fliperpl Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2021 (edytowane) Witam. Z racji sytuacji na rynku z GPU chciałbym przejść na laptopa. Moje wymagania : Laptop okolice 6500zł. Wielkość i waga nie ma znaczenia - ale czym większy tym lepszy Matryca monitora możliwe jak najlepsza, co najmniej 144hz -> Ma służyć jako stacjonarny do gier, na matrycy monitora będę grał. Non stop podpięty do prądu. Prawdopodobnie będzie siedział na uchwycie z wpiętymi peryferiami więc jakość klawiatury czy touchpada nie gra roli. Przyzwoite głośniki by się przydały - ale to nie wymóg. Oglądanie filmów i seriali, do muzyki mam słuchawki z bt aptx Wymagam trwałości i rozsądnej głośności laptopa pod obciążeniem Będzie do niego wpięty drugi monitor po HDMI 144hz 1080p Możliwe jak najwydajniejszy do gier sieciowych. Od czasu do czasu odpalę forze horizon 4 lub 5 jak wyjdzie - ale tam cudów nie oczekuję - myślę, że każdy config w tej cenie da radę tak jak będę oczekiwał Możliwe jak najpłynniejszy obraz przy spadkach fps (szybka matryca z gsynciem - o ile dobrze rozumiem, chyba że w laptopach są inne tricki) Windows nie potrzebny, ale mile widziany Laptopa będę brał na raty, więc jak się okaże że na przykład za 500zł więcej dostanę zauważalnie lepszą konstrukcję to również wchodzi w gre. Edytowane 8 Czerwca 2021 przez fliperpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2021 Przy aktualnych cenach Lenovo Legion 5-15 Ryzen 7/16GB/512 RTX3060 120Hz Tym bardziej z TGP 130W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 Jeśli bierzesz kompa na raty, to może rozważysz opcję Legiona z RTX 3070? Też ma 130W TGP i jest w przedsprzedaży. https://www.x-kom.pl/p/640187-notebook-laptop-156-lenovo-legion-5-15-ryzen-7-16gb-512-rtx3070-165hz.html Obawiam się, że ten model mega szybko zejdzie, więc później może być problem z dostępnością. Lenovo dość mocno wjechało w nowe RTXy ze swoimi Legionami. Plus, pamiętaj, że masz wątek z kodami rabatowymi, a zawsze to jakiś grosz zaoszczędzisz. Ja, jak kupowałem kompa za niecałą 7k, to dostałem chyba 2 stówki 😄 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2021 Nie wiem, czy opłaca się dopłacać do RTX3070. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fliperpl Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 panowie małe zmiany Do 10.000zł Na 5 lat Zależy mi na trwałości i wydajności przy grach online - tudzież mocny CPU PO recenzjach wybrałem tego : https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/asus-laptop-g713-17-r9-16gb-512ssd-3070-w10.bhtml Będzie dobry wybór? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ananas Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 Wydaje się, że nie powinieneś mieć problemów. Sprawdzić się powinien też Aorus od Gigabyte na i7 https://www.x-kom.pl/p/620959-notebook-laptop-173-gigabyte-aorus-17g-i7-10870h-32gb-512-win10-rtx3070q.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airhip Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2021 A jaki na dzień dzisiejszy laptop do gier 6500zł max polecicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...