Jump to content
laseraptor

Threadripper na x399 włącza się i wyłącza

Recommended Posts

Witam,

Mam procesor threadripper 1950x na płycie asus zenith extreme x399, 64gb ram, zasilacz SeaSonic Focus GX-750W, Samsung 970 Evo 500 GB M.2 2280, i zwykła karta quadro 600...

Po wciśnięciu przycisku power, wentylatory startują wszystko ok, w zasilaczu przełącznik kilka. Po 1,5 do 2 sekund komputer wyłącza się. Następnie po ~2 sekundach zasilacz kilka, i już włącza się normalnie. System działa całkowicie normalnie, wszystkie rdzenie są widoczne jaki i ilość ramu, nie odnotowałem problemów ze stabilnością.

Sprawdzałem pod innym zasilaczem, i też tak się dzieje.

Co może powodować taką sekwencje startową?

Jutro postaram się wrzucić wideo pokazujące sytuacje.

Edited by laseraptor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej,

Jeśli jest stabilnie, to ten typ tak ma. Takie info znalazłem na forach Asusa:

https://rog.asus.com/forum/showthread.php?105012-Double-Booting-Issue

EDIT: jeszcze taki link.
https://rog.asus.com/forum/showthread.php?112840-Double-boot-when-D-O-C-P-is-enabled

Nie przejmowałbym się specjalnie.

pzdr

Edited by czapla_pl
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.