boleklolek100 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 windows 10 aktualizacja systemu dochodzi do 97% czasem 98% i zacina się kółko dalej nie ładuje, zostawiałem laptopa nawet na 20 godzin i nic. większość porad w internecie ogranicza się do aktualizacji windows update, do działania na pulpicie komputera, u mnie jest to aktualizacja systemu i nie mogę nawet wejść do pulpitu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 Spróbuj zrestartować usługę WU ( Start > Uruchom albo Skrót Win+R > services.msc , usługa Windows Update ) ew. ją włączyć jak jest kompletnie wyłączona albo w trybie ręcznym . Sprawdź status usług zależnych - Zdalne wywoływanie procedur ( RPC ) oraz Program mapowania punktów końcowych wywołań RPC i Program uruchamiający proces serwera DCOM , co prawda od tych 2 ostatnich WU nie jest zależy ale zależne od nich jest RPC . Powinny działać w trybie automatycznym , jak ustawione są na ręcznie to je uruchom lub zmień ich sposób działania z ręcznego na automatyczny . Ten link też ci może pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 Skoro nie może wejść nawet do pulpitu, to na nic. Trzeba włożyć płytkę z windowsem do napędu, odpalić kompa i wybrać zamiast instaluj windowsa, to napraw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...