drunk Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Przymierzam się do zakup nowego komputera. Urządzenie ma służyć do gier jak i amatorskiego renderowania krótkich filmów. Myślę o takim zestawie: Płyta główna: Asus ROG STRIX x570-e Gamig RAM: Corsair Vengeance RGB PRO, DDR4, 16 GB, 3200MHz, CL16 Zasilacz: Corsair RM750x 750W Procesor: AMD Ryzen 5 5600X, 3.7GHz, 32 MB Obudowa: Fractal Design Define 7 Compact TG Monitor: Asus TUF Gaming VG27AQ Karta graficzna: Asus Dual GeForce RTX 2060 Gaming Evo OC 6GB GDDR6 plus jakiś dysk SSD. Czy taki zestaw ma sens, czy warto jednak coś zmienić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chloru Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Płytę na coś na b550. Chyba, że masz powód aby dopłacać do x570. Ram na Cruciala 3600 cl 16. Jeżeli starczy budżetu to GPU na min. 3060. Dodatkowo jakiś lepszy cooler niz OEM. Poszedłbym w np nowego Shadow Rock od bq. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2021 j.w Możesz zmienić na tomahawka, bo ma spoko sekcję, która i by ci 5800 ogarnęła, ram j.w. Budę zmieniłbym na Mesha of Fractala i jest git https://www.x-kom.pl/p/630244-obudowa-do-komputera-fractal-design-meshify-2-compact-tg-czarna-dark-tint.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drunk Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2021 2060 już odpada po namyśle i tak, jak piszecie pójdę w 3080 od MSI Gaming. Nad obudową Meshify też myślałem ale wydawało mi się, że wersja Define będzie lepsza. Płytę chcę kupić z myślą pod mocniejszy procek w przyszłości stąd ta X570. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2021 21 minut temu, drunk napisał: 2060 już odpada po namyśle i tak, jak piszecie pójdę w 3080 od MSI Gaming. Nad obudową Meshify też myślałem ale wydawało mi się, że wersja Define będzie lepsza. Płytę chcę kupić z myślą pod mocniejszy procek w przyszłości stąd ta X570. Tylko, że tu nie ma za dużej przyszłości 😄 AM4 ogarnie jeszcze max 1 serię. Później czeka cię zmiana na AM5. Samo AMD to ogłaszało jakiś czas temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...