NeonPPC Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Mam TNC Dream Ge-force mx440 i razem z nim nastepujacy problem :? , kiedys go zauwazalem jush, ale ostatnio to zaczal mnie porzadnie wpieniac. :x Niewazne czy karta jest @ czy nie, i tak sie pokazuje ten syf. Zamieszczam 2 screeny z Midnight Club 2 [demo] i prosze o ocene i pomoc. Oczywiscie problem nie wystepuje w tej jednej grze także w m.in. Ut2003, Tombraider 6, NFS HP2, Q3 i jeszcze innych. No i mala ciekawostka. Gram, jest syf daje alt+tab i wracam zpowrotem do gry, nie ma syfu, a po jakiejs minucie znowu jest, nie kapuje :? Z gory big thx !! Oto linki do screenow: http://dawidof.risp.pl/d@rk/bledywgrafice1.JPG http://dawidof.risp.pl/d@rk/bledywgrafice2.JPG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 walnij lepsze chlodzenie na karte - mozliwe ze jest niedowoltowana - zanizone fabryczne napiecie i stad ten syf - poprawa chlodzenia powinna cos dac :) a pozatym trza sie liczyc z takimi cudami jak sie kupuje dream karte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Moim zdaniem to wina pamięci na karcie, ale zamin reklamuje zreinstaluj wina i spróbuj inny sterów, bo być może (nikłe szanse), że to wina softu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 A w serwisie mi wymienia ?? Bo to jest wada fabryczna przeciez :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Moim zdaniem to wina pamięci na karcie, ale zamin reklamuje zreinstaluj wina i spróbuj inny sterów, bo być może (nikłe szanse), że to wina softu. To na 100% nie jest wina ani windy ani sterow. Problem istnieje od 2-3 miesiecy, a przez ten czas to mialem 4 rozne wersje sterownikow i 3 rozne windowsy (98se , 2000 i xp). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 No to lec do sklepu w ktorym ja kupiles powiedz co sie dzieje . Powinni uznac gwarancje i po 2 tygodniach wymienic karte. Kumpel mial ostatnio podobne problemy i wymienieli karte. Najgorsze ze 2 tygodnie czekasz na karte i musisz sie zaopatrzyc w jakas zastepcza . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 A jak znowu mi wymienia na ten szajs.... aha, mam srebrna paste na gpu... zamienic zpowrotem na silikon ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Neon, a moze te karty juz takie sa? Wiem ze jesli chodzilo o GTA3 i Vice City to zdarzaly sie karty na ktorych taki (podobny) defekt byl, Midnight Club jest tego samego producenta Rockstar'a. Nie wiem czy masz prawo do reklamowania tego, jesli nie masz legalnej kopii gry. Musialbys np uzasadnic czemu nie dziala. W takich przypadkach jesli powiesz ze nie dziala w tej grze, sprzedawca moze poprosic Cie o te gre. A w serwisie mi wymienia ?? Bo to jest wada fabryczna przeciez Jesli nie dzieje sie nic takiego w innych grach, to wcale nie jest powiedziane ze jest to wada karty, kto wie czy nie jest to np wina zle przegranej gry?. Jesli gra jest sciagnieta/przegrana to nigdy nie wiadomo czy nie wystapil na niej jakis blad. Przy czym zaznaczam bardzo czesto gry z netu sciagaja sie z bledami, nawet jesli wszystko jest ok proces przeszedl w 100% i sie instaluje a nawet zainstaluje!... Gdyby tak sie dzialo w wielu grach to bylaby jakas poszlaka, ale w jednej? raczej nie uznaja Ci takiej reklamacji no chyba ze po dobroci. Wiec podstawowe pytanie powinienes sobie zadac, czy dzieje sie tak w innych grach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 A jak znowu mi wymienia na ten szajs.... aha, mam srebrna paste na gpu... zamienic zpowrotem na silikon ?? Zmień paste na taką jaka była orginalnie i reklamuj(moim zdaniem pamięci są lewe) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Neon, a moze te karty juz takie sa? Wiem ze jesli chodzilo o GTA3 i Vice City to zdarzaly sie karty na ktorych taki (podobny) defekt byl, Midnight Club jest tego samego producenta Rockstar'a. Nie wiem czy masz prawo do reklamowania tego, jesli nie masz legalnej kopii gry. Musialbys np uzasadnic czemu nie dziala. W takich przypadkach jesli powiesz ze nie dziala w tej grze, sprzedawca moze poprosic Cie o te gre. A w serwisie mi wymienia ?? Bo to jest wada fabryczna przeciez Jesli nie dzieje sie nic takiego w innych grach, to wcale nie jest powiedziane ze jest to wada karty, kto wie czy nie jest to np wina zle przegranej gry?. Jesli gra jest sciagnieta/przegrana to nigdy nie wiadomo czy nie wystapil na niej jakis blad. Przy czym zaznaczam bardzo czesto gry z netu sciagaja sie z bledami, nawet jesli wszystko jest ok proces przeszedl w 100% i sie instaluje a nawet zainstaluje!... Gdyby tak sie dzialo w wielu grach to bylaby jakas poszlaka, ale w jednej? raczej nie uznaja Ci takiej reklamacji no chyba ze po dobroci. Wiec podstawowe pytanie powinienes sobie zadac, czy dzieje sie tak w innych grach. ja bym radzil doklanie czytac kto cos napisal a nie sam poczatek. a sprawdzales ta karte u kogos innego ?? jak u innych tez tak chodzi to reklamuj, a i jeszcze mozesz sprawdzic chlodzenie karty. BTW mi te znaczki troche przypominaja logo AMD ;) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 HEHE żeczywiscie przypomina logo AMD a szczególnie na tym pierwszym screenie. P.S Może to CPU się przegrzewa i wyświetla swoje logo żebyś zauważył że potrzebuje lepszego chłodzenia. :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 ja bym radzil doklanie czytac kto cos napisal a nie sam poczatek. a sprawdzales ta karte u kogos innego ?? jak u innych tez tak chodzi to reklamuj, a i jeszcze mozesz sprawdzic chlodzenie karty. BTW mi te znaczki troche przypominaja logo AMD hehe, zgadza sie, troszke przegapilem, ale w sumie to nie wiem jak mi sie to udalo dokonac :lol: :roll: Czy probowales ustawic te karte na nizsze wartosci taktowania RAM i GPU? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Nie probowalem ustawiac nizszych wartosci bo to bez sensu.. bede jeszcze bardziej dolowal karte ktora i tak jest szajska. Karte musze sprawdzic u kumpla, ale narazie jeszcze nie wrocil .. w srode. Wiec pobiegne do niego, jak znowu wyskocza mi te esy - floresy, to ide do servisu.. koles jest mily wiec nie powinien robic problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 No dobra ... ustawilem ze standardowych 333 na 302 (na pamieciach) i problem zniknol ... ale nie mam zamiaru trzymac gf4mx @ gf2ti w domu wiec chyba oddam na gwarancje. Ze tesz jak kupowalem ta karte to bylem takim laikiem .. ehhh :wink: A jak powiem kolesiowi w sklepie, ze specjalisci :wink: z tweaka doradzili mi jak sprawdzic czy to wina karty i zaczne mu tlumaczyc ze pamieci maja obnizone napiecie i wyskakuje syf na teksturach ... i ze jak obnizylem riva tunerem (ingerencja w karte :P ) To koles ma prawo nie przyjac reklamacji ?? No bo jak innaczej wytlumacze o co mi chodzi :? Mam go zaprosic do domu i zapuscic mu moje oryginalne :wink: gry ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 No nie wiem nie wiem, to jest juz taki kompletny dylemacik w stylu reklamowac czy nie - oto jest pytanie. Bo wiesz chodzi o to ze ta karta a scislej pamieci pewnie standardowo sa na pograniczu podkrecalnosci, 333 MHz? - to jakis tanszy SE??? zmienne warunki np teraz jest bardzo goraco - powoduja ze karta ta przy nie sprzyjajacych okolicznosciach zbytnio sie nagrzewa. Nie wiem czy to sie nadaje do reklamowania, w sumie tak bo reklamowac mozna kazdy sprzet ktory uniemozliwa jego uzytkowanie zgodnie z przeznaczeniem, z drugiej strony jesli sprzedawca sie zaprze to moze np w innych warunkach udowodnic Ci ze dziala, albo sprzedawca przyjmie reklamacje i karta pojdzie u dystrybutora i wtedy moze byc klopot... Pieprzyc to - reklamuj! :lol: Zrob jej jeszcze hard test, np zapusc demo 3dmarka na godzinke, dwie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 No 333 na pamieciach , ida na 355 bez artefaktow. Nie wiem moze to wina ciepelka teraz na dworze :/ Ale w pamieci sa tylko lekko cieple, i wogule jak karta byla kupiona to bylo jeszcze zimno na dworze wiec to na pewno nie z przegrzania tylko za male napiecie jest :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 333 na pamięciach to wewrsja SE, jak moja, ale zobaczcie jak u mnie chodzi ! i pamięci jakieś nie są rewelacyjne, karta jest chaintech'a. moim zdaniem pamięci muszą nie dostawać odpowiedniego napięcia lub jakiś kondensator nie trzyma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 No 333 na pamieciach , ida na 355 bez artefaktow. Nie wiem moze to wina ciepelka teraz na dworze :/ Ale w pamieci sa tylko lekko cieple, i wogule jak karta byla kupiona to bylo jeszcze zimno na dworze wiec to na pewno nie z przegrzania tylko za male napiecie jest :? No to skoro tak jest, to oddawaj karte i sie nie zastanawiaj! Z poczatku nie doczytalem z tymi grami, ale jesli dzieje sie to w wielu grach to nawet bym sie nie zastanawial dlaczego tak jest. Moze to napiecie (wydaje mi sie ze jakby tak bylo to jeszcze predzej dzialo by sie w 302 MHz?), a moze po prostu te grafy powinny chodzic nizej niz je sprzedaja :-) Jesli chodzi o takie noname'y to czesto sie tak dzieje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 wydaje mi sie ze jakby tak bylo to jeszcze predzej dzialo by sie w 302 MHz? Troszeczke zle rozumujesz :wink: Na 333 karta, a dokladnie pamieci potrzebuja wiecej pradu, ale niestety karta jest niedowoltowana i go nie moga dostac, stad te syfy. Natomiast na 302 karta dostaje pradu akurat i tych syfow nie ma :D P.s. Pieprze to, wymieniam srebro na silikon i ide w poniedzialek do reklamacji oddac ten shit, powiem kolesiowi ze spytalem sie znajomego informatyka czemu u mnie jest taki syf a u niego nie ma i on mi to wlasnie wytlumaczyl napieciem na karcie :D i ze jest to wada fabryczna i ze moge oddac do reklamacji :D Jak myslicie przejdzie taki walek ?? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 wydaje mi sie ze jakby tak bylo to jeszcze predzej dzialo by sie w 302 MHz? Troszeczke zle rozumujesz :wink: Na 333 karta, a dokladnie pamieci potrzebuja wiecej pradu, ale niestety karta jest niedowoltowana i go nie moga dostac, stad te syfy. Natomiast na 302 karta dostaje pradu akurat i tych syfow nie ma :D P.s. Pieprze to, wymieniam srebro na silikon i ide w poniedzialek do reklamacji oddac ten shit, powiem kolesiowi ze spytalem sie znajomego informatyka czemu u mnie jest taki syf a u niego nie ma i on mi to wlasnie wytlumaczyl napieciem na karcie :D i ze jest to wada fabryczna i ze moge oddac do reklamacji :D Jak myslicie przejdzie taki walek ?? :wink: byc moze... ale czasem lepiej udawac kompletnego ignoranta w sprawach kompow. poprostu: "wczoraj wlaczylem gta3 i mi jakies bledy sie pojawily w obrazie. znajomy mi powiedzial ze to musi byc karta graficzna. na kiedy naprawicie?" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Nie musi tak mowic, wystarczy ze powie prosto z mostu: - karta nie dziala zgodnie z jej przeznaczeniem, w zwiazku z czym ja oddaje, pojawiaja sie rozne artefakty w wiekszosci aplikacji 3d :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 tylko jak powie ze obnizal taktowanie i prawdopodobnie karta ma za male napiecie na pamieciach to sprzedwca pewnie zauwazy jakies "slady" swiadczace o modowaniu karty. chociazby wymiane pasty. 8) sprzedawcy bywaja upierdliwi. :twisted: jak uda lamera to bedzie mu latwiej. chyba ze sprzedawca bedzie mu wciskal ze to normalne na tej karcie i musi wymienic na drozsza i pewnie gorsza za "niewielka" doplata... :lol: btw. karta moze byc uzywana zgodnie z jej przeznaczeniem, a dzialac zgodnie ze specyfikacja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Moze m ktos ulozy jakis sprytny wierszyk do reklamacji :lol: ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 tylko jak powie ze obnizal taktowanie i prawdopodobnie karta ma za male napiecie na pamieciach to sprzedwca pewnie zauwazy jakies "slady" swiadczace o modowaniu karty. chociazby wymiane pasty. 8) sprzedawcy bywaja upierdliwi. :twisted: jak uda lamera to bedzie mu latwiej. chyba ze sprzedawca bedzie mu wciskal ze to normalne na tej karcie i musi wymienic na drozsza i pewnie gorsza za "niewielka" doplata... :lol: btw. karta moze byc uzywana zgodnie z jej przeznaczeniem, a dzialac zgodnie ze specyfikacja. nie bardzo moge Cie zrozumiec w tym momencie, a po co ma mowic ze robil cokolwiek? No chyba nie bedzie dzialal sam sobie na zlosc :lol: Prawo zezwala w przypadku pierwszej reklamacji na calkowite nie podanie przyczyny (co oznacza ze sprzedawca ma przyjac karte i sam sprawdzic) Sprzedawca nic nie moze sobie wciskac, no chyba ze...? do nosa :lol: :lol: :lol: Sprzedawca ma obowiazek postepowania zgodnie z ustalonymi przepisami dotyczacymi zobowiazan gwaranta wobec konsumenta, sprzedawca zobowiązany jest nawet ZWROCIC poniesione koszta przez konsumenta wynikajace np z dostarczenia sprzetu, demontazu itd itd i tak stanowi Polskie Prawo, zapraszam do Dziennika Ustaw warto sie podszkolic :-) a ze wszyscy robia inaczej, to ja wiem :lol: Klient pierwszy raz ma prawo przyjsc i powiedziec ze nie dziala zgodnie z przeznaczeniem tzn zapewnieniami w instrukcji, gwarancji a nawet w reklamie! itd itp, jesli pojawiaja sie artefakty jest to rzecz o ktorej nie ma mowy w wyzej wymienionych, gdyby byla taka notka, wowczas nie mozna by nawet tego reklamowac btw. karta moze byc uzywana zgodnie z jej przeznaczeniem, a dzialac zgodnie ze specyfikacja. i nie musi go nawet nic wiecej interesowac. :lol: Ale sprowadzajac to do praktyki, ja wiem jacy sa sprzedawcy, wiem tez jacy sa klienci, dlatego dobrze zapoznac sie z prawem i wiedziec co komu wolno a co nie. Mozecie postudiowac np prawo.hoga.pl jest tam wiele bardzo interesujacych rzeczy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Madry z ciebie ludź, dzieki ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 wydaje mi sie ze jakby tak bylo to jeszcze predzej dzialo by sie w 302 MHz? Troszeczke zle rozumujesz :wink: Na 333 karta, a dokladnie pamieci potrzebuja wiecej pradu, ale niestety karta jest niedowoltowana i go nie moga dostac, stad te syfy. Natomiast na 302 karta dostaje pradu akurat i tych syfow nie ma :D P.s. Pieprze to, wymieniam srebro na silikon i ide w poniedzialek do reklamacji oddac ten shit, powiem kolesiowi ze spytalem sie znajomego informatyka czemu u mnie jest taki syf a u niego nie ma i on mi to wlasnie wytlumaczyl napieciem na karcie :D i ze jest to wada fabryczna i ze moge oddac do reklamacji :D Jak myslicie przejdzie taki walek ?? :wink: nic nie mow tylko powiedz ze sa syfy i chcesz dobra karte i koniec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 ok..dzieki... A tak OT: dlaczego nie wyswietla sie jush liczba postwo napisanych przez danego uczestnika forum ? (moze przeoczylem gdzies jakies ogloszenie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 a no masz rację. i liczby gwiazdek ze stopniem uzależnienia nie widać. hmmm, chamstwo. przyjdzie pierwszy lepszy z 2 postami i będzie się mądrzył. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 taaa... wlasnie o to mi chodzi ... nie moge rozpoznac kto jakie ma doswiadzenie.. na pare osob to po nickach .. ale niektorzy to nie wiem czy nooby czy specjalisci :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...