Skocz do zawartości
jakac

wąż do WC

Rekomendowane odpowiedzi

:D panowie ot takie pytanie

Czym się różni wąż PVC glas od jakiegoś igielitowego Kupiłem dzisiaj taki w obi kosztował mnie 5 zł za metr więc tanio :wink:

czy to może jest jakaś odmiana silikonu czy co 8O

Proszę nie pisać że było bo nie było i koniec :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wlasnie takie z obi. Trzeba im przyznac, ze trudno sie ukladaja.

Jednak jak puscisz przez nie przed montarzem goraca wode robia sie miekkie i wtedy sie swietnie ukladaja w budzie. Jak ostygna przyzwoicie trzymaja nadany ksztalt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem obydwa rodzaje. Praktycznie dla mnie zadnych roznic. Obydwa to tania kiszka (twardawe), ale mi styka i nie zsuwaja sie z kroccow. Niestety nie chcialo mi sie szukac silikonu :(

tez mi się silikonowych nie chciało szukać dlatego kupiłem takie

jestem ciekaw co oznacza słowo glas w typie węża

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem dzisiaj taki w obi kosztował mnie 5 zł za metr więc tanio :wink:

Hehe to przepłaciłeś kolego. Ja parę dni temu kupiłem 3 metry węża silikonowego za 14.7zl z odglaniaczem jeszcze na końcu każdego :lol:

Trzeba poszukać w zoologicznych bo tam często znajdziesz po 3zł/m

węża 16/12. Ja niestety nie dostałem takiego i z odglaniaczem musiałem kupić :lol:

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

różnią sie zapewne materiałem z którego zostały wykonane... ale jaka jest dokładna różnica, to nie mam pojecia

hahhahahah lol

hahahahhah ha

buahahhahahhaha

igielit to PVC

hahahahahha

odpowiadasz nie na temat ja się pytałem czym się różni PVC ''glas'' od jakiegoś zwykłego igielitu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]się pytałem czym się różni PVC ''glas'' od jakiegoś zwykłego igielitu

O ile dobrze pamietam to "przezroczystosc" weza, ale nie daje glowy, moglem cos poplatac.

wiesz co to by się mogło zgadzać bo jak dzisiaj znowu byłem w OBI i porównywałem to ten żeczywiście jest bardziej przejżysty może jakieś inne utleniacze w tym zasosowali

Najlepsze to że jak się zapytałem kolesia który obsługuje to stoisko o co chodzi z tymi wężami to powiedział prosto w oczy że nie wie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]się pytałem czym się różni PVC ''glas'' od jakiegoś zwykłego igielitu

O ile dobrze pamietam to "przezroczystosc" weza, ale nie daje glowy, moglem cos poplatac.

wiesz co to by się mogło zgadzać bo jak dzisiaj znowu byłem w OBI i porównywałem to ten żeczywiście jest bardziej przejżysty może jakieś inne utleniacze w tym zasosowali

Najlepsze to że jak się zapytałem kolesia który obsługuje to stoisko o co chodzi z tymi wężami to powiedział prosto w oczy że nie wie

To jest "normalne" (nienormalne) w marketach, czasem dla jaj ogladam cos na czym sie w miare znam, podlazi gostek i pyta w czym moze pomoc, no to uprzejmie pytam go o pare szczegolow i ..................... gostek zazwyczaj wymieka lub leci po nastepnego, z takim samym zazwyczaj zasobem wiedzy :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

igielit to jest polska nazwa miekkiego PVC (polichlorek winylu) czyli wymieszanego z tzw.plastyfikatorami powodującymi że jest miekki (czysty PVC jest twardy - robi sie z takiego rury kanalizacyjne i profile do okien)

nazwa PVC glass sugeruje ze jest bardziej przeźroczysty ? :D marketingowy bełkot...

igielitu może byc wiele typów - tak jak np mosiądzu czy cyny do lutowania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi