860lacov Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Chcę kupić dysk. Nvme1TB (lub 2 w jakiejś super cenie) pcie 3.0Generalnie in szybszy tym lepiej, ale z uwagi na to, że ma pójść do ultrabooka to problemem może być chłodzenie. Jak na razie ustrzeliłem crucial p5, ale czytałem, że grzeje się okrutnie więc pewnie pójdzie do zwrotu. Zamówiony z amazon za 430 zł Biorę pod uwagę wd black sn750 za 549 zł OrazKingston kc2500 Nie wiem jednak czy te konkretne dyski nie będą zbyt gorące. Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATB-FLASH Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2021 (edytowane) W sumie trzeba by testy poczytać to po pierwsze - jakie temperatury osiągają. Mogę Ci powiedzieć jakie ja mam rozwiązanie pod kątem Twojego oczekiwania pod względem wydajności. Sam korzystam z Adata SX8200 PRO 512 w kieszeni UNITEK więc to tak jakby był zamknięty w obudowie notebooka - Przy przegrywaniu danych po USB-C - gorący jak jasny gwint. Po przyklejeniu radiatorka (za dużo powiedziane - taka blaszka z logo) ciepło nieco się rozprasza ale nadaj jest gorąco Drugi Adata 1TB mam co prawda w komputerze stacjonarnym ale "leży na nim radiator który jest z płytą główną MSI tzw. ThermalShield i ten sprawdza się lepiej ale ma co się grzać bo ten dysk w całości mam na gry. Ale za to wersja 1TB ma transfery wg producenta odczyt/zapis 3500 MB/s / 3000 MB/s ... coś za coś. Edytowane 13 Sierpnia 2021 przez ATB-FLASH 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2021 W sumie trzeba by testy poczytać to po pierwsze - jakie temperatury osiągają. Mogę Ci powiedzieć jakie ja mam rozwiązanie pod kątem Twojego oczekiwania pod względem wydajności. Sam korzystam z Adata SX8200 PRO 512 w kieszeni UNITEK więc to tak jakby był zamknięty w obudowie notebooka - Przy przegrywaniu danych po USB-C - gorący jak jasny gwint. Po przyklejeniu radiatorka (za dużo powiedziane - taka blaszka z logo) ciepło nieco się rozprasza ale nadaj jest gorąco Drugi Adata 1TB mam co prawda w komputerze stacjonarnym ale "leży na nim radiator który jest z płytą główną MSI tzw. ThermalShield i ten sprawdza się lepiej ale ma co się grzać bo ten dysk w całości mam na gry. Ale za to wersja 1TB ma transfery wg producenta odczyt/zapis 3500 MB/s / 3000 MB/s ... coś za coś. Dzięki Sama temperatura to pół biedy chociaż dobrze by było się nie zapalić dotykając komputera.Druga rzecz to throttling. Tak czy inaczej Dzięki za podpowiedz Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Również mam 3 dyski ADATA SX8200 PRO - 1TB bardzo wydajne dyski. Polecam 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Dzięki Tymczasowo zmieniłem plany.Będę polować na 2 TB.Tymczasem mój laptop wrócił z serwisu z nowym touchpadem, a jutro nowe zgłoszenie bo wrócił z uszkodzonym portem na rysik.Jak ktoś ma pecha to i w bananie pestkę znajdzie...Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...