tyr83 Opublikowano 3 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2021 (edytowane) Cyberpunk nie ma kiepskiej optymazacji, przechodzac go narobilem chyba ponad 100 screenshotow pod takim wrazeniem grafiki bylem, gdzie w wiekszosci gier zrobie moze 10-20 screenow, do tego pamietaj, ze gra renderuje ogromne obszary, a nie mala zamknieta lokacje jak wiekszosc innych tytulow 😉 Roznice w obciazeniu gpu i cpu sa raczej normalne i zaleza od lokacji, niektore bardziej dojada cpu. Edytowane 3 Czerwca 2021 przez tyr83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 Też macie tak że jak gra jest dłuższy czas w menu to obraz zaczyna migotać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2021 W dniu 3.06.2021 o 11:37, Astec napisał: Można to jakoś naprawić? Mi się osobiście wydaje że albo brakuje Ci RAMu albo pamięci na Grafie. Jak wychodzisz do menu następuje wyczyszczenie i działa to lepiej. Nie mniej jednak, sprowadza się to do tego że potrzebujesz upgradu kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2022 (edytowane) Siema. Za gwarno tutaj nie jest, ale jedna rzecz z ustawień mnie irytuje, więc nabazgram. Mianowicie w FPSach jestem nauczony celować poprzez kliknięcie i ponowne kliknięcie a nie przez trzymanie PPM. Nie umiem tak grać, a to pierwsza gra, w której nie widzę nigdzie opcji przełączenia tego. Ktoś sobie z tym poradził, czy wszyscy trzymają PPM podczas strzelania? Pzdr. Edytowane 31 Stycznia 2022 przez SzczYpior_n1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astec Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2022 Witajcie, jak u Was spisuje się Ryzen 5 5600/5600X w tym tytule? U mnie niestety występują dropy FPS poniżej wartości odświeżania monitora i to w 1080p na ustawieniach średnich. Często się to zdarza i jest wyraźnie wyczuwalne. Oglądałem wiele filmików na YT i nie znalazłem podobnych zachowań. W momencie tych dropów użycie CPU szybuje powyżej 85%, a użycie GPU spada do wartości 50-60%. Dodam że dzieje się to też w najniższej rozdzielczości jaką można ustawić, co może zwiastować, że procesor nie wyrabia. Macie podobnie, czy to może kwestia jakieś aktualizacji itd. Możecie się wypowiedzieć jak to jest u Was na podobnych wydajnościowo CPU tj. 11600K/10700K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satek Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2022 Może to problem tzw stutteringiem? https://www.pcmag.com/news/amd-to-fix-ftpm-stuttering-issues-on-ryzen-cpus-but-patch-is-2-months-out#:~:text=AMD has confirmed that some,in a new support document. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2022 A sprawdzałeś czy czasem procek nie zrzuca taktowania na niższe? W niektórych grach pomaga ustawienie na sztywno taktowania/napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astec Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2022 12 minut temu, bamboocha napisał: A sprawdzałeś czy czasem procek nie zrzuca taktowania na niższe? W niektórych grach pomaga ustawienie na sztywno taktowania/napięcia. Nie zrzuca, średnio jest 4450-4500 Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2022 Ja mam Intela, ale nie widziałem problemów. i9 10gen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2022 Takie objawy miałem na 3600X. Przy 5600X jest wyraźnie lepiej, ale w sumie mało grałem w tego gniota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astec Opublikowano 12 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2022 Żeby było ciekawiej to dropy mieszczą się w przedziale 60-75 FPS. Więc prawdopodobnie grając w 60 Hz nie było by żadnych spadków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cks Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2022 Cześć, Mam problem z Cyberpunkiem: mianowicie gra generuje po zainstalowaniu ostatniej aktualizacji 1.6 coś w okolicach 29-36 klatek różnie. Nie wiem co się dzieje, dawno nie grałem też w tę grę, ale coś mnie ostatnio podkusiło żeby odpalić, a tu taki zonk. Karta dziwnie się zachowuje: taktowanie skacze od 300 do 2000 co chwilę jakby miała jakąś awarię. Temperatura karty w okolicach 52 stopni, temperatura procka w grze 55 stopni. Gra się zachowuje tak jakby nie dała się rozbujać karcie. W innych grach wszystko normalnie. CoD MW 2019 - stałe 165 klatek, zegary stabilne. Ktoś miał podobny problem? Ustawienia gry ultra bez RT. Komp: 5800X 6900XT Red Devil Ultimate 2x8GB RAM 3600MHz Win 10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cks Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2022 DDU faktycznie coś jeszcze znalazł ze starej karty - RTX 2070 i usunął. Ale jak gra źle chodziła tak chodzi. Spróbuje jeszcze naprawić grę z poziomu GOGa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia W końcu zabrałem się za Cyberpunka ale jest problem bo losowo wywala mi się gra z komunikatem że "Cyberpunk 2077 wypłaszczył się". Nowy system, świeże stery, ustawienia grafy moje i dobrane przez GF Experience. Uruchomiony jako admin. Gra z GoGu. Użycie pamięci na karcie ~10-10,5GB, ramu 12-13GB. Już nie mam pomysłów. Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia Wypłaszczanie gry może powodować za wysokie OC RAM/CPU/GPU. Spróbuj przywrócić fabryczne ustawienia tych komponentów, może trafisz na winnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia (edytowane) Bez OC to samo. Znalazłem taki w miarę świeży filmik zobaczymy czy pomoże edyta: nie działa Edytowane 10 Kwietnia przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia Co nie działa ? Karta nie przegrzewa się ? Wcześniej na radku też się wysypywał CP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia (edytowane) Na radku nie grałem. Nic się nie przegrzewa karta max 75* tak samo cpu. Teraz podziałał prawie godzinę. Nie czaję... edyta: Kliknąłem naprawianie / sprawdzanie spójności w gogu i pobiera 46GB... "Naprawiłem" Visual C++ w panelu sterowania bo taką też poradę widziałem. Pobierze się to dalej będę testował edyta 2: i uj dalej to samo tyle że tym razem 2h podziałał ehh ręce opadają Edytowane 10 Kwietnia przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bambinopierdzino Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia Witam, mam pytanie czy ustawienie graficzne RT Overdrive to to samo co ustawienie Parh tracing ale z ustawień własnych ? A jak nie to samo to czy lepiej grać na Path tracing i dlss jakość czy RT Overdrive na zrównoważonym dlss? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 10 Grudnia Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia Nadal dłubią 😄 https://www.purepc.pl/cyberpunk-2077-cd-projekt-niespodziewanie-wprowadza-aktualizacje-2-2-kosmetyczne-dodatki-i-nowe-samochody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 10 Grudnia Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia Coś miało wyjść bo to 4 lata teraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...