Skocz do zawartości
Drago86

Celeron 1.7Ghz

Rekomendowane odpowiedzi

(niewiedziałem w jakim dziale ten temat zamiescić)Siema jestem nowym forumowiczem i mam taki problem : Mam celerona 1.7 Ghz i chciałbym wiedziec do ilu mógłbym go podkręcić? Raz próbowalem i podkrecilem go do 1,9Ghz (112x17). Moja płyta główna obsługuje procki do 2.4 Ghz . Niewiem czy niebyłobuy potrzebne jakieś chłodzenie. Temperatura mojego procka przed podkreceniem wynosi ok 42 stopni a gdy gram w cos to do 54 stopni wydaje mi sie ze to troche duzo jak na celerona. Moge jeszcze powiedziec ze temperatura mojego procka byla znacznie mniejsza w zime gdy galem temperatura nie przekraczala 45 stopni a w stanie normalnego urzytkowania wynosila 36 stopni. Będe bardzo wdzieczny za odpowiedzi na te dwa pytania. Jeśli jeszcze jakis informacji potrzebujecie to piszcie.

P.S Jakie macie wyniki w tescie 3DMark 2001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.To że temperatrua procka była niższa w zimie to normalka,wtedy temeratura otoczenia jest niższa i dlatego.

2.Jeżeli chodzi o 54C po grze to niejest to aż tak dużo, możesz być spokojny o swojego CPU.

3.W 3D Mark 01 jak w podpisie czyli 9217pkt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może byś napisał jaką masz karte graficzną??? To w głównej mierze karta graficzna decyduje o wydajności w grach 3D(A jak bedzie wolny procesor to karta graficzna nie pokaże pełni swoich możliwości)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może byś napisał jaką masz karte graficzną??? To w głównej mierze karta graficzna decyduje o wydajności w grach 3D(A jak bedzie wolny procesor to karta graficzna nie pokaże pełni swoich możliwości)

Ja ci poiem jaką on ma kartę mx200 ew. 64bit mx400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam karte graficzna taką : NVIDIA GeForce2 MX 100/200 ( 64 MB )

Wciąz chciałbym sie wiecej dowiedziec o podkreceniu mojego procka np jak najodpowiedniej ustawic np 100 x 17 . Niewiem jeszcze jak ustawic napiecie bo w Biosie niemoglem znalezc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam karte graficzna taką : NVIDIA GeForce2 MX 100/200 ( 64 MB )

Wciąz chciałbym sie wiecej dowiedziec o podkreceniu mojego procka np jak najodpowiedniej ustawic np 100 x 17 . Niewiem jeszcze jak ustawic napiecie bo w Biosie niemoglem znalezc.

1.Mogłem się domyślic że masz taką grafikę po wyniku ale różnie bywa

2.Masz hu...jową karte graficzną i dlatego masz taki kiepski wynik, w wiele gierek sobie nie pograsz.

3.Twoja płyta może niemieć możliwości zmiany napięcia.

4.Kręcić możesz procka tylko za pomocą FSB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie jak powinienem ustawuv FSB aby uzyskac najlepsze efekty i jaki kupic do tego wentylator ( moze wcale niekupowac :) )

A karta graficzna taka jak twoja powinna chyba wystarczyc ?

1. Zmieniaj FSB stopniowo np. co 5Mhz i sprawdzaj czy komp chodzi stabilnie uruchamiajac 3D MARK-a na 15minut.

2.Karta taka jak moja wystarczy zdecydowanie ale nad kupnem grafiki trzeba się poważnie zastanowić,pochodzić po sklepach wybrac najlepsze ceny no i model .Radzę ci jakiegos GEF4 4200 (450zł) bo moją żadko jusz się spotyka w sklepach. Geforce4 4200 nieźle się kręci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...