly w radiatorkach ;] więc nie wiem jaki bios pod niego żeby chodził na 2 płycie głownej,,,, bo nie mam już siły do niego na straej płycie działa na innej nie ...coś dziwnego

niech ktoś podpowie jakiego biosa użyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wgrałem biosa z paczki RedFlashPlus dokładniej bios herc9500pal.bin i nic się nie zmieniło mam wrażenie że to tego biosa miałem wcześniej wgranego tylko pod inna nazwą był.. nadal jest wykrywany jako 9700pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to masz jasność :D w pierwszym przypadku gwarantowane oznacza że masz prawo do zwrotu jak nie działają i nic poza tym miałem do czynienia z ketch1 od niego pochodzi grafa na której terz jade i do wzorów przyzwoitości uczciwości w handlu punktualności dokładności go nie zaliczę ( za 1 razem przysłał 4 potokowca 256 bit za 2 razem to co kupiłem tylko jumawialiśmy się na memki 3ns dostałem 3,3 )

w drugim przypadku masz spokój bo będzie to co ma być :]

a może to: http://www.allegro.pl/item101670001_super_...bit_gw_fv_.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam na tyle kasy zeby brac tego 9800

myślisz żę warto dozbierać na niego??

a jeśli chodzi o te 9500 to wiesz może jaka jest różnica w wydajności między 128 a 256 BIT? bo jak duż to lepiej zaryzykować i brać od tego ktech1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możemy Ci napisać tyle, że kręcony 9500pro robi w markach tyle punktów co niekręcony, 256 bitowy 8 potokowy.

a tego 9800 pro to bym nie brał bo to medion a one lubiły zdychać ;)

troszkę więcej :D nawet koło 9800 można wycisnąc z 9500pro (czyli 128 bit) bez v-modów, ale to nie istotne(przecież 9700 i 9800 też się kręcą ) , to nie medion tylko "MSI dla marki Medion" tu jest temacik prosze sobie czytać 2134572[/snapback]

nie mam na tyle kasy zeby brac tego 9800

myślisz żę warto dozbierać na niego??

myślę że tak te karty nie mają niedowoltowanych koponentów jak 9700 z memek można wycisnąc 100+Mhz więcej a z rdzenia około 50+ więcej wyjściowe taktowania masz wyższe - myślę że tak

a jeśli chodzi o te 9500 to wiesz może jaka jest różnica w wydajności między 128 a 256 BIT? bo jak duż to lepiej zaryzykować i brać od tego ktech1

wiesz no wiem jaka jest różnica- teoretycznie memki są dwa razy szybsze :D tylko, że w najnowszych tytułach ciężko będzie ci ją odczuć bo daje to przewagę w dużych rozdzielczościach, a żeby w dużych rozdzielczościach grać trzeba mieć high endową kartę (abstraciach!ąc od 2 giga ramu na pokładzie) z high endowym rdzeniem który nawrzuca danych do tej pamięci :D

miałem kilka 9500@9700(3 dokładnie) czyli takich gdzie się potoki odblokowuje do 8 i masz 256 bit szyne i testując na fear subiektywne odczucie jest takie, że gra jest jakby stabilniejsza ale znowuż w porównaniu do 9550@420/520 ech

to można sobie pohulać przy far cry z detalami i rozdziałką HL-2, ale już przy FEAR nie będzie tak różowo :] czytaj 9800 bedzie bliżej w wydajności do 9500pro

w chwili obecnej na AGP to to 9800za 300 a jak chcesz sprawdzić ketch1 (powtarzam nie zrobi cie w balona ale możlliwe że nie będzie to interes życia) wydać 50zł mniej na słabszy sprzęt ja nie mówie, że on jest zły ale jest o te 50 zł wolniejszy :)

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi