Kamil>>> Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Mam dwa systemy : C: WIN98, D: 2000. Chcę usunąć to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o z C: ale bez ponownej instalacji 2000. Na C: jest ten boot manager. Chcę żeby poptrostu chę mieć tylko 2000 bez wybierania systemów na starcie co zmienić i jak. aaa dodam jeszcze że nie mam na dysku pliku boot.ini(niewiem czemu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 W Win2k jest taki menadzer do ustawiania wyboru systemow i tam mozna wszystko ustawic (nie pamietam dokladnie jak to jest bo juz dawno nie uzywalem 2k). Boot.ini musisz miec, bo inaczej ladowalby ci sie tylko system z aktywnej partycji. Win2k moze byc zainstalowany na innej partycji, ale musi miec pliki na aktywnej (czy jakos tak ;)). Sam nigdy nie bawilem sie w odinstalowywanie 98 i mysle, ze to moze byc ciut trudne. Chyba full reinstal bedzie najlatwiejszy ;) BTW jak ci udalo zainstalowac 2k na tym ecs-ie?? Sam mam go (tylko HDD Barracuda i nie moge go postawic :() Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Skasuj sobie foldery win98 program files itp. i w boot.ini ustaw timeout=0 default=multi(0)disk(0).... tak jak jest napisane niżej w sekcji[operating systems] ale bez tekstu "=Microsoft......." BTW jak ci udalo zainstalowac 2k na tym ecs-ie?? Sam mam go (tylko HDD Barracuda i nie moge go postawic :() W czym problem. Widziałem już kupe kompów na tej płycie z tym systemem i działa bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 BTW jak ci udalo zainstalowac 2k na tym ecs-ie?? Sam mam go (tylko HDD Barracuda i nie moge go postawic :() Hmm chyba zartujesz ?? co ma ten ECS do W2k ?? ja mam takiego ECS'ka i Barracude V 80GB i smiga az milo. No ale w ten weekend bedzie umnie W2k3 PL :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil>>> Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 BTW jak ci udalo zainstalowac 2k na tym ecs-ie?? Sam mam go (tylko HDD Barracuda i nie moge go postawic :()Dobre :D To jest w zasadzie dobra płyta tylko podkręcać nie można. A nie zrzucaj tego że niemożesz zainstalować systemu na płyte to jest mało istotne a pliku boot.ini nie ma ani ukryty ani nic, też tego nie rozumiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 2 kumpli ma konfig podobny do mojego (ECS + Barracuda) i system podczas pierwszych krokow instalki mowi cos o sys plikow i instalowac nie mozna... :( Ale jeszcze poczekam 1 miesiac i bedzie nowy sprzet ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 BTW jak ci udalo zainstalowac 2k na tym ecs-ie?? Sam mam go (tylko HDD Barracuda i nie moge go postawic :() Dobre :D To jest w zasadzie dobra płyta tylko podkręcać nie można. A nie zrzucaj tego że niemożesz zainstalować systemu na płyte to jest mało istotne a pliku boot.ini nie ma ani ukryty ani nic, też tego nie rozumiem Musisz w opcjach folderów odznaczyć opcje Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego i powinno byc go widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 ...i plik ten jest na C: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil>>> Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 No dobra. Ale wy mnie nie rozumiecie. JA CHCĘ CAŁKOWICIE USUNĄĆ 98 ZROBIĆ FORMAT C: I POŁĄCZYĆ Z D:, PÓŻNIEJ DRIVE MAPER I WSZYSTKO...._____DA SIĘ COŚ TAKIEGO??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 No dobra. Ale wy mnie nie rozumiecie. JA CHCĘ CAŁKOWICIE USUNĄĆ 98 ZROBIĆ FORMAT C: I POŁĄCZYĆ Z D:, PÓŻNIEJ DRIVE MAPER I WSZYSTKO...._____DA SIĘ COŚ TAKIEGO??? Teoretycznie się da, ale gwarantuje Ci, że więcej z tym pieprzenia by było, niż z zainstalowaniem windy i wszystkich aplikacji od nowa. Drive Mapper niestety nie będzie skuteczny w 100% Już lepiej zostaw sobie jakąś startową partycję C: wielkości ilu-tam-może-być-naj-mniej-nie-pamiętam MB, a win2K na razie niech siedzi na D: Przy okazji konieczności reinstalacji systemu usuniesz tą małą (podłączysz do D:) i będzie cacy. Ja bym tak robił. A na C: bym sobie umieścił dyskietkę startową win 98 z boot loaderem, LOL ;ppp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil>>> Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 A ja zrobiłem tak: Miałem świeże ghosty obu systemów. Format C: i D: Zainstalowałem 98 jeszcze raz(bo był z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y) Na D: zainstalowałem 2000 Podmieniłem 2000 na tego ghosta Zainstalowałem sobie konsolę na C: Wszystko z 98 usunąłem z C: Swap z 2000 jest na C: Wszystko z 98 usunąłem Zmieniłem rozmiar C: i dodałem do D; Wszystko chodzi tak jak trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 A o czym ja mówiłem? Tylko nie rozumiem po co instalowałeś win98, jak zaraz po tym go usunąłeś :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil>>> Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 A po to, że tamten był dokładnie z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y i nie miałem żadnego ghosta z działającym 98 a lepiej kiedyś jak będzie potrzebny szybko przywrócić niż instalować jeszcze raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...