Jabar83 Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 (edytowane) Witam otóż dzisiaj sobie podpiąłem internet Vectry i jest problem np. z Siecią torrent. Nie łączy z żadnym trackerem. Próbowałem na różnych klientach i urządzeniach (laptop,telefon) i nie łączy w ogóle z trackerem. Nie mogę wejść w ustawienia routera i przekierować porty. Router jest w trybie Bridge. Infolinia nie pomaga tłumacząc ze nie blokują portów. Może inny router ? Ale jaki? Edytowane 19 Czerwca 2021 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 Jak masz w bridge ich modem to nic nie blokuja. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 Porty są zamknięte bo sprawdzałem. Jaki więc modem/router ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 Porty są zamknie te przez cg-nat. Włącz upnp na routerze powinno pomóc jak druga strona jest skonfigurowana czyli vectraWysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 Nie mam dostępu do routera Zadne znane hasło nie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 Ale @Devil Ty masz ich modem w trybie bridge czy nie? Jeżeli nie a masz swoj router to wchodzisz przez boka i tam masz opcje bridge. Po 5 minutach od zaakceptowania wylaczasz modem podpinasz swoj router do 1 -go portu wlaczas modem i router. Modem pobierze nowe ustawienia przez protokół tr-69 i wtedy logujesz sie do swojego routera i tam wszystko ustawiasz - z tym, że jak znam Vectre to mają cg-nat ale torrenty beda działać - przekierowanie portów tylko poprzez upnp (wlacz na routerze) w innym przypadku nie. Jest płatna opcja dodatkowa za stały adres chyba 10 ziko na miesiac i polecam ja brać, bo inaczej żadnego portu nie przekierujesz. UPs... Pomyliło mi się z MM. Jak zrobisz bridge przez boka to dostaniesz zew. adres ip ale nie stały w teorii ale stały 😄 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 Torrenty nie działąją. Routera drugiego nie mam. Mam tylko modem od Vectry. Bridge ustawiony ale to nic nie zminia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 Masz już zewn ip 37.x.x.x czyli masz ok. Nie masz jakiego badziewia pod reka tplinka czy cos? Wyłacz na chwile antywira i inne zabezpieczenia win na chwilę!!!! i zobacz czy ci ruszy jak ruszy to odezwij się zrobimy przekierowania na windzie. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 Już ruszyło. Zrestowałem modem i pomogło. 55 MB/s ten linux. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 Pamiętaj, że bez routera swojego masz tylko max 2 ipki w trybie bridge więc albo router jakis sobie skombinujesz albo wylacz bridge 😄 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 Jaki polecasz. Byle nie za drogi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 Asus RT-AC58U V3, TP-Link Archer AX10 lub D-Link DIR-853 - tanie i dobre dla neta 600 Mbita 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 Poproszę o te przekierowanie portu na Windowsie. Konkretnie to 8921 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2021 W terminalu windows jako admin: netsh interface portproxy add v4tov4 listenport=8921 listenaddress=ip routera connectport=8921 connectaddress=ip kompa Sry ale nie bylo mnie na forum przez tydzien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...