jarkkkoo Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Witam, zakupilem kartę 9500 pro i mam kilka pytan: Z tylu mam 3 wejscia "standart VGA monitor connector", "dvi-i connector" (z przejsciowna na "vga connector for monitor") no i "s-video out". Na razie podlaczylem monitor do standartowego wyjscia vga, ale moze lepiej skorzystac z tego DVI-I + przejsciowka ? Co to w ogole jest ? W opcjach OpenGL mam cos takiego jak SmoothvisionII i jest w tej chwili antyaliasing zaznaczony jako "zależnie od aplikacji" podobnie jest z "filrowaniem anizotropowym (??? ;) )". Czy mam tak zostawic czy lepiej pobawic sie wskaznikami ? Dlaczego w informacjach o karcie mam wpisane typ mikroukladu 9700AGP (NE) ? W sumie to powieniem sie cieszyc ale jestem ciekawy czemu cos takiego mi wypisuje pozdrooo Jarko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Ad1. Zostaw tak jak jest, drugie ganizdko oznaczone jako DVI przeznaoczne jest dla monitorów LCD lub drugiego monitora CRT. Ad2. Opjca ta odpowiada za ustawianie Antyaliasingu( pełno ekranowego wygładzania krawędzi) oraz FIltrowanie Anizotropowe (wyostrzanie tekstur). CO do ustawień to musisz sampotestować (FSAA najlepiej na 4x, wtedy jest najlepszy stosunek jakość/wyadjność). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...