Skocz do zawartości
Nessay

przesiadka na nowy dysk

Rekomendowane odpowiedzi

witam tak sie ostatnio zastanawiam.

bo mam dysk Basie 40gb 7200 obr, 0 bad sectorów

w sumie dysk ok, ale czy nie pora przejść na coś nowszego?

czy wogólem warto? jaki będzie wzrost wydajności o oile wogóle będzie?

i czy barracuda.7. 7200 jest pod serial ata? bo widze samo ata 100

120GB Seagate Barracuda 7200.7 (7200, 2MB, ATA100)

120GB Caviar WD1200JB (7200/8MB/ATA100) - tu tak samo ja chcem serial ata, ale znowu nie wiem czy warto wydawac kase na dysk co radzicie?

kasy narazie mało chcem grafe wymienić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radzicie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Maxtora 80 gb serial ata czy Wd 80 gb serial ata? 

i czy chłodzenie dysku warto zakładać? i czy temperatura moze dysk "wykończyć"

Ja bym wzial Maxtorka bezapelacyjnie :) A jezeli chodzi o temperaturke to jest zasada: jezeli bedziesz ostro podkrecal magistrala, a nie masz dzielnika to zainstaluj chlodzenie, a jak ne bedziesz podkrecal kompa to nie instaluj chlodzenia :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radzicie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Maxtora 80 gb serial ata czy Wd 80 gb serial ata?  

Ja bym wzial Maxtorka bezapelacyjnie :) A jezeli chodzi o temperaturke to jest zasada: jezeli bedziesz ostro podkrecal magistrala, a nie masz dzielnika to zainstaluj chlodzenie, a jak ne bedziesz podkrecal kompa to nie instaluj chlodzenia :wink:

hm..... a tego nie rozumiem ? nie miam dzielnika PCI ? czyli tak jak ma nForce2 pci33mhz wiec dlaczego chlodzenie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm..... a tego nie rozumiem ? nie miam dzielnika PCI ? czyli tak jak ma nForce2 pci33mhz wiec dlaczego chlodzenie ?
To nie rób :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra dysk mi sie grzeje to fakt ale wszuystkie wd sie grzeja ;) a jakiechlodzenie obpucz wc by sie nadało ? moze ten nowy zalman na hdd ?

A moze taniutki SPire Flow Cooler. mam od pol roku i Basia IV ma 34C max, a miewala grubo ponad 45C :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...