Skocz do zawartości
L0rdm

Setup dla MB Pro 16' do 4000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, 
przymierzam się do stworzenia setupu dla swojego MB Pro 16' (2019). Obecnie mam piecyk z Windowsem, podpięty pod dwa monitory iiyama na gazowych uchwytach, ale z samych monitorów sam nie jestem zadowolony i jako, że większość swojej pracy przeniosłem na MB, głównie ze względu na wyjazdy i ogólną konieczność mobilności. Nie widzę więc sensu w trzymaniu PC którego odpalę może dwa razy w tygodniu. Stąd stwierdziłem, że fajnie byłoby wpinać go w domu w stacje dokującą i mieć problem z głowy. 

Czego potrzebuje? 
- monitora, minimum 34 cale ze względu na obszar roboczy z dobrym pokryciem i odwzorowaniem, 
- klawiatury, myślałem nad MX Keys,
- głośników, ale nie za specjalnie wyszukanych, bo rzadko będę z nich korzystał, 
- przede wszystkim dobrego huba/stacji dokującej do MB, który będzie w pełni kompatybilny z monitorem i laptopem, nie mam szczególnych wytycznych do do portów (fajnie, jakby miał ze 2x USB 3.0, nie potrzebuje czytnika kart pamięci),
- myślałem też o lampie poziomej nad monitor 

Mam MX Mastera i podkładkę, także to odpada. Fajnie jakby udało się zamknąć z czymś sensownym poniżej 4k. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi