rdaneel Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2021 (edytowane) W dniu 7.06.2021 o 13:47, czoko004 napisał(a): Widzę zdecydowane rozdarcie pomiędzy Intelem i AMD (fankluby). Czyli większość rekomenduje AMD? Trochę przywykłem już do niebieskich.... Rozwiń - to nie fankluby a bardziej interpretacja tego co ma się przed nosem; - od dziesieciu lat wiszę na Intelu więc mogę powiedzieć to samo edit: tylko mój procesor pobiera w porywach z 80W a nie 250...; cytat: " I tu wracamy do wielkiej niewiadomej p.t. twoje similarimages - wypadałoby się zorientować czy to bardziej siedzi na wydajności pojedynczego wątku (i wtedy AMD) czy na wielu rdzeniach (i wtedy intel ma JAKIKOLWIEK sens)." [W kontekście wyboru 5600x vs 10600kf. ] Edytowane 7 Czerwca 2021 przez rdaneel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czoko004 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2021 Nie wiem jak pomocne to będzie, ale daję wyniki z monitora zasobów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rdaneel Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2021 W dniu 7.06.2021 o 17:45, czoko004 napisał(a): Nie wiem jak pomocne to będzie, ale daję wyniki z monitora zasobów Rozwiń Mi też niewiele to mówi: - możesz ustawić przydzielenie jednego rdzenia do simimage w mendżerze zadań > powinno odpowiedzieć na pytanie ile rdzeni to obsługuje, pomoże też PPM na wykres procesora Zmień grafikę > procesory logiczne; - sprawdzasz te pliki na dysku USB? - ja pisałem że już i tak domyślnie założyliśmy że to sprawdzenie przebiega na dysku SSD? - a o jakich czasach w ogóle mówimy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czoko004 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2021 (edytowane) Co sądzicie o tym? Edytowane 8 Czerwca 2021 przez czoko004 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viorinek Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2021 Jak 5800X za drogi (bo jest) - to czemu nie 3800X? W zasadzie porównywalny z 11700F - i wydajnością i ceną. (mało testów narazie, ale wygląda, że tak gdzieś ląduje) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czoko004 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2021 2 screen brz limitowania procka 3 screen z ustawioną koligacją na 1 core Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2021 (edytowane) Odpaliłem tą starą apkę (w sumie się przydała 😄 ). U mnie ciśnie 11 z 12 wątków, nie wiem czy zostawia jeden w razie w ale 11 jest obciążonych w 100% a jeden odłożony i przetrzepanie katalogu z 25 giga zdjęć zajęło jej niecałą minutę razem z usuwaniem zdjęć czyli klikaniem które zostawić. Nie wiem ile tych fotek przetrzepujesz ale sprawne 6 jajek nawet się nie zagrzeje. Taki 10600k/11600k czy ryśek 5600x myślę że wystarczy Edytowane 9 Czerwca 2021 przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czoko004 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2021 W dniu 9.06.2021 o 18:10, bamboocha napisał(a): Odpaliłem tą starą apkę (w sumie się przydała 😄 ). U mnie ciśnie 11 z 12 wątków, nie wiem czy zostawia jeden w razie w ale 11 jest obciążonych w 100% a jeden odłożony i przetrzepanie katalogu z 25 giga zdjęć zajęło jej niecałą minutę razem z usuwaniem zdjęć czyli klikaniem które zostawić. Nie wiem ile tych fotek przetrzepujesz ale sprawne 6 jajek nawet się nie zagrzeje. Taki 10600k/11600k czy ryśek 5600x myślę że wystarczy Rozwiń ja średnio sprawdzam 2-3 miliony zdjęć na cykl, mam opcję na 10700k w rozsądnej cenie, więc prawdopodobnie go wezmę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...