guliwer23 Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Witam kupiłem r 9100 i mam problem z odswierzaniem monitora caly czas jest ustawione na 60 Hz brak zakladki do jej zmiany i nic nie da sie zrobic nawet powerstrip nie podziałało zainstalowalem orginalne sterowniki od monitora i nic jestem bezradny czy mato zwiazek z wyjsciem tv prosze o pomoc bo przy tym odswierzaniu oslepne pozdrawiam guliwer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 jak miales wczesniej karte inna to najpiewr wywal inne stery (detonator destryyer'em na przyklad) i dopiero instaluj graty do radka - albo reinstal windy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Witam kupiłem r 9100 i mam problem z odswierzaniem monitora caly czas jest ustawione na 60 Hz brak zakladki do jej zmiany i nic nie da sie zrobic nawet powerstrip nie podziałało zainstalowalem orginalne sterowniki od monitora i nic jestem bezradny czy mato zwiazek z wyjsciem tv prosze o pomoc bo przy tym odswierzaniu oslepne pozdrawiam guliwerZmina jest w zakładce monitor,jak się nie da to w zakładce ekrany wyłącz tv i na pewno pójdzie. Miałem chyba ze trzy różne radki 9100 i w każdym trzeba włożyć trochę czasu w poprawne ustaienie sterów,najlepsze do tej karty wg mnie to Cat 3.2, tobie też je polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 ja wczoraj zakupilem R9100 64MB 128bit. wywalilem stery nvidii, ale niesttey nie udalo sie wszystkich :( jak instalowalem radka to najpierw mi pokazalo komunikat, ze nie moze utworzyc jakiegos tam folderu, ale to jeszcze zniose natomiast w trakcie startu komp zawsze mi pokazuje, ze znajduje cos na PCI (mimo, ze karta juz dobrze zainstalowana) i kaze mi wlozyc plyte z pfilami monitora (LG795ft+) wkladam plyte , cos tam pogrzebie i dalej komunikat, ze nie rozpoznal nic ;-/ dobrze, ze jestem przed zmiana HDD (czeka nowy na polce) i robie reinstal systemu+ zmiana BIOSU na aktualny :) pozdro Jogi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 ja wczoraj zakupilem R9100 64MB 128bit. wywalilem stery nvidii, ale niesttey nie udalo sie wszystkich :( jak instalowalem radka to najpierw mi pokazalo komunikat, ze nie moze utworzyc jakiegos tam folderu, ale to jeszcze zniose natomiast w trakcie startu komp zawsze mi pokazuje, ze znajduje cos na PCI (mimo, ze karta juz dobrze zainstalowana) i kaze mi wlozyc plyte z pfilami monitora (LG795ft+) wkladam plyte , cos tam pogrzebie i dalej komunikat, ze nie rozpoznal nic ;-/ dobrze, ze jestem przed zmiana HDD (czeka nowy na polce) i robie reinstal systemu+ zmiana BIOSU na aktualny :) pozdro Jogi Stery Nvidii są tak wredne :evil: że normalnie ich nie odinstalujesz w całości, jest do tego specjalny progs NVidia destroyer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guliwer23 Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 juz zainstalowale mna nowo wind zainstalowalem sterowniki do monitora i zakladka monitor wskazuje 75 Hz ale sam monitor wsakzuje nadal 60 Hz ludzie co jest grne helpp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 juz zainstalowale mna nowo wind zainstalowalem sterowniki do monitora i zakladka monitor wskazuje 75 Hz ale sam monitor wsakzuje nadal 60 Hz ludzie co jest grne helppNapisz o problemie troche więcej. Bardzo ważne jest czy masz podłączony kabel do tv, jak tak to go odłącz i sprubój jeszcze raz. W ogóle wyłącz w zakładce ekrany TV bo jak są dwa monitory( przy nieprawidłowej konig ) to on na obydwu wyświetla to samo czyli 60 HZ bo tv nie może więcej wyświetlić to i na monitorze ustavia tyle. PSJaki masz konfig, monitor, zainstalowałeś stery do monitora bo jak karta nie rozpozna monitora to może ustawić najniższe odświeżanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guliwer23 Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 sprawdzilem razem z zakladka do telewizora najpierw z wlanczonym i faktycznie maks ods. jest 60 Hz ale kiedy to wylanczylem nic sie