wfmsiekierka Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Modernizuje komputer i po przełożeni wszystkiego do innej obudowy straciłem Wi-Fi i Bluetooth ponieważ były zintegrowane z obudową.Muszę kupić coś aby mieć na powrót stracone funkcje. Proszę polecić coś co by rozwiązało ten problem.Da się kupić coś sensownego w budżecie 100pln? Nie zależy mi na jakiś kosmicznych osiągach. Wysłane z mojego Redmi Note 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ascendant_falafel Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2021 USB? PCI-E? M.2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wfmsiekierka Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Jak mam być szczery to nie jestem pewien o co pytasz. Jeśli o sposób w jaki to ma być podłączone to chyba najprościej będzie po USB ale to chyba nie ma większego znaczenia. Komputer jest w serwisie i bym zamówił na adres serwisu i niech połączy. Płyta główna to Intel b360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2021 To nie jest płyta główna. B360 to chipset, a intel jest producentem procesorów. Podaj konkretną nazwę płyty. Patrz, tak wyglądają karty WiFi - tak wygląda karta na złączu PCI-E https://www.x-kom.pl/p/567819-karta-sieciowa-tp-link-archer-t5e-80211b-g-n-ac-1200mb-s-bt-42-wifi.html USB, no to jak pendrive, ale z antenką. Może masz płytę glówną, która ma zintegrowane BT i WiFi, ale nie masz sterowników? Jakbyś podal konkretny model płyty, byloby wszystko jasne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wfmsiekierka Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Może masz płytę glówną, która ma zintegrowane BT i WiFi, ale nie masz sterowników? Jakbyś podal konkretny model płyty, byloby wszystko jasneProblem polega na tym że to było zintegrowane z obudową (anteny)Wysłałem link od ciebie do serwisu z zapytaniem czy to będzie odpowiednie i zapytałem o płytę główną. Czekam na odpowiedź.A to link do komputera który posiadam:https://www.x-kom.pl/p/567819-karta-sieciowa-tp-link-archer-t5e-802-11b-g-n-ac-1200mb-s-bt-4-2-wifi.htmlWysłane z mojego Redmi Note 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Tia , od kiedy samo Wifi i BT jest zintegrowane z budą . Tam masz conajwyżej anteny , same układy za to odpowiedzialne są albo na płytach głównych albo w dodatkowych kartach usb/pci-e . I podałeś link do karty Wifi+BT a nie komputera . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wfmsiekierka Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Tia , od kiedy samo Wifi i BT jest zintegrowane z budą . Tam masz conajwyżej anteny , same układy za to odpowiedzialne są albo na płytach głównych albo w dodatkowych kartach usb/pci-e . I podałeś link do karty Wifi+BT a nie komputera .Link do komputera podałem ja a kolega link do karty. Wszystko się zgadza(tylko czekam na odpowiedź z serwisu czy to będzie pasować)Tak według mnie bo się nie znam i stąd pytam.Możesz wypowiedź się konstruktywnie i pomożesz w kłopocie?Wysłane z mojego Redmi Note 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Kłopot jest taki ze mylisz pojęcia,podałeś link do karty sieciowej, a nie do komputera, a wróżek u nas nie ma na forum podaj specyfikacje komputera jak nie znasz weź ja z serwisu, wtedy jesteśmy wstanie pomoc. W jakim Celu była wymiana budy @reyden-a wypowiedz byłą bardzo konstruktywna i merytoryczna, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wfmsiekierka Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Kłopot jest taki ze mylisz pojęcia,podałeś link do karty sieciowej, a nie do komputera, a wróżek u nas nie ma na forum podaj specyfikacje komputera jak nie znasz weź ja z serwisu, wtedy jesteśmy wstanie pomoc. W jakim Celu była wymiana budy [mention=1686]reyden[/mention]-a wypowiedz byłą bardzo konstruktywna i merytoryczna,Sorry, nie zauważyłem że podałem zły link,już to naprawiamhttps://www.x-kom.pl/p/539662-desktop-asus-rog-strix-gl10cs-i5-9400f-16gb-512.htmlWysłane z mojego Redmi Note 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 To ten nowy komputer ? W opisie jak byk masz że jest Wifi i BT , chyba że to ten stary był . Na 99% Wifi / BT było zintegrowane na płycie , na budzie były tylko anteny . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wfmsiekierka Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 To ten nowy komputer ? W opisie jak byk masz że jest Wifi i BT , chyba że to ten stary był . Na 99% Wifi / BT było zintegrowane na płycie , na budzie były tylko anteny .Tak to ten komputer, Wi-Fi i Bluetooth działało bez problemu. Wysłałem go do serwisu w celu wymiany obudowy i między innymi dostałem taką wiadomość:wifi nie bedzie bo antena od karty jest zintegrowana z obudowa... nie ma jak podlaczyc do karty wifi na plycie innych anten... a koncowki kabli od anten sa z tego co widze laczone na stale z karta wifi...No niestety tak to jest w gotowcach.Wysłane z mojego Redmi Note 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 To po prostu kup nową kartę Wifi i tyle , może być ta zalinkowana przez roar.RAR , w zestawie masz też BT , będzie pasować - w serwisie ci ją zamontują jak sam nie wiesz jak to zrobić . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wfmsiekierka Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 To po prostu kup nową kartę Wifi i tyle , może być ta zalinkowana przez roar.RAR , w zestawie masz też BT , będzie pasować - w serwisie ci ją zamontują jak sam nie wiesz jak to zrobić .Tak zaproponowałem to rozwiązanie i taką dostałem odpowiedź:Sieciowka na pci-e moze sie nie zmiescic, bo slot jest bardzo blosko slotu karty graficznej.Wysłane z mojego Redmi Note 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...