mat_zab Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 mam taki zasilacz jak wyzej i mam na nim to co w podpisie + 2x Segate 40Gb , CD-rom , Cd-RW czytając posty innych kolegów którzy nazekają na zasilacze o mocy 300W ciekawi mnie zecz dlaczego mi się nic nie dzieje i wszystko chodzi ładnie i stabilnie nawet moge co nieco podkręcic i jeszcze jedno jak moge rozszyfrować jakiej jest on firmy ( nie pisze na nim tylko są jakieś tam numerki ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3le Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Moze trafiles na dobry egzemplarz :) albo masz jakas firmowke :) Napisz te numerki jakie sa napisane na tym zasilaczu ... moze cos sie da wykombinowac ... ale nie dziw sie ze ludzie narzekaja na codegeny 300W ktore naprawde maja 150 W ;P i jak sie pala to z polowy sprzetem co masz w kompie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 hehe ja tez sie dziwie - a mam 235W jakis staruszek - firmy l&c - chodzi juz od jakis 2-3 lat i nigdy nie nawalił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 te 250W to wcale nie jest tak mało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Zaraz zapodam te numerki po Batelnetowsku "BRB" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 hehe ja mam 12V - 8A 5V - 19A 3.3V - 10A i ta zasilka naprawde daje rade Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 No więc tak : SWITCHING POWER SUPPLY MODEL: LP-6100B i potem jest taka tabelka: AC INPUT - 115V/230V , 7A/4A , 60/50 Mhz DC OUTPUT - +3.3V +5V +12V -5V -12V +5vsb Total LP-6100B - 14A 15A 10A 0.3A 0.5A 10A 250W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Acha i jeszcze jedno co powiecie o takim zasilaczu: FEEL 300W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3le Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 No to sie nie dziwie ze ci ta zasilka styka ... pomnoz se napiecia razy ampery to masz maksymalna moc jaka moze ta zasilka wydzielic ... ja sie naliczylem 298,7 :) Na tej zasilce masz 300 W wiec po co ci bedzie ten feel 300W ;) jak jusz zmieniac to cos 360 - 400 ... z tego co wiem to ten zasilacz to jest od jakiegos chinskiego producenta jak chcesz sie wiecej dowiedziec poszukaj na www.google.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 To czemu pisze w Total 250W .........????? A i tego FEEL moge miec za 40zł nowego od kolegi on ma takie specyfikacje :) +3.3V ----- 14A +5V ------- 25A +12V ------ 10A -5V -------- 0.5A -12V ------ 0.8A +5vsb ---- 2A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3le Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 BO musi byc jakis zapas mocy :) Procesory maja tez zapas ... a niektore nawet spory :) A taki np. Forton 350W chodzi na obciazeniu grubo ponad 400 W :) O feelu nie bede sie wypowiadal bo nigdy nie mialem z nim stycznosci ... uzyj opcji szukaj a napewno sie czegos dowiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zari Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 mam taki zasilacz jak wyzej i mam na nim to co w podpisie + 2x Segate 40Gb , CD-rom , Cd-RW czytając posty innych kolegów którzy nazekają na zasilacze o mocy 300W ciekawi mnie zecz dlaczego mi się nic nie dzieje i wszystko chodzi ładnie i stabilnie nawet moge co nieco podkręcic i jeszcze jedno jak moge rozszyfrować jakiej jest on firmy ( nie pisze na nim tylko są jakieś tam numerki ).W sumie racja. Mam codegena 300W i ciągnie mi konfig jak w podpisie plus jeszcze sieciówke, dvd, cdrw, i druga karte graf na pci. (no i proc ma jeszcze zapas mocy do 2350mhz ale juz bo nie katuje mimo ze tez przy takich ustawianich działał stabilnie). No i jeszcze jedna sprawa : moje mobo ma dodatkowe wejscie na p4 oraz jeszce jedno "zwykłe" 12V. No i jeszcze 2 dodatkowe coolerki 80mm. Zero zwisów a komp działa 24 na dobe. Wiec nie wiem czy jest sens zmieniac zasiłke... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Ja tam mam jakas 230W i chodzi super, wszystko cool :D Napiecia jak skala. A mam jeszcze 2 dyski seagate 40gb, cdr, cdrw, sieciowke, 2 diody, i wentyl swiecacy. Liczylem jakims programem ile pradu żre muj komp .... ~290W , wiec ta zasilka jest poprostu git :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek1234 Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Acha i jeszcze jedno co powiecie o takim zasilaczu: FEEL 300W Ja aktualnie mam 2 takie zasilacze podlaczone - chodza cicho i napiecia tez mieszcza sie w granicy bledu - powiedzmy te 5% odchyłu od ideału. 1 zaczął iewyrabiac przy podkrecaniu po podpiecu Radeona 9500Pro a ze nei mialem kasy na zakup lepszego np Chiefteca360/420W to dorzucilem drugi taki sam - tylko teraz mam problem bo podlaczylem to przez przekaznik - obydwa sie wylaczaja ale ten pierwszy jak wylacze to drugi działa nadal az nie wylacze go Powerem - co zrobic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...