KAZ Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 co może być przyczyną restartów kompa podczas tego testu (3 test high detal)dodam że objaw jest taki jakbym wcisną reset działo się tak po podkręceniu na 166x11 jak i 133x11 temp nie przekraczała 43 C karta była wtedy max podkręcona 360/490 timingi cl2-2-2-6 zasilacz fortron 300 W czy możliwe że zabezpieczenia przeciwzwarciowe zasilacza są źle ustawione - jak to sprawdzić(ale to chyba nie to bo jak takie zabezpieczenie zadziała to żeby ponownie się włączył zasilacz to trzeba go chyba odłączyć na chwile od zasilania- tak mi się wydaje) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 hmmm odkrec karte i sprawdz czy bedzie dzialac jak nie pomoze sprobuj podniesc napiecia dla pamiatek albo zmniejsz timingi :P :P pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DVDripper Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Albo zmien kompa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 zasilka nie wydala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 sprobuj na innej zasilce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZ Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 ale zasilacz trzyma napięcia w normie IDLE 12V=12,03 5V=4,95V 3,3=3,3V stres(prime95) 12V=12,05V 5V=4,93V 3,3=3,28V na poprzednim megabajcie miałem zamiast 3,3V -2,98V pozostałe napięcia też nie powalały 12V=12,5V a 5V = 4,8V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Miałem identyczny problem. Co dziwniejsze to samo działo się jak wróciłem do standardowych ustawień. Komp był TYLKO 1,6+@1,7 karta @275/255. Przeinstalowałem 3dmarka i o dziwo chodziło jak złoto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postal1 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 jeśli zwecha 3dmarka i restart to stawiam na zbyt przetaktowany GPU grafy ! zmniejsz o 10Mhz > restart kompa > test 3dmark ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZ Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 narazie działa na fsb 180x11 i karcie ustawionej na 360/490 przykleiłem na pamieci ram radiator i podniosłem napięcie - zapuszcze mu kilkanaście testów i sprawdze czy jest stabilny co do przetaktowania CPU to nie sądze żeby od tego restartował się komp bo jak ustawie 370 to powoduje to tylko zwis kompa a nie restart ale głowy za to bym nie dał to tylko moje domysły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 z moich doswiadczen wiem, ze restart w 3dmarku to nie wina gpu. na moim gf3ti 200 jak przekrece jadro to sie zatrzymuje mark na jakies 15 sek i za chwile znowu idzie. Stawiam na pamieci...... Mozliwe, ze memorki maja za agresywne timingi, windows daje BSOD-a , ale jako ze jest opcja "restartuj przy bluscreenie" to masz od razu restart. Proponuje na moj komputer kliknac properties ->advanced->startup and recovery -> tam jestr opcja automatically restart. Jak to zrobisz to rebootnij winde i lec 3dmarka.... jesli to byla wina BSOD-a i automatycznego restartu to teraz bedziesz widzial bluescreena i bedziesz mogl na tej podstawie skumac o co chodzi (cos tam less or equal ->to napewno wina pamiatek, sam juz ten komunikat mialem 100 razy przy przekreconych memorkach... ) Good Luck! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZ Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 z moich doswiadczen wiem, ze restart w 3dmarku to nie wina gpu. na moim gf3ti 200 jak przekrece jadro to sie zatrzymuje mark na jakies 15 sek i za chwile znowu idzie. Stawiam na pamieci...... Mozliwe, ze memorki maja za agresywne timingi, windows daje BSOD-a , ale jako ze jest opcja "restartuj przy bluscreenie" to masz od razu restart. Proponuje na moj komputer kliknac properties ->advanced->startup and recovery -> tam jestr opcja automatically restart. Jak to zrobisz to rebootnij winde i lec 3dmarka.... jesli to byla wina BSOD-a i automatycznego restartu to teraz bedziesz widzial bluescreena i bedziesz mogl na tej podstawie skumac o co chodzi (cos tam less or equal ->to napewno wina pamiatek, sam juz ten komunikat mialem 100 razy przy przekreconych memorkach... ) Good Luck! te ustawienia to mam szukać w windowsie czy w biosie bo jak klikam mój komputer to nie moge tam znaleźć nic co przypomina "properties" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...