Skocz do zawartości
yotomeczek

Wybór pompki (3 bloczki)

Rekomendowane odpowiedzi

Doradźcie co kupić - pompka ma obsłużyć min. 3 bloczki i nagrzewnicę

Myślę o czymś >1200l/min

Cena - jak najmniej ;) (realnie do 150 - więc nie polecajcie mi Eheima 1250)

Znalazłem coś takiego :

1. AquaClear Power Head 802 za 99PLN (wiem że wiele osób ma taką, nie bardzo wiem jak z głośnością - czytałem że potrafi generować zakłócenia)

2. Project PJP 1501 109PLN tu

3. Hailea HX 6530 125PLN (choć 50W to może za dużo grzania ...) tu

4. Sicce Idra 79PLN tu

5. Weipro VH 2000 119PLN tu

Aktualnie jadę na Aquaszut 600 i jest OK (chociaż siły to ona nie ma - nic już raczej nie podepnę)

Zależy mi na cichej pracy pompki

Mile widziane opinie użytkowników (bo czyste dywagacje mało wnoszą) i inne propozycje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PJP 1501 duża i głosna,Hailea jesze gorsza b.duża i głośna jak traktor.Sicce Idre mam i jestem b.zadowolony jest boardzo mała troszeczke ją słychać i się grzeje ale przy tej wydajnosci coś za coś.Napisałem o pomkach które miałem.Mam trzy bloki a pomke mam zamocowaną elastycznie.Pomke kupowałem w tym samym sklepie co w linku ale odebrałem ją osobiscie w ŁODZI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yotomeczek - mozesz takze dokupic druga pompke aquaszuta i zmontowac dwa obiegi osobno proc i chipset osobno grafa

Raczej nie ;)

Planuję bloczek z 2 wyjściami - czyli jedno na mostek, drugie na grafikę ...

Miałem przez 1 dzień pompkę fontannową polskiej produkcji za 120PLN 2500l/min - ale brzęczy toto niemiłośiernie (oddałem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hailea jesze gorsza b.duża i głośna jak traktor

To mnie załamałes miałem ją sobie kupować a tu d u p a. Ja czytałem ze są w miare ciche przynajmnij ten model 1000l/h. Ja chciałem kupić ta 1750l/h ta miałeś? naprawde bardzo głośna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem Hailea 1750lh i jest to potwór b. głośna i duża Idra przy niej to to miniaturka a wydajność ma bardzo dobrą 1350lh a podnosi na 2,3m mam też pompke Hydora 600lh 1,48m i jest ona praktycznie bezgłośna i dawała rade z trzema blokami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem Hailea 1750lh i jest to potwór b. głośna i duża Idra przy niej to to miniaturka a wydajność ma bardzo dobrą 1350lh a podnosi na 2,3m mam też pompke Hydora 600lh 1,48m i jest ona praktycznie bezgłośna i dawała rade z trzema blokami

a są o większej wydajności ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co się głowić - Hagen Ph802, tania, wydajna, sprawdzona i w miare cicha. Albo MJ1000 - 69zł zupełnie bezgłośna.

Ja chce kupić niezatapilną a przerabianie PH802 mi si enie podoba. Mj1000 jest bardzo dobra ale wolałbym coś jeszcze mocniejszego mocniejszego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ta Idra jest niezatapialna? masz moze jej fotki gdzieś bo w żadnym sklepie nie ma do niej fotki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co się głowić - Hagen Ph802, tania, wydajna, sprawdzona i w miare cicha. Albo MJ1000 - 69zł zupełnie bezgłośna.

Czy ktoś mi powie gdzie za tyle kupić!!!!!!!!!!!!!!111 bo wszyscy podają cene poniżej 70zeta a nikt nie podaje jakiś linków do sklepu ani innych zródeł!!!!!!! Ja znalazłem najtaniej za 75zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi