Nessay Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 witam tak sie ostatnio zastanawiam. bo mam dysk Basie 40gb 7200 obr, 0 bad sectorów w sumie dysk ok, ale czy nie pora przejść na coś nowszego? czy wogólem warto? jaki będzie wzrost wydajności o oile wogóle będzie? i czy barracuda.7. 7200 jest pod serial ata? bo widze samo ata 100 120GB Seagate Barracuda 7200.7 (7200, 2MB, ATA100) 120GB Caviar WD1200JB (7200/8MB/ATA100) - tu tak samo ja chcem serial ata, ale znowu nie wiem czy warto wydawac kase na dysk co radzicie? kasy narazie mało chcem grafe wymienić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 jak ci brakuje miejsca to przesiadka - a jak nie to po co??? jakis tam skok bedzie ale znowu bez przesady :) to nie bedzie zmaian jak z syrenki na merola Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Dokładnie, jeśli brak ci miejsca to zmieniaj, jeśli jednak mieścisz się na tym co masz - nie ma sensu. Oba wymienianie przez ciebie dyski są też w SATA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 radzicie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Maxtora 80 gb serial ata czy Wd 80 gb serial ata? i czy chłodzenie dysku warto zakładać? i czy temperatura moze dysk "wykończyć" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 radzicie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Maxtora 80 gb serial ata czy Wd 80 gb serial ata? i czy chłodzenie dysku warto zakładać? i czy temperatura moze dysk "wykończyć" Ja bym wzial Maxtorka bezapelacyjnie :) A jezeli chodzi o temperaturke to jest zasada: jezeli bedziesz ostro podkrecal magistrala, a nie masz dzielnika to zainstaluj chlodzenie, a jak ne bedziesz podkrecal kompa to nie instaluj chlodzenia :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 nawet jak nie bendziesz krecił to załoz chłodzenie na hdd bo moze sie wykonczyc przy duzej temeraturze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Zawsze lepiej jak jest chłodniej :) A Maxtor bedze ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 radzicie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Maxtora 80 gb serial ata czy Wd 80 gb serial ata? i czy chłodzenie dysku warto zakładać? i czy temperatura moze dysk "wykończyć" Ja bym wzial Maxtorka bezapelacyjnie :) A jezeli chodzi o temperaturke to jest zasada: jezeli bedziesz ostro podkrecal magistrala, a nie masz dzielnika to zainstaluj chlodzenie, a jak ne bedziesz podkrecal kompa to nie instaluj chlodzenia :wink: hm..... a tego nie rozumiem ? nie miam dzielnika PCI ? czyli tak jak ma nForce2 pci33mhz wiec dlaczego chlodzenie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 radzicie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Maxtora 80 gb serial ata czy Wd 80 gb serial ata? i czy chłodzenie dysku warto zakładać? i czy temperatura moze dysk "wykończyć" Ja bym wzial Maxtorka bezapelacyjnie :) A jezeli chodzi o temperaturke to jest zasada: jezeli bedziesz ostro podkrecal magistrala, a nie masz dzielnika to zainstaluj chlodzenie, a jak ne bedziesz podkrecal kompa to nie instaluj chlodzenia :wink: hm..... a tego nie rozumiem ? nie miam dzielnika PCI ? czyli tak jak ma nForce2 pci33mhz wiec dlaczego chlodzenie ?To nie rób :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 dobra dysk mi sie grzeje to fakt ale wszuystkie wd sie grzeja ;) a jakiechlodzenie obpucz wc by sie nadało ? moze ten nowy zalman na hdd ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 dobra dysk mi sie grzeje to fakt ale wszuystkie wd sie grzeja ;) a jakiechlodzenie obpucz wc by sie nadało ? moze ten nowy zalman na hdd ?A moze taniutki SPire Flow Cooler. mam od pol roku i Basia IV ma 34C max, a miewala grubo ponad 45C :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 a gdzie go zapodales ? z przodu obudowu zeby wiala z przodu hdd ? czy jakos odd dołu ? mozej jakis zdj i link do qlerka ? jak mozesz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 no ja mam WD i wentyl na 7V w standardowym miejscu na chlodzenie hdd w chieftecu wlozony i w zupelnosci wystarcza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 mi moj sie cos wali i oddaje go do servisu moze przez to ze sie grzeje :/ kupuje sobie 120gb ;) i sprawie jakies chlodzenie na 100% ! :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...