sensodynee Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 (edytowane) Siema! Sytuacja wygląda tak że: zrobiłem format, tworząc nowe partycje, już na GPT, nie MBR, druga partycja nie chciała mi się utworzyć w zarządzaniu dyskami, jednak w końcu się udało zmniejszając chyba o 6 gb partycję, nie wiem z jakich powodów ale tak wyczytałem i tak zadziałało. Mam nowego PC, sterowniki miałem wgrane, w dxdiag Directx 12, Framework 4.8 niby działa, aż nadeszła chwila chęci instalacji GTA V na EpicGames. Przed formatem Control mi działał, tutaj wyskakiwał błąd 0xc000007b, momentami też VCRUNTIME140_1.dll, jednak teraz z powrotem 0xc000007b (chyba coś dodałem zalecanego do System32 związanego z runtime i nie było to dxinput). Próbowałem chyba prawie wszystkich opcji jakie polecają na necie, od deinstalacji, instalacji od nowa Directx Web Installer, do C++, do All in one zestawu wszystkich C++ i całego rynsztunku, przez deinstalację EpicGames, z 7 razy gry, uruchamianiu jako administrator. Nie wiem co już robić, czy warto robić formata? Pierwszy raz instalowałem też windę z pendrive'a z obrazu utworzonego z poprzedniego systemu, w sensie z obecnego W10 który tam był. Nie wiem co robić, jeśli ktoś wie to proszę o pomoc. Pozdro 😄 Edytowane 24 Czerwca 2021 przez sensodynee Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rdaneel Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 42 minuty temu, sensodynee napisał: Przed formatem Control mi działał, tutaj wyskakiwał błąd 0xc000007b, momentami też VCRUNTIME140_1.dll, jednak teraz z powrotem 0xc000007b (chyba coś dodałem zalecanego do System32 związanego z runtime i nie było to dxinput). The Vcruntime140_1. dll file which is more commonly known as Microsoft® C Runtime Library is somewhat related to the Microsoft® Visual Studio® 2015 Więc raczej ew. odinstalować od najnowyszych 2019 "w dół" do 2015 włącznie. Kojarzę tez że miałem poważny problem z instalacją przez klienta Epic który "niby się zaktualizował" a tak naprawdę nie bardzo i komp wywalał się na próbie aktualizacji/instalacji gry z Epic. Czyli też ew. unisnall i ściągnięcie najnowszej wersji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensodynee Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 @rdaneel odinstalowałem wszystkie C++ i niestety nic, zainstalowałem 2015, 2015-2019, restart i nic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rdaneel Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 22 minuty temu, sensodynee napisał: @rdaneel odinstalowałem wszystkie C++ i niestety nic, zainstalowałem 2015, 2015-2019, restart i nic odinstaluj GTA V, odinstaluj C++ i dalej drogi dwie: - albo sam zainstaluj C++ 2015/2019 i potem GTA V > - albo zainstaluj GTA V, powinien sam doinstalować sobie czego mu brakuje [tak trochę naiwnie]. A co z klientem Epica? sprawdzałeś czy jest aktualny? Stawiam na to że samodzielne dorzucanie czegoś do System32 nie pomoże a zaszkodzić może dużo (o ile nie wiesz co robisz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensodynee Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2021 format pomógł, ale dzięki za pomoc! temat do zamknięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...