Bua Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 Witam serdecznie. Chcę zapytać jak ustawić nadawanie dźwięku w 5.1. Otóż komputer z kartą nVidia gforce GTX 1660 Ti jest połączony kablem hdmi ze smart tv samsung i dalej kablem optycznym z kinem domowym. We właściwościach karty w zakładce obsługiwane formaty jest Dolby Digital plus Dolby trueHD Dolby Digital Dźwięk wychodzi tylko w stereo. Dodam że ps3 jest podpięte w taki sam sposób i wszystko co jest w 5.1 nadaje w 5.1. Netflix z aplikacji na telewizorze też to co w 5.1 daje w 5.1. Laptop po hdmi z wbudowaną kartą Intel też działał jak wyżej. Tylko karta graficzna nVidia po hdmi odmawia mi 5.1. Jak to ustawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szary-Wilk Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Nie masz na płycie głównej wyjścia optycznego żeby bezpośrednio podłączyć PC z wzmacniaczem. Mam tak samo i telewizor samsung nie podaje dalej 5.1 tylko stero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...