nie zmienilo nadal na zakladce karta pokazuje odswierzanie 75 HZ ALE!!! monitor w swim wlasnym menu pokazuje ze ods. jest 60 HZ jzu nic nie wei prosze o jakies rady sterowniki sa najnowsze 3.6 windows od nowa zainstalowany help please guliwer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Ustaw w zakładce kolory profil dla twojego monitora i zaznacz jako domyślne i jak wyłączyłeś już telewizor (i najlepiej odłącz kabel) to przeładuj system. Nic innego na razie nie przychodzi mi do głowy. ewent. w zakładce ekrany kliknij na monitor i odzznacz użyj informacji ddc. i wtedy jeszcze raz sprubuj zmienić częstotliewość i nie zapomnij o przeładowaniu systemu. Wieczorem będe w necie to jak nic z tego nie wyjdzie to jeszcze pomyślimy. POWODZENIA :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guliwer23 Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 czy jest mozliwe aby monitor pracowal poprawnie ale wskazywal co innego np pracowac z 75 Hz a wskazywac odswierzaniez zwiazane z telewizja 60 Hz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 czy jest mozliwe aby monitor pracowal poprawnie ale wskazywal co innego np pracowac z 75 Hz a wskazywac odswierzaniez zwiazane z telewizja 60 Hz Jeżeli masz Win 2000/XP to polecam RefreshForce lub program o podobnym działaniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 jeszcze jedno, jak instalowałeś stery i miałeś podłączony telewizor i monitor to może ustawił ci się telewizor jako ekran głowny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guliwer23 Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 nie kiedy instalowalem stery nie mialem podlonczonego telwizora i nawet jeszcze nie mam teraz a odnowa zainstalowalem system i jest to samo podam z sil ........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 ja tez miaelm taki problem tylko ze nie moglem ustawic owyrzej 75hz ,a po moim sposobie monitor chodzi lekko na 100hz . Wiec tak ,wchodzisz na zakladke ekrany naciskasz na napis monitor i ci wyskakuje okno w ktorym odznaczasz "uzyj informacji z DDC" no poprostu to wylanczasz i ci sie ukatywnia zakladka maxsymalne odswierzannie i rozdzielczosc monitora i tam dajesz sobie np 100hz i teraz tylko lecisz do zakladki monitor i ustawiasz sobie odswierzanie .Mnie to pomoglo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guliwer23 Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 super ze to u ciebie dzial ale u mnie nie moge nigdzie znalesc tej zakladki z monitorami nigdzie nie moge tego g....wylanczyc wiec prosze help skoro to jest moj problem please help mam stery 3.6 ale za cholere tego nie moge wylanczyc jeszcze jakas podpowiedz dardzo prosze o pomoc guliwer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 super ze to u ciebie dzial ale u mnie nie moge nigdzie znalesc tej zakladki z monitorami nigdzie nie moge tego g....wylanczyc wiec prosze help skoro to jest moj problem please help mam stery 3.6 ale za cholere tego nie moge wylanczyc jeszcze jakas podpowiedz dardzo prosze o pomoc guliwer zrob tak jak mowi Sangoku pary przycis myszy na pulipit :arrow: wlasciwosci :arrow: ustawienia :arrow: zaawansowane :arrow: ekrany :arrow: minitor :arrow: i ustaw max rozdz 1024x768 i max odsw 100 hz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Powinienes Riva tunerem, albo podobnym programem, na sile "force refresh" zmienic ustawienia odswierzania. U mnie podzialalo, innaczej nie moglbym grac w matrixa bez okularow babci :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 niepotrzebny ci żaden progs , zapodaj stery catalist 3.2 i zrób z tym DDC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guliwer23 Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 mowisz ze w sterach 3.2 bede mogl wlonczyc to odswierzanie bo teraz na prawde za cholere nie moge znales jak to wlonczyc....... sprobujemy zobaczymy thanks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KArpiu Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 A nie lepiej zminić odswieżanie programikiem który sie zwie ati refresh fix . Chwila bólu i po strachu :0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 ja mam 3.6 i jakos mam :wink: .Wchodzisz na wlasciwaosi ekranu :arrow: ustawienia :arrow: zaawansowanie :arrow: ekrany no i dalej monitor i tam odznaczasz dcc dajesz 100hz .Pozniej wchodzisz na zakladke monitor i ustawiasz odswierzanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guliwer23 Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 mam stery 3.6 i nie mam tek zakladki a teraz probowalem zapodac stery 3.2 i jakos nie moge ich wgrac wyskakuje jakis blad i kom sie wiesza na dzisja mam jzu dos jutro sprobuje dalej z tym walczyc dziekuje wszstkim i mam na dzieje ze jutro sie odezwe i ktos mi jeszcz pomoze ...... pozdrawiam guliwer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 U mnie czasem bylo tak..... monitor chodzil czaly czas na 60hz.... mimo ze w ustawianiach bylo na 85..... ale rozkminilem ze driver do monitora jest zly bo pokazywal wyboz od 60 do 180hz :twisted: ..... uparalem sie z tym.... wybro zostal od 60hz do 85 i co ustawilem tak bylo...... a teraz mam stary zrobione w rivatunerze, czyli szczytal info z monitora o najwyzszych odswiezaniach przy danej rozdzielczosci i taki ustawia za kazdym zarem. A po tym zabiegu w wlasciwaosciach ekranu nie moge zmienic odswiezania - jest tylko 1 wartosc - najwyzsza.... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 U mnie czasem bylo tak..... monitor chodzil czaly czas na 60hz.... mimo ze w ustawianiach bylo na 85..... ale rozkminilem ze driver do monitora jest zly bo pokazywal wyboz od 60 do 180hz :twisted: ..... uparalem sie z tym.... wybro zostal od 60hz do 85 i co ustawilem tak bylo...... a teraz mam stary zrobione w rivatunerze, czyli szczytal info z monitora o najwyzszych odswiezaniach przy danej rozdzielczosci i taki ustawia za kazdym zarem. A po tym zabiegu w wlasciwaosciach ekranu nie moge zmienic odswiezania - jest tylko 1 wartosc - najwyzsza.... :DA może byś się nauczył pisać po polsku, bo to co piszesz to nie dość że czyta się bardzo długo to i tak nie można wszystkiego zrozumieć. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Zrób tak, usuń stery wszystkie jakie masz od ati i monitora i zainstaluj ponownie, jak nic to nie da to kliknij właściwości ekranu>ekrany>monitor>odznacz użyj informacji DDC ta zakładka musi być w sterach Dołączam zrzut z pulpitu i zaznaczone na czerwono ważne elementy.[/img][/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 niestety nie mogę dołączyć obrazka z mojego kompa :( a nie mam gdzie go wrzycić, jak chcesz to podaj maila to ci wyśle waży 100 kB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guliwer23 Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 tak dlugo mnenie bylo bo... znowu instalka win i od nowa wsztskiego mam dosyc zainstalowalem 3.6 i wiece juz nie grzebie trzeba cosik wykobinowac z tymi sterami bo mam juz dosyc w ciagu 24 h system instalowalem 4 razy o matko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guliwer23 Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 moj mail to guliwer23@interia.pl a gg 1417928 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 jejku jaki wy macie problem ...ja tez nie moglem przez dlugi czas ustawic wiecej niz 60 hz ale to dlatego ze mialem zmienioy kabel od monitora i mi win nie rozpoznawal ..ale sa 2 metody 1 . zmienic na sile ustawienia w rejestrze .. ( nie podam scizki bo nie pamietam ) ale tzreba poszukac i pozmieniac wartosci na no np. 75hz 2 . mniej bolesna .. poprostu zainstlowac stery omegi i po problemie przy inastalacji ustawic odswiezanie i takie bedzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guliwer23 Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 jakie stery omegi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...