Skocz do zawartości
Ghazi

Athlon 1,8+ NIBY chodzi na 11,5x166mhz :(

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie. Config jak w podpisie.

Bezproblemowo pociągnął 166x10 bez zmainy napięcia. Temp 35- 36 stopni. Na chipsecie 2-3 stopnie wiecej. No to zapodaje 10,5x166, 11x166, 11,5x166. We wszystkich przypadkch taka sama historia:

- odpalam bez zmany napięcia (1,5V), winda się ładuje do połowy i res.

- odpalam na napięciu 1,525V i wszysko ładnie. Daje 3dmarka i po jednym teście mam pulpit. Zapodaję jakąś grę - chodzi 2 minuty i "Program wykonał nieprawidłową...."

- zapodaje na 1,55V i 1,6V = sytuacja jak w p. 2 :(

Temperatury sie (po kręceniu) zmieniają o najwyżej 1-2 stropnie w górę.

Czy te 10x166 to już koniec możliwości mego Antka ? :|

P.S. jeszcze tak liteowo dawałem na 8x200 ale nie wstaje :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

daj mu od razu 12,5x166 i najwyzsze napiecie a potem zmieniaj mnoznik i szyne a napiecie zaleznie od stabilnosci

Dobrze słyszę? Dawać na napięcie rzędu 2.1V ?

sory walłem sie :)

daj mu 1.8 i testuj

napisałem najwyzsze z przyzwyczajenia bo na mojej mobo mozna najwieciej dac 1.75 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D :D Leci na 1,65V (1,65 w biosie, a w poscie pokazuje 1,69 :|).

Na razie stabilna 11x166, zobaczmy co się będzie działo jak dam wiekszą magistralą. (Wtedy automatycznie przyśpieszy memory, tak?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze masz RAMy kingstona(=shit) może ci jush pamieci nie wyrabiają. Sciągnij może memtest albo goldmemory i potestuj pamiatki to wtedy sie dowiesz o co mu chodzi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze masz RAMy kingstona(=shit) może ci jush pamieci nie wyrabiają. Sciągnij może memtest albo goldmemory i potestuj pamiatki to wtedy sie dowiesz o co mu chodzi :D

Lepszy Kingston niż no-name i Wilki :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamieci sa 333 wiec powinny chodzic bez problemu na fsb166

proc poprostu potrzebuje wyzszego napiecia do dzialania

btw:WILK to dystrybutor ,a nie producent ,moje najlepsze pamieci sa od Wilka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście jeśli sprzęt pozwala to dawać mu na magistrali!!. Pamiętaj nie zawsze wyższe napięcie = lepsze podkręcanie.

Nie gadajcie tak na pamięci!! Ja się zdziwiłem niedawno jak moje noname PC2100 (266) poleciały 195MHz!! na cl 2,5 3-3-6 choć wydajnością odstają od rasowych PC3200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mojego ATHLONKA 1700+ podkręcam tylko przez magistrale :) Do normalnej pracy mam 11x218 a jak mi mało to daje na 11x230 kosztem duzego vcore (1,9V) i bardzo wysokich temperatur, co prawda mam WC on NUKLEON ale i tak jest ciepło :) eh wiecej nie moge podniesc VCORE bo mam problem (patrz wątek: EPOX 8RDA3+ VCORE PROBLEM) z przegrzewaniem mosfetów :( Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...