Skocz do zawartości
slim

ATI Radeon 9500

Rekomendowane odpowiedzi

uff... udalo sie  

na chipie jest bardzo malo pasty, jest zolta, ma dziwna konsystencje - cos jak stara guma to chyba zle :?:  

to chyba przez nia te zwiechy :?::!:  

jak ja usunac (bo jak dal mnie to chyba tylko papierem sciernym :P) :?:

witam na 9 stronie :P

gume do zucia usuwasz najpierw jakims malutkim srubokrecikiem/zapalka a pozniej acetonem np zmywaczem do paznokci

Wymiana gumy do zucia nic nie daje :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jedno pytanie: po co tak mocno kręcić rdzeń, skoro 9700 Pro chodzi na 325 Mhz, a szybszy od 9500 Pro jest tylko z powodu 256-bitowej pamięci... Trochę mi to przypomina rekordy w biciu OC rdzenia na GF2 MX200 ;). Poprawcie mnie, jeśli się mylę. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jedno pytanie: po co tak mocno kręcić rdzeń, skoro 9700 Pro chodzi na 325 Mhz, a szybszy od 9500 Pro jest tylko z powodu 256-bitowej pamięci... Trochę mi to przypomina rekordy w biciu OC rdzenia na GF2 MX200 ;). Poprawcie mnie, jeśli się mylę. Pozdrawiam.

Oczywiście, że nie uzyskasz takiej wydajności jak przy 9700, ale każdy MHz jest cenny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że nie uzyskasz takiej wydajności jak przy 9700, ale każdy MHz jest cenny :D

A i roznica znaczna, miedzy 325 a 410 - to widac, szczegolnie w 3dm2k3

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre sobie po co tak kręcic mocna :lol: to po co wogole kupowac 9500 skoro można odrazu 9800XT.

Kreci sie dla kazdego Marka i dla własej osobistej satysfackji, mimo ze mój radek został zabity przez hardcorowy OC to jestem dumny z wyników jakie osiagnałem i milczeniem znosze marny obraz z rivy M64 która teraz mam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!

mam nastepujacy problem - kupilem na dniach hercules`a 9500 64mb 3.0 infinion a posiadana przeze mnie plyta glowna to abit kg7 z agp 4x i chodzi o to ze po wlozeniu karty do slotu i odpalenia kompa nic sie nie dzieje. po odlaczeniu od karty kabelka z zasilaniem, karta zglasza sie z komunikatem warning i cos tam ze connection nie jest podpiete do karty 9700! ??? !! chyba dobrze squmalem i migiem wylaczylem coby nic sie nie stanelo. zasilacz posiadam jakis tam made by szajs 300W. w sklepie mnie zapewniali ze bedzie karta przerabialna no i wyglada idento jak pod tym linkiem karta po lewej stronie z tym ze bez tych 2 kostek pamieci po prawej str. pionowo. moj sprzet, ktory dojedzie lada dzien to: msi k7n2 delta-l 8O + q-tec 450W :roll: , pamieci mam 2x256mb ddr kongston 266.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre sobie po co tak kręcic mocna :lol: to po co wogole kupowac 9500 skoro można odrazu 9800XT.

Kreci sie dla kazdego Marka i dla własej osobistej satysfackji, mimo ze mój radek został zabity przez hardcorowy OC to jestem dumny z wyników jakie osiagnałem i milczeniem znosze marny obraz z rivy M64 która teraz mam :)

Chodziło mi o to, czy to ma sens, bo np. GF2 MX200 przy częstotliwościach 250/166 jest wolniejszy niż przy 200/180 np. A skoro 9700 ma tylko 325Mhz na rdzeniu, myślałem, że głównym ogranicznikiem w 9500 Pro jest przepustowość pamięci. I tylko ar2r udzielił mi odpowiedzi, jakiej oczekiwałem. Dzięki :). Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos wyzej napisal ze ma problemy na kg7. Posiadam aktualnie taka plyte z wsadzonym 1700+ podkreconym mnoznikiem do 2000+ oraz r9500@Pro 380/650 128mb powercolora + zalman zm80hc + zmop1 do tego zasilacz chiefteca 360W. Nie mam z tym sprzetem kompletnie zadnych problemow fakt karta nie rozwija skrzydeł ale nie ma takze tragedii 11500 w 3dmarku 2001 ale to ze wzgledu na proca. Wez swoja karte do kogos kto ma inna plyte i spradz czy dziala. A moze poprostu nie wyrabia Ci zasilka.

Co do tych Herculesow 9500 to nie sa herculesy tylko oryginalne ati rozprowadzane w europie przez herculesa. Druga sprawa pracuje na WGE i kupilismy kilka kartonow tych kart i z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec ze nieodblokowuje sie jedynie 10% tych kart sie nie moduje co wiecej w testach sa niewiele slabsze od wersji 128 megowej. Karty moduja sie swietnie. Pamieci 3.0 pozwalaja od razu ustawic czestotliwosc na 333 (efektywnie 666) bo do takiej pracy sa stworzone. Ogolnie powiem to tak taki herculesik wsadzony do kompa z p4 2.6 z ht na plycie p4p800 asusa i 1 gb kvr400c3 przy taktowaniu 350/700 wyciaga 15000 w 3dmark2001

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taki problem:thorton 2000@2600 radek 9500@9500pro317@317 zas. chieftec 360 asus a7v600 win xp

wszedzie podaje mi ze agp jest wylaczona a w biosie jest ustawiona na 8x, natomiast np riva tuner pokazuje ze owszem agp jest 8x ale jest wyłączone.

Jak wlączyć AGP ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam panowie!

mam do was pytanie .. zamierzam kupic radeona 9500 pro... ale co wybrac? ktore modele sie najlepiej moduja?

moj wybor padnie

Z komputronika

Radeon 9500 pr0 ( 3.3 ns )

radeon 9500 pro (3.0 ns )

lub powercolor 128 mb...

jak te karty sie moduja? czy ktos pomoze ? :D

ktora najlepiej ofkoz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Re Raven

Ja mam tego PowerColora 9500@9500 Pro. Mialem możliwość przetestowania 40 sztuk i muszę Cię zmartwic przerabialność tych kart jest na poziomie 40%. Część kart jaka do mnie dotarla miala pamieci 3.3 reszta 3.6 produkcji Hynixa. Mój egzemplarz chodzi na 390/650 po zalozeniu zalmana. I nie mam z nim zadnych problemow. Ale fakt jest faktem ze bedziesz musiał mieć szczęście.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi