JeroG Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 Mam zamiar kupić laptopa do gier, mam pare wariantów, jeden jest bez systemu lecz ja mam dysk ssd m2 z systemem ze starego komoputera. Moglbym go wlozyc do lapka i wszystko by chodzilo? czy to tak nie dziala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 No teoretycznie tak. W praktyce, musisz go pierw sformatować i powinno banglać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Jeżeli masz Windows 10, to jest spora szansa, że ruszy - aczkolwiek potem i tak bym sugerował reset/odświeżenie systemu, żeby pozbyć się niepotrzebnego balastu z poprzedniej konfiguracji sprzętowej. Dodatkowo, o ile na starym komputerze, przed wyjęciem dysku, zalogujesz się kontem Microsoft i przypiszesz do niego licencję Windows, jest pewna szansa, że uda się licencję przenieść na nowy komputer i poprawnie zaktywować system Windows. Wkładasz dysk, odpalasz sprzęt, modlisz się, aby system wstał, logujesz się do swojego konta Microsoft i następnie postępujesz tak, jak opisano tutaj: https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/ponowne-aktywowanie-systemu-windows-10-po-zmianie-sprzętowej-2c0e962a-f04c-145b-6ead-fb3fc72b6665 Legalność nieco dyskusyjna w przypadku licencji OEM, fakt 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2021 (edytowane) W dniu 30.07.2021 o 15:03, roar.RAR napisał: No teoretycznie tak. W praktyce, musisz go pierw sformatować i powinno banglać Nie musi, instalator Windows wykryje dysk i partycje jakie są na nim i umożliwi ich usunięcie i zainstalowanie OS na wyczyszczonym bądź ręcznie spartycjonowanym dysku. Co do przekładki aż tak radykalnej jak @JeroG chce zrobić, to może to nie zadziałać, a jeśli nawet to śmietnik w sterownikach będzie przeokrutny, ja bym stawiał system od nowa. Tym bardziej, że instalacja Windows 10 trwa jakieś 8 minut... Edytowane 6 Sierpnia 2021 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Getwell Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2021 Jeśli komuś to pomoże to ja miałem Lenovo Legiona Y540 i wziąłem sobie z niego dysk z systemem i zainstalowałem od nowa na nowym laptopie i śmiga. Wymogiem koniecznym jest jednak uprzednie założenie konta Microsoft na starym laptopie. U mnie licencja się zaczytała i można aktualizować do Win11. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...