Raduss Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 (edytowane) Witajcie, Mam obudowę Phanteks p400 tempered Chłodzenie procesora: MSI MAG Core Liquid 240R 2x120mm Zdjęcia: https://imgur.com/a/RceTORS Chciałbym was poprosić o jakąś fajną opcję dodania wentylatorów do mojej obudowy tak aby był wciąg i wyciąg powietrza 😉 Mile widziane: - nie za głośne - wydajne - ledowe (na froncie chyba nie ma sensu dawać led bo front jest zamknięty) - najlepiej 140 (możliwe konfiguracje): front 2x 140 lub 3x 120 top 2x 140 lub 2x 120 tył: 1x 120 Jeszcze proszę zwrócić uwagę na chłodnicę są tam 2 wentyle i co teraz z nimi zrobić? Zostawić czy zdemontować je bo na froncie będą wentyle i te przenieść na top? Za wszelkie propozycję bardzo dziękuję! Edytowane 27 Maja 2021 przez Raduss błędna nazwa obudowy, dodano informację o chłodzeniu procesora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raduss Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2021 @up dziekuję Co z układem wentyli? Na chłodnicy są 2 i przy montażu na froncie jest sens żeby na chłodnicy dalej były? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raduss Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2021 (edytowane) @up Przepraszam zaktualizowałem temat odnośnie obudowy i chłodzenia. Dziękuję za tak wyczerpującą wypowiedź. Chłodnica ma otwory z dwóch stron i jak najbardziej istnieje możliwość przytwierdzenia wentylatorów z frontu przez kratownice obudowy do chłodnicy. Reasumując da się mieć wentyle na froncie i jednocześnie na samej chłodnicy. Jeżeli na froncie dam 2x 140 to już 1x 120 tam nie wejdzie. Więc wariant 2x 140 (większy przepływ + cisza) lub 3x 120 i wtedy mamy efekt powiedzmy że zadowalający. Ledy na froncie raczej nie mają sensu bo tutaj przednia część obudowy jest zasłoni więc nie da to efektu. Poprosiłbym jeszcze tylko o sprecyzowanie czy wentyle na froncie i zaraz na chłodnicą 2 wentyle mają jakikolwiek sens czy wtedy wypadałoby zdemontować z chłodnicy? Edytowane 27 Maja 2021 przez Raduss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raduss Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2021 Chłodzenie procesora: MSI MAG Core Liquid 240R 2x120mm Nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale w linku ze zdjęciami są 4 zdjęcia i jest tam również zdjęcie zdemontowanego frontu. Ja obstawiłbym taki wariant: Front 2x 140mm (bez ledów), tył 1x 120mm (led) i top 2x 140mm (led) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raduss Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2021 @up Od środka pod chłodnicę na pewno nie wejdzie bo nad chłodnicą jest elektronika dla przycisków na obudowie 😞 Od frontu tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...