Skocz do zawartości
loksp

SIEMENS MT50 - GPRS W TAKTAKU

Rekomendowane odpowiedzi

Primo- wysylasz smsa, tresc GPRSTak, czy cos takiego, albo 9797- zgodnie z instrukcjami lektora.

Duo- konfigurujesz telefon-

UStawienia wap:

IP- 213.158.194.194; port- 9201

adres csd- j.w.

port csd- j.w.

strona domowa: http://wap.era.pl

podtrzymanie- ja ustawilem na 60 sec.

Ustawienia csd:

Dial-Up- +48604020202

Typ polaczenia- ISDN

Nazwa usera erawap

pass- j.w.

GPRS dane:

Wylacz GPRS- nie

Apn: erawaptt

nazwa usera- erawap

pass- j.w.

Na takich ustawieniach biega mi WAP.

Internet(profile java)- ustawienia podobne, tyle ze APN- erainternettt

login i haslo- erainternet

DNSow nie mam ustawionych.

Tylko jest jeden problem- mam kabel, probowalem sie laczyc przez GPRS z Netem z kompa- ale nie chce mi to dzialac.

WAP biega bez zarzutu- czego dowodem moze byc suma danych: 360kB :lol: i kilka nowych gierek z mobile.net.pl Ostatnio nawet sie nie burzy jak ustawilem SMS via GPRS (wczesniej nie dalo rady wyslac SMSa w ten sposob).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i co jak ustawiles sms via gprs to normalnie kosztuje?bo czegos nie rozumiem jak tyle samo kosztuje co zwykly sms to po co sie w to bawic :D

Kosztuje tyle samo, ale smski sie szybciej wysylaja(przynajmniej w moim odczuciu, bo nie mam jak sprawdzic czy faktycznie ida prze GPRS :? ).

aRoo"]Tylko jest jeden problem- mam kabel, probowalem sie laczyc przez GPRS z Netem z kompa- ale nie chce mi to dzialac.

Update- juz dziala :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

transfery: download gierki z wap- 30kb w 3sekundy

internet- tak jak modem 56k. Nie sprawdzalem jeszcze pingu w grach(problem ze sprzetem :twisted: ), ale WWW dziala bez zarzutu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi