Gość netkafejas Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 rouzmiem ze jak dodame modul to juz mi alsa nie bedzie potrzebna tak? a co sadzicie o lycorisie? jak dla mnie troche za duzo grafiki ale pomysl dobry mam jakiegos tam juz rocznego(chyba z czerwca 2002) i mi tylko snd nie chodzila a teraz jakbym dodal ten modul to? system ma przypominac win xp - beznadzieja bo moim zdaniem w xp nie ma nic co trzeba by bylo do linuxa wdrozyc! uzywal ktos lycorisa? ja moge powiedziez ze jest to ala redhat hyba daje do grafy stery firmowe (bo moijego gfa 2 mx wykryl prawidlowo - NV11) monitor mi bez problemu dziala w 100hz wiec co radzice MDK9.1 nadal czy przesiadka na takiego Lycorisa ? :?: czy zaladowanie drugiego linuxa na inna partycje nie spowoduje uszkodzenia danych na innych partycjach? mam mdk na hda5 swap na hda6 a home na hda7(standard) ale wolne mam po windzie hda1 ktore teraz jest ext3 czy moge uzywac tego samego swapa(hda6) w obu linuxach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 odnosze dziwne wrazenie ze ty oceniasz linuxa "ktory lepszy" pod wzgledem tego ktory Ci wiecej urzadzen na poczatku wykryje eh...ech ale moge sie mylic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość netkafejas Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 dokladnie zeby sie nie nameczyc i zeby bylo cacy juz podczas startu bo nie chce mi sie za kazdym razem instalowac sterow ja szukam systemu typu desktop! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Można to zrobić na pałę, czyli tak jak windows - spróbować odpalić każdy driver po kolei... tylko czy jest sens? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość netkafejas Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 aby w mdk9.1 siec uruchamiala sie prawidlowo trzeba dodac do /etc/rc.d/rc.local to "/etc/rc.d/init.d/network restart" bo jak sie pujdzie tak jak mowil Paranoik to sys nie bootuje a jak sie to wstuka w konsole to jakos wszystko wolno chodzi i kompa nie widac z zewnatrz a tu robotaet spoko(testowane), ifup eth0 tez nie polecam nie wiem czy to cos zmienia ale wprowadzalem zmiany w paru skryptach no ale to powyzej powinno wystarczyc mdk9.1 nie polecam bo za duzo roboty i nawet javy nie ma. Teraz testuje Morphixa a knopixa sciagam ale powoli - sdi :( a puzniej Debian bo od redhata to juz mi nie staje a na koncu Slack(tak za jakis tydzien przez to cholerne sdi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...