Manieon Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2021 (edytowane) Witam państwa, zwykle o takie rzeczy pyta się przed zakupem, ale tym razem zwracam się do was już po fakcie. Planowałem zakup nowego komputera, jakieś 5000-5500 zł za sam komp, 1500 na monitor i 300 na klawiaturę. Ale że sytuacja z podzespołami jest jaka jest, to w międzyczasie znalazłem ofertę tego laptopa https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/notebook-acer-ph315-53-nh-qatep-002-i7-10750h-16gb-1tssd-rtx3070-15-6-w10?utm_source=wp4DD09Vpai&utm_content=415072&utm_campaign=2021-05&utm_term=Laptopy&utm_medium=cpc, przeceniony z 8700 zł na 7500, czyli akurat mniej więcej tyle ile bym wydał na potencjalną stacjonarkę w normalnych czasach. Dałem się porwać ofercie, ale teraz nagle naszły mnie wątpliwości i zastanawiam się czy może nie popełniłem błędu i się zbyt nie pośpieszyłem. Także żeby zracjonalizować sobie wybór postanowiłem zasięgnąć rady. Jak sądzicie, to dobry wybór, czy jednak przepłaciłem? Edytowane 1 Czerwca 2021 przez Manieon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iSkul Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2021 Prawdę mówiąc to laptop moim zdaniem teraz jest dobrym rozwiązaniem. W tym modelu wszystko wydaje się spoko, problem tylko z prockiem. Mógłby być i7-10850H. Reszta wygląda naprawdę okej i bez problemu laptop powinien sobie radzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2021 Laptop, to jedyny słuszny wybór, kiedy chcesz mieć dobrą kartę graficzną. Heliosy w porównaniu z Nitro, są ok. Jest też Tuf Dash na promocji, ale niestety ma 4 rdzeniową i7, więc ten linkowany przez ciebie Acer, wypada mega korzystnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...