Skocz do zawartości
Slayer

No i 100 GB danych poszło się j.... :((((

Rekomendowane odpowiedzi

Pare godzin temu zachciało mi się zainstalować ME. Zrobiłem partycje Fat 32, poformatowałem co trzeba itp......instaluję ME.......a ten sk....się pyta, czy wyżucić stare pliki suystemowe- daję Tak....i ch..... :evil: Zaczął mi formatować dysk (CAŁY-wyj....mi wszystkie 4 partycje)....Nic nie dało się odzyskać k..... :evil: :evil: Pierwszy raz coś takiego mi sie zdarzyło :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest urok windowsa ME !

Zdala od tego shitu ... zdala !

A probowales jakiegos programu do odzyskiwania danych ? Jest duzo narzedzi tego typu ale nie pamietam ich nazw (na szczescie nie musialem korzystac) ale cos kojarze ze byl jakis dobry w pakiecie nortona ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu - dlatego ja nie bawie sie w windy - mam tylko 2000 i puki cos lepszego nie zrobia to nic innego nie bede instalowal - mialem kiedy xp ale sie przejechalem na tym gownie

A co konkretnie sie stalo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem kiedy xp ale sie przejechalem na tym gownie

Tzn? Co sie stalo? Ja mam XP juz dluuuuugo i jeszcze sie nie przejechalem 8O 8)
hmmmm w takim razie chyba odpalasz na nim tylko kalkulator i painta

u mnie systemy sie czesto sypia bo duzo grzebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i co że Ci się formatował. Przecież przez 99% komp z danymi nie robi, dobiero jak jest 100 % jest CIACH, i nima. Może coś źle zrozumiałem?

Przed formatowaniem winzgroza usunęła wszystkie partycje 8O W ten sposób po rozwaleniu FAT z danych zostaje sieczka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i co że Ci się formatował. Przecież przez 99% komp z danymi nie robi, dobiero jak jest 100 % jest CIACH, i nima. Może coś źle zrozumiałem?

Przed formatowaniem winzgroza usunęła wszystkie partycje 8O W ten sposób po rozwaleniu FAT z danych zostaje sieczka.

Dokładnie :evil: A, że miałem 3 na 4 partycje na NTFS, a winda ME zaczęła formatować na FAT 32, to na serio- nie było co zbierać :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

scioagnij z netu EasyRecovery Professional Edition

odzyskuje jakies 95% danych nawet po umyslnym formacie ( sprawdzalem :lol: )

Potwierdzam, właśnie odzyskałem kumplowi 60GB filmów, filmików, mp3 - prawie cały jego majątek odzyskany. Nie wiem co namieszał ale też zniknęły mu wszystkie partycje. Więc spokojnie Slayer, jeszcze nie wszystko stracone...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm w takim razie chyba odpalasz na nim tylko kalkulator i painta u mnie systemy sie czesto sypia bo duzo grzebie

To nie ruszaj jak nie umisz :lol: :P :wink:
ja mam tez xp i jakos nic mi sienie dzieje :) chociaz zastanawiam sie nad przesiadka na 2k + sp4 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem ME raz w życiu i po 2 tygodniach miałem rozwalonego kompa.

To chyba ja jestem rekordzista. Takze mialem ME raz w zyciu, cale hmmm... 10 minut :D. Jakos sie nie spodobal, ponowny format i powrot do sprawdzonego 98SE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee tam gadacie, ze ME syf. ja mialem go ponad rok na starym sprzecie i chodzil wporzo, wcale duzo sie nie qwieszal i imho ten system jest o wiele lepszy niz 98. ale kazdy uwaza jak uwaza.

zgadzam sie !! ja nawet go mialem dluzej i takze sie nie wieszal ;) i wole ME od 98SE !! ale i tak siedze na xp :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem ME przez kilka miesiecy i jakos dzialal... wieszal sie czesto tylko :D a teraz xpek i jakos nie chce zmieniac na nic innego (z windowsow raczej nie ma nic lepszego - ewentualnie 2k) a w linuxy nie chce mi sie bawic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie 98 wogóle nie chce działać poprawnie- już o tym pisałem :(

PS- ten program znajdował mi jak na razie same śmieci...k.....z pare dni mi zajmie skan tych 120 GB :?

Cudów nie ma, to musi potrwać. Mnie skanowało dysk 60 GB jakieś 6-7 godzin, zostaw to po prostu na noc. Nazwy plików i folderów mogą być zmienione, nie potrafi też odtworzyć polskch liter w nazwach plików.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi