Kamil>>> Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 A mianowicie muszę ukryć partycję z danymi w jednym z kont użytkowników w Win 2000... Wydaje się proste ale: :arrow: Opcja z narzędziami administracyjnymi działają na wszystkich użytkowników. :arrow: Nie chcę jej szyfrować (NTFS) tylko schować. :arrow: Opcja z ukrywaniem w Ranisch parition Manager nie wchodzi w grę bo za dużo pieprzenia. Najlepiej żeby to był jakiś program do tray-a(np.) który na czas używania schowa tę partcję przed wszystkimi programami. słyszałem że można to zrobić z rejestru, ale obawiam się że to też działa na wszystkich kontach jednicześnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Można z rejestru, ale to ukrywa tylko dla exploratora, programy zewnętrzne będą widziały partycje. Zamiast się bawic rejestrem lepiej użyć Tweak UI. Jest jeszcze inny sposób. Jeżeli partycja jest NTFS to mozna ją zamontować w jakims folderze i usunąć litere dzięki czemu nie bedzie wyświetlana w Mój komputer. Użytkownik po prostu nie musi wiedziec ze jest ona dostępna przez jakiś fpolder więc ne miał by do niej dostępu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Nie bawiłęm się tym w windowsach - ale nie można na ntfs-ie przydzielić uprawnień do katalogu? A pod katalog podmontować dysk i po kłopocie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...