sztygarq11 Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Hej wszystkim. Szukam laptopa którego głównym przeznaczeniem będzie obróbka filmów w programach takich jak Adobe Premiere Pro/DaVinci Resolve/After Effects w rozdzielczości 1080p, ale wolałbym kupić od razu coś co w niedalekiej przyszłości pozwoli mi na w miarę płynną obróbkę filmików 4k Moje wymagania to; -16 GB RAM -Karta graficzna GTX 1650/1650ti/1660ti/RTX2060 -Procesor raczej bym wolał z AMD, ze względu na to, że ludzie narzekają na "piszczące" procesory intela w gamingowych laptopach -Dość dobra matryca IPS No i nie wiem co tam jeszcze, żeby to śmigało jak najlepiej. Póki co moje typy to; Acer Nitro 5, HP Omen, Lenovo Legion 5, ASUS Tuf ewentualnie Lenovo Ideapad 3 Gaming/HP pavilion gaming, ale czytałem, że raczej gorsza opcja od tych powyższych, i o wiele słabsza jakość wykonania. Co będzie najlepszym wyborem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saper11 Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2021 TUF, Nitro to dwa piekarniki, nie mówiąc o IdeaPadzie, który jest jeszce niżej. Wydajne chłodzenie znajdziesz w Omenie i Legionie. Ja na Twoim Postawiłbym na Legiona, tutaj na RTX nie ma co liczyć, chyba że trafisz promocję. Realnie szukałbym promocji na Legiona z Ryzenem 4600H/4800H i jak najszybciej dołożyłbym do niego kość RAM, żeby mieć chociaż 16 GB. https://www.x-kom.pl/p/612850-notebook-laptop-156-lenovo-legion-5-15-ryzen-7-8gb-512-gtx1650-120hz.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